از سفر به مریخ تا هوش مصنوعی
نظرهای عجیب ایلان ماسک
اعزام انسان به مریخ
ایلان ماسک در ژوئن ۲۰۱۶ گفت: «ما در حال توسعه پروازهای ارسال بار به مریخ هستیم که برای اعزام انسانها نیز عملی است. این سفر هر ۲۶ ماه یک بار میتواند انجام پذیرد. من فکر میکنم اگر همه چیز طبق برنامه پیش رود، تا سال ۲۰۲۴، انسانها میتوانند برای اولین بار روی مریخ پا بگذارند.» البته مارس نتوانست برنامههای اعزام بار به مریخ را روی برنامه پیش ببرد و این پروژه عقب افتاد. ماسک حتی ایدههای تشکیل دولت مریخی را نیز معرفی کرده است. ماسک در کنفرانس در سال ۲۰۱۶ گفت: «بهنظر من دولت مریخ مستقیما از طریق استراتژی دموکراسی اداره خواهد شد و در چنین دولتی رای مردم حرف اول را میزند.» ماسک ایده ایجاد شهر مریخی را در سر دارد. ماسک در Reddit AMA در سال ۲۰۱۶ گفت که میخواهد در سیاره سرخ، همه چیز ایجاد شود از کارخانه ذوب فلز گرفته تا رستورانهای فست فود. ماسک معتقد است مسافران اولین سفر به مریخ، باید آماده مرگ باشند. ماسک در سال ۲۰۱۶ گفت: «اولین سفر به مریخ خیلی خطرناک خواهد بود و ریسک مرگ در آن بالاست. هیچ راهحلی هم نخواهد داشت.»
ماسک میگوید برخورد اسلحههای اتمی با سیاره، میتواند این سیاره را گرم کند و در دو قطب این سیاره، شبیهساز دو خورشید ایجاد کند. ماسک در توییتی شعار«Nuke Mars» (اشاره به بمبهای اتمی مد نظرش) را مطرح کرد و مدعی شد که این عبارت قرار است روی تیشرتهایی نوشته شده و به فروش برسد. اگر مردم تمایلی به زندگی روی مریخ نداشته باشند، میتوانند سوار راکتهای اسپیس ایکس شوند و سفرهای بلندمدت زمینی خود را کوتاه کنند. ماسک در کنگره بینالمللی Astronautical Congress در سال ۲۰۱۷ در استرالیا اعلام کرد: «مردم قادر خواهند بود سفرهای بلندمدت خود روی زمین را با استفاده از تکنولوژیهای توسعهیافته اسپیس ایکس در کمتر از نیم ساعت به پایان برسانند.» به عقیده ماسک، مرگ در فضا برای کسی که ریسک سفر به مریخ را میپذیرد، لزوما اتفاق بدی نیست. ماسک سال ۲۰۱۶ گفت: «اگر کسی بتواند مکان مرگ خود را انتخاب کند، احتمالا مریخ گزینه بدی نخواهد بود.»
خودروی خودران
ماسک معتقد است دلسرد کردن مردم از استفاده از خودروهای نیمه خودران، این تکنولوژی نوپا را نابود میکند. ماسک اکتبر ۲۰۱۶ از پوشش اخبار مربوط به تصادفات با خودروