شماره روزنامه ۶۱۶۲
|

دنیای اقتصاد خبر می‌دهد؛

در دولت چهاردهم تصمیم گرفته شد به منظور جلوگیری از مازوت سوزی، برق خانگی قطع شود. اما حالا در حالی که ۱۴ روز از این…

یک منبع آگاه در گفتگو با گروه آنلاین دنیای اقتصاد؛

دنیای اقتصاد آنلاین: یک منبع آگاه به دنیای اقتصاد گفت مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزارت خارجه ایران به اسلو سفر کرده…

    دوشنبه، ۰۵ آذر ۱۴۰۳
  • اسرائیل و لبنان در مسیر آتش بس

    دنیای‌اقتصاد: رویترز دوشنبه شب در خبری فوری از نزدیک بودن آتش بس بین اسرائیل و حزب الله خبر داد. خبرگزاری رویترز مدعی شد: کابینه امنیتی اسرائیل قرار است امروز سه‌شنبه برای بررسی طرح پیشنهادی ایالات متحده تشکیل جلسه دهد. لبنان هم اعلام کرده «موانع جدی» برای اجرای آتش بس ۶۰ روزه وجود ندارد. رویترز در ادامه اعلام کرده که این توافق‌نامه پیشنهادی توسط یک کمیته پنج طرفه نظارت خواهد شد. پیش‌تر آکسیوس هم به نقل از یک مسوول آمریکایی اعلام کرد: اسرائیل و لبنان روی شروط توافق آتش‌بس در لبنان به توافق رسیده‌اند.
  • عراقچی به پرتغال سفر کرد

    هفته رایزنی در پایتخت‌های اروپایی

    سه پایتخت اروپایی اسلو، لیسبون و ژنو میزبان مقامات ارشد دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران برای بحث و تبادل نظر درخصوص موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی‌اند. از مسائل مربوط به روابط دیپلماتیک و مذاکرات هسته‌ای تا تحولات منطقه‌ای مرتبط با جنگ غزه، لبنان و اوکراین و همچنین تحولات بین‌المللی معطوف به بازگشت ترامپ. این گفت‌وگوها که از اواخر جمعه هفته گذشته تا جمعه پیش رو در جریان بوده و هست، طیفی از مسائل مطروح و پیش روی ایران و اروپا پس از دو سال بن‌بست و افزایش سطح تنش‌ها را محور رایزنی‌ها قرار می‌دهد. در این چارچوب سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، ظهر دیروز دوشنبه ۵ آذرماه برای شرکت در دهمین اجلاس مجمع جهانی ائتلاف تمدن‌‌‌های سازمان ملل وارد پرتغال شد. وزیر امور خارجه به دعوت مشترک سازمان ملل متحد و وزیر امور خارجه پرتغال برای شرکت در دهمین اجلاس عالی‌رتبه ائتلاف تمدن‌‌‌ها به لیسبون سفر کرده است.
  • رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از قشرهای مختلف بسیجی تاکید کردند

    نتانیاهو باید اعدام شود

    رهبر معظم انقلاب اسلامی روز دوشنبه در دیدار هزاران نفر از قشرهای مختلف بسیجی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی با وجود استمرار جنایات جنگی در غزه و لبنان، پیروز میدان نخواهد شد، تاکید کردند: حکم بازداشت نتانیاهو کافی نیست و باید حکم اعدام او و این سران جنایتکار صادر شود. ایشان با بیان اینکه تفکر بسیجی، بن‌بست‌شکن و نقطه مقابل تحقیر ملی است، تاکید کردند: خداباوری و خودباوری، دو پایه اصلی تفکر بسیجی است.
  • فارن‌افرز در گزارشی تحلیلی به بررسی همکاری‌های ایران و روسیه پرداخت

    سمت و سوی مشارکت تهران و مسکو

    دنیای اقتصاد: از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، مسکو به اهداف مشترکی با تهران دست یافته است. روسیه به ایران حمایت نظامی، پوشش دیپلماتیک و اطلاعاتی ارائه کرده و اوکراین و غرب مدعی شده‌‌‌اند که تهران نیز به نوبه خود سلاح‌‌‌های خود را در اختیار مسکو قرار داده است. مقامات ایرانی بارها به صراحت تاکید کرده‌‌‌اند که هیچ‌گونه سلاحی برای استفاده در جنگ علیه اوکراین در اختیار روسیه قرار نداده‌‌‌اند.
  • عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اعلام کرد‌

    تدارک دستمزد ۱۴۰۴ در مجلس

    کمیسیون تلفیق با بررسی حقوق و دستمزد۱۴۰۴، حداقل دریافتی حقوق بگیران و بازنشستگان را به ترتیب ۱۳ و ۱۱میلیون و ۷۰۰هزارتومان تعیین کرد. این در حالی است که در لایحه دولت این مبالغ به ترتیب ۱۲ و ۱۰میلیون و ۸۰۰هزار تومان پیش‌بینی شده بود.
  • سخنگوی دولت: منتظر اقدامات عملی آمریکا هستیم

    فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در گفت‌وگو با «ایرنا»، با اشاره به شایعات مطرح شده درمورد افزایش پله‌ای نرخ بنزین، تاکید کرد: دولت متعهد است که بدون کار کارشناسی و گفت‌وگو با مردم، هیچ اقدامی برای افزایش نرخ بنزین انجام ندهد. بدیهی است که نرخ بنزین منطقی نیست و دولت به افزایش قیمت بنزین به جهت بالابودن میزان یارانه آن نیاز دارد، اما بیش از آن به رضایت‌مندی مردم نیاز دارد.
  • تاریخ شفاهی-علینقی‌عالیخانی - ۱۶۳

    نخستین تجربه خصوصی‌سازی در ایران

    اصطلاحش بود اینتگریشن یعنی انسجام و همبستگی.‌(یعنی می‌خواست) یک کاری بکنیم که در این شرکت یک جوری نباشد که انگار در خارجه قرار گرفته و هر چه هم احتیاج دارد از خارج می‌آورد؛ بتوانیم در داخل هم به اینها کالا یا سرویس بدهیم. خب این برای من خیلی جالب بود. من هم کارم این بود که ببینم به چه صورتی می‌توانیم این وظایفی را که شرکت ملی نفت انجام می‌دهد به تدریج وارد اقتصاد منطقه‌ای خوزستان بکنیم. به عبارت دیگر برای من این نخستین تجربه آن چیزی بود که حالا به آن می‌گوییم خصوصی‌سازی من کارم در امور غیرصنعتی بیشتر این بود که به چه صورت می‌توانیم هزینه و فعالیت‌های پشتیبانی کارهای اساسی شرکت نفت را جزو اقتصاد خوزستان بکنیم و در ضمن از وابستگی اقتصاد خوزستان به صنعت نفت بکاهیم مثلا به کارمندان یا کارگرانی که بازنشسته با باز خرید می‌شدند چه نوع کار تازه‌ای می‌توانیم بدهیم، در منطقه آبادان چه فعالیت‌هایی می‌توانیم ایجاد بکنیم که اینها همه‌اش وابسته به شرکت ملی نفت نباشند یا در مسجدسلیمان یا در جاهای دیگر.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶

    روزنامه کیهان دیروز در گزارش اصلی صفحه یک خود با عنوان «بدهکار، عهدشکن و پُررو، با این اروپا مذاکره نکنید!» به موضوع مذاکرات ایران با اروپا پرداخت.
  • نیویورک‌تایمز نامزدهای احتمالی تیم ترامپ را مورد بررسی قرار داد

    کابینه‌ای برای انتقام

    ترامپ در حال چیدن تیم خود است. اگر سنا به کابینه ترامپ رای مثبت دهد، ‌این یکی از عجیب و غریب‌ترین کابینه‌های موجود در تاریخ مدرن آمریکا خواهد بود. به نظر می‌رسد یک بخشی از نامزدهای احتمالی برای انتقام، بخش دیگر برای آرام کردن بازارها و دسته آخر برای مهار تورم برگزیده شده‌اند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، دونالد جی.ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در حال انتخاب کابینه و سایر انتصابات است و به‌نظر می‌رسد اصل وفاداری به او اولویت بیشتری دارد؛ کسانی که معتقد به شعار «آمریکا را دوباره شکوهمند کنیم»، هستند. اما اگر قرار باشد که تیم ترامپ مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد، با سه جناح مجزا و طیفی از ایدئولوژی‌ها روبه‌رو هستیم.
  • سربازان یمنی در خط مقدم جنگ

    فایننشال‌تایمز: درحالی‌که روسیه با بحران افزایش تلفات در جبهه‌های جنگ اوکراین دست به گریبان است، گزارش‌ها نشان می‌دهند این کشور برای پیشبرد ماشین جنگی خود علاوه بر به خدمت گرفتن سربازان کره‌شمالی، صدها نیروی یمنی را نیز به استخدام درآورده است. این سربازان یمنی می‌گویند به آنها وعده حقوق بالا و حتی شهروندی روسیه داده شده بود؛ اما پس از ورود به خاک این کشور به صورت ناآماده و به اجبار وارد ارتش روسیه شده و به خطوط مقدم در اوکراین اعزام شده‌اند. علاوه بر سربازان یمنی، سربازانی از نپال، هند و همچنین حدود ۱۲هزار سرباز ارتش کره‌شمالی هستند که برای جنگ در اوکراین وارد روسیه شده‌اند. پیش از این جنگجویانی از کشورهای دیگر نظیر بلاروس نیز توسط روسیه به اوکراین اعزام شده بودند.
  • کودکان در جهنم غزه

    الجزیره: در غزه شرایط به‌گونه‌ای است که شاهد ترکیبی از «نسل‌کشی» و «قهر نیروهای طبیعت» هستیم. به نوشته «هانی محمود»، بارش شدید باران، زندگی در چادرها، وحشت از سقوط بمب‌های غیرقابل پیش‌بینی همراه با دستور تخلیه شرایط را برای مردم غزه بسیار دشوار کرده است. لوئیز واتریج، سخنگوی آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل هم می‌گوید با شروع باران‌های زمستانی حدود نیم‌میلیون نفر در غزه ممکن است دچار سیلاب‌های برخاسته از فاضلاب شوند. واتریج گفت در زمستان، افراد مبتلا به سوءتغذیه «بیشتر بیمار می‌شوند؛ زیرا همه اینها با هم ضد سلامت و رفاه آنها عمل می‌کند.» در عین حال، گروه «کودکان را نجات دهید» اعلام کرد که از ۶اکتبر، زمانی که نیروهای اسرائیلی شمال غزه را محاصره کردند، دسترسی کودکان به مواد غذایی، آب و دارو قطع شده است. «جرمی استونر»، مدیر منطقه‌ای این خیریه گفت: «وضعیت در شمال غزه برای بقای انسان مناسب نیست و با این حال می‌دانیم که حدود ۱۳۰هزار کودک زیر ۱۰سال در آن شرایط گرفتار شده‌اند. البته به هزاران کودک بزرگ‌تر و خانواده‌های آنها اشاره نمی‌کنم.» او گفت: «بدون دسترسی و آتش‌بس، ما کودکان را به هلاکت در جهنم روی زمین محکوم می‌کنیم.»
  • آسوشیتدپرس: نامزد دردسرساز

    سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکایی با انتقادات دموکرات‌ها که گزینه معرفی‌شده رئیس‌جمهور منتخب برای ریاست اداره اطلاعات ملی آمریکا را «سازشکار» خوانده‌اند و او را متحد نزدیک روسیه دانسته‌اند، مخالفت کردند. «تولسی گبرد» گزینه ترامپ برای ریاست اداره اطلاعات ملی آمریکا ظاهرا «جلسات مخفیانه‌ای» هم با رئیس‌جمهور سوریه برگزار کرده بود.«تمی داک‌وُرث» سناتور دموکرات از ایالت ایلینوی با اشاره به سفر گبرد به سوریه در سال۲۰۱۷ به تلویزیون «سی‌ان‌ان» گفت: «گبرد در آن زمان نماینده دموکرات هاوایی در مجلس نمایندگان بود و طی این سفر با بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه مذاکراتی را برگزار کرد. من فکر می‌کنم او سازشکار است. جامعه اطلاعاتی ایالات متحده، او را به‌عنوان شخصی تلقی می‌کند که روابط دردسرسازی با دشمنان آمریکا دارد.» «تولسی گبرد» بیش از ۲دهه در گارد ملی ارتش ایالات متحده خدمت کرده است.
  • گاردین: نگرانی چین از همکاری نظامی روسیه با کره‌شمالی

    «کرت کمپبل» معاون وزیر امور خارجه آمریکا، ادعا کرد افزایش تعامل و همکاری‌های روسیه و کره شمالی باعث ناراحتی و نارضایتی چین شده است. مقام‌های غربی می‌گویند چین عمدتا در قبال این مساله سکوت اختیار کرده چون احتمالا نگران است که در صورت شراکت نظامی با روسیه در اوکراین محرک تشکیل ائتلاف‌هایی از سوی آمریکا با کره‌جنوبی و ژاپن در شرق آسیا با هدف مهار قدرت پکن شود. با این حال، وزارت امور خارجه ژاپن تردید دارد که چین حامی اعزام سربازان کره‌شمالی به روسیه باشد. کمپبل در یک سمینار اخیرا برگزارشده از سوی اندیشکده «مرکز مطالعات بین‌المللی وراهبردی» اظهار کرد: «ما در یک‌سری بحث‌هایی که داشته‌ایم چینی‌ها را از برخی برنامه‌های جمهوری دموکراتیک خلق کره که آنها از آن اطلاع نداشتند مطلع کرده‌ایم و آنها نگران هستند که این کشور با تشویق روسیه یک‌سری اقدامات نظامی یا اقدامات دیگر را که احتمالا در راستای منافع چین نیستند، در نظر دارد.» او اضافه کرد: «چین رو به انتقاد مستقیم از روسیه نیاورده، اما ما معتقدیم که افزایش هماهنگی بین پیونگ یانگ و مسکو آنها را ناراحت می‌کند.» هرچند این نگاه، مخالفانی در میان برخی متحدان آمریکا از جمله استرالیا دارد.
  • سی‌ان‌ان: کلید صلح در دست پوتین است

    دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه سابق اوکراین انتظار ندارد با روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب جنگ روسیه و اوکراین به سرعت پایان یابد. کولبا که از مارس۲۰۲۰ تا زمان کناره‌گیری در سپتامبر به عنوان وزیر خارجه ولودیمیر زلنسکی خدمت کرده است، گفت سه عامل اصلی وجود دارد که آتش‌بس سریع را واقعا بعید می‌سازد. او گفت: «آنچه من به‌طور قطع می‌دانم این است که اولا زلنسکی تحت فشار ترک قدرت نخواهد کرد. دوم، اوکراین با هیچ راه‌حل سریع موافقت نخواهد کرد و سوم، مهم‌تر از همه، من می‌خواهم به همه یادآوری کنم که کلید صلح در مسکو نهفته است نه در کی‌یف.»
  • میدل ایست‌آی: سفر گالانت به آمریکا

    یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل، قرار است به ایالات متحده سفر کند. این در حالی است که کمتر از یک هفته پیش بود که حکم بازداشت دیوان بین‌المللی کیفری برای او و نتانیاهو صادر شد. مقامات آمریکایی اکثرا این حکم را رد کرده‌اند. ایالات متحده یکی از کشورهای عضو دیوان کیفری بین‌المللی نیست، به این معنی که مجبور نیست از حکم بازداشت تبعیت کند.
  • الجزیره: پوپولیست تندرو؛ پیشتاز انتخابات رومانی

    یک پوپولیست راست‌گرای تندرو که به‌دلیل مخالفت خود با اتحادیه اروپا و ناتو شناخته می‌شود، در انتخابات ریاست جمهوری رومانی در نتیجه‌ای شوکه‌کننده پیشتاز شد که دیدگاه غربگرای این کشور را زیر سوال می‌برد. نتایج دفتر مرکزی انتخابات نشان داد که با شمارش ۹۸درصد آرا، «کالین ژرژسکو» نزدیک به ۲۳درصد آرا را به‌دست آورد که اندکی از «مارسل چیولاکو» نخست‌وزیر چپ میانه با حدود ۲۰درصد آرا جلوتر بود. «النا لاسکونی» از حزب راست میانه اتحادیه نجات رومانیایی با نزدیک به ۱۹درصد در مقام سوم قرار گرفت و «جورج سیمیون» از حزب راست افراطی «ائتلاف برای اتحاد رومانیایی‌ها» با ۱۴درصد در مقام چهارم قرار گرفت. نتایج، ژرژسکو ۶۲ساله را در مسیری قرار داد که در دور دوم رای‌گیری در ۸دسامبر با چیولاکو روبه‌رو شود. این نتیجه یک نگرانی بزرگ است؛ زیرا ژرژسکو، یک چهره نسبتا ناشناخته که در طول دهه۱۹۹۰ چندین سمت در وزارت محیط زیست رومانی داشت، در نظرسنجی‌های پیش از انتخابات تنها حدود ۵درصد از مردم را به خود جلب کرده بود.
  • در گفتگو با دنیای اقتصاد مطرح شد؛

    توافق زیر سایه اختلافات/ آتش‌بس لبنان و اسرائیل چقدر نزدیک است؟

    دنیای اقتصاد: خبرگزاری رویترز از احتمال اعلام آتش‌بس در لبنان طی ساعات آینده خبر داد؛ این رسانه به نقل از برخی مسئولان که نامشان را فاش نکرد، بیان کرد که دولت جو بایدن به مسئولان لبنانی اعلام کرده که احتمال دارد آتش‌بس طی ساعات پیش رو اعلام شود.
  • دنیای اقتصاد خبر می‌دهد؛

    روایت یک نماینده از مصوبه شعام برای توقف خاموشی‌ها/ آیا شرکت ملی گاز به تعهدات خود عمل می‌کند؟

    در دولت چهاردهم تصمیم گرفته شد به منظور جلوگیری از مازوت سوزی، برق خانگی قطع شود. اما حالا در حالی که ۱۴ روز از این تصمیم می گذرد یک نماینده مجلس اعلام کرده که با مصوبه شورای عالی امنیت ملی(شعام) دیگر برق خانگی قطع نخواهد شد.
    یکشنبه، ۰۴ آذر ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد خبر می‌دهد؛

    گلایه‌های قالیباف به دولت جواب داد/ واردات خودروهای کارکرده از سوی اشخاص حقیقی مجاز شد

    دنیای اقتصاد: هیات دولت در مصوبه امروز خود، واردات خودروی کارکرده از سوی اشخاص حقیقی را مجاز اعلام کرد؛ آن هم در شرایطی که امروز رییس مجلس در صحن علنی، دولت را به خاطر عدم اجرای قانون واردات خودروهای کارکرده مورد خطاب قرار داده بود.
  • مقاومت لبنان موشک‌های اسرائیلی را مهندسی معکوس کرد

    پرواز «الماس» حزب‌الله

    درگیری‌های شدید بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان شکل جدیدی به خود گرفته است. این‌بار حزب‌الله با مهندسی معکوس توانست از موشک اسرائیلی علیه اسرائیل استفاده کند. «الماس» با دقت و قدرت کافی به سمت پایگاه‌های نظامی و سیستم‌های ارتباطی شلیک شد.
  • سخنگوی وزارت خارجه گفت‌وگوهای ایران و تروئیکای اروپایی را در ژنو تایید کرد

    آغاز مذاکرات از «اسلو»

    در شرایطی که سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه ایران و تروئیکای اروپایی ( فرانسه، آلمان و انگلیس) برای گفت‌‌‌وگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌‌‌ای و بین‌‌‌المللی در تاریخ جمعه ٩ آذر خبر داد، یک منبع آگاه به روزنامه دنیای اقتصاد گفت که مجید تخت روانچی معاون سیاسی وزارت خارجه ایران به اسلو سفر کرده تا مذاکرات ایران و اروپا را از این پایتخت اروپایی آغاز کند.
  • کیفرخواست ۶۰۰ صفحه‌ای متهمان صادر شد

    چای دبش روی میز دادگاه

    جلسه رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش روز شنبه در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلال‌گران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده، مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهمان، وکلای آنها و شکات پرونده برگزار شد. به گزارش میزان، پرونده موسوم به چای دبش دارای ۶۱ متهم است که ۱۸ متهم آن مرتبط با گروه دبش و باقی متهمان از مدیران بانک‌ها و وزارتخانه‌های صمت و کشاورزی هستند.در این جلسه دادگاه که در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد، نماینده دادستان کیفرخواست متهمان پرونده را قرائت کرد.
  • ارزیابی استاد دانشگاه تهران از مذاکرات روز جمعه ایران و تروئیکا

    اروپایی‏‌سازی مذاکرات هسته‏‌ای

    یک هفته بعد از تصویب قطعنامه ضدایرانی پیشنهادی تروئیکای اروپایی در نشست شورای حکام آژانس، قرار است جمعه نهم آذر ماه، تهران با سه کشور اروپایی بریتانیا، آلمان و فرانسه در ژنو در خصوص مساله هسته‌‌ای وارد گفت‌وگو شود. خبری که ابتدا توسط خبرگزاری کیودوی ژاپن منتشر شده و سپس سخنگوی وزارت امور خارجه نیز آن را تایید کرد. اما با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم از جمله تصویب قطعنامه اخیر، روی کار آمدن دونالد ترامپ، نزدیک شدن به موعد پایان قطعنامه ۲۲۳۱ و احتمال فعال شدن اسنپ‌‌بک، آیا می‌توان نسبت به آینده این گفت‌وگوها امیدوار بود. بهزاد احمدی، استاد دانشگاه تهران در پاسخ به روزنامه «دنیای‌اقتصاد» گفت با وجودی که ما در شرایط نامتوازن وارد مذاکره با اروپا می‌شویم و در این شرایط تیم ایرانی کار دشواری را در پیش رو دارد، اما اصل مذاکره حائز اهمیت است. به گفته احمدی، اروپایی‌‌سازی موضوع ایران با اولویت هسته‌‌ای یکی از اهدافی است که اروپایی‌‌ها به دنبال آن هستند.
  • واکنش قالیباف به قطعنامه ضدایرانی

    ایسنا: قالیباف با اشاره به صدور قطعنامه علیه ایران گفت: سه دولت اروپایی با حمایت آمریکا فعالیت‌‌‌های هسته‌‌‌ای کشورمان را بهانه‌‌‌ای برای اقدامات نامشروع خود کردند و پاسخ ایران به این سوء‌استفاده در دستور کار قرار گرفت و راه اندازی سانتریفیوژها آغاز شد. محمدباقر قالیباف در جلسه علنی دیروز مجلس در واکنش به صدور قطعنامه ضدایرانی شورای حکام، گفت: پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به این سوءاستفاده سیاسی از شورای حکام آژانس بلافاصله در دستور کار قرار گرفت و راه‌‌‌اندازی مجموعه‌‌‌ای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته آغاز شد. ادامه این قبیل تصمیمات سیاسی و غیر‌سازنده باعث می‌‌‌شود که کشورها برای حفظ امنیت ملی خود به سمت اقدامات خارج از پروتکل‌‌‌های آژانس سوق پیدا کنند.
  • هشتمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی برگزار شد

    ۴دستورکار میز اقتصادی وزارت خارجه

    دنیای اقتصاد: هشتمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی با دستور کار بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و اروپا، بررسی کمیسیون مشترک همکاری‌‌‌های اقتصادی ایران و ترکیه، طرح سفر مقامات اجرایی به خارج از کشور و تصویب طرح جامع ارتقا کارآمدی و اثربخشی دیپلماسی اقتصادی به ریاست «سید رسول مهاجر» سرپرست معاونت دیپلماسی اقتصادی و با حضور نمایندگان وزارتخانه‌‌‌ها، سازمان‌‌‌ها و نهادهای اقتصادی دولتی و خصوصی روز یکشنبه در محل وزارت امور خارجه برگزار شد. در این نشست سرپرست معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به اهمیت مشارکت همه دستگاه‌‌‌ها و سازمان‌‌‌های اقتصادی در ارتقای روابط اقتصادی بین‌‌‌المللی، بر اهمیت حضور کشورمان در رقابت‌‌‌های اقتصادی جهانی و تاثیر آن بر ارتقای کیفیت محصولات صادراتی و لزوم حفظ و ارتقای استانداردهای مرتبط با صادرات کالا به خارج از کشور تاکید کرد.
  • عراقچی امروز به پرتغال می‌‌‌رود

    تسنیم: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه امروز دوشنبه با هدف شرکت در «اجلاس تمدن‌‌‌های کهن» به کشور پرتغال سفر خواهد کرد. این اجلاس به میزبانی مشترک سازمان ملل متحد و کشور پرتغال در این کشور برگزار خواهد شد و عراقچی در این اجلاس سخنرانی خواهد داشت. این اجلاس با شعار «متحد در مسیر صلح: احیای اعتماد و شکل دادن به آینده» و برای بررسی اهمیت گفت‌وگو و مفاهمه جهت احیای اعتماد به دولت‌‌‌ها و ملت‌‌‌ها به منظور حراست از صلح بین‌‌‌المللی برگزار می‌‌‌شود.
  • ولایتی: صحنه بین‌‌‌المللی درآستانه تحولی مهم است

    ایرنا: مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌‌‌الملل گفت: صحنه بین‌‌‌المللی در آستانه تحول مهمی است، در منطقه غرب آسیا که رژیم صهیونیستی آتش ‌بیار معرکه سختی علیه مردم مظلوم فلسطین و منطقه شده، به‌‌‌‌رغم پیش‌بینی حامیانش رو به ضعف رفته و دیر یا زود عمر سیاسی این عنصر خونخوار، نتانیاهو، پایان خواهد یافت و از قدرت می‌‌‌افتد و جبهه مقاومت ان‌‌‌شالله پیروز خواهد شد.
  • انتصاب نماینده جدید ایران در افغانستان

    ایسنا: مسوولیت نمایندگی ایران در افغانستان به «علیرضا بیکدلی» معاون پیشین وزیر امور خارجه در حوزه پارلمانی، کنسولی و ایرانیان خارج از کشور واگذار شد. بر اساس اخبار منتشرشده «بیکدلی» در این سمت جایگزین «حسن کاظمی قمی» خواهد شد. علیرضا بیکدلی در سال‌‌‌های گذشته مسوولیت نمایندگی ایران در ترکیه را نیز بر عهده داشته است. کاظمی قمی علاوه بر سرپرستی سفارت ایران در افغانستان، نماینده ویژه رئیس‌‌‌جمهور در امور افغانستان نیز بود که براساس اخبار منتشر شده این سمت حذف شده است و همانند سابق نماینده ویژه در امور افغانستان، مستقیم زیر نظر وزارت خارجه عمل خواهد کرد.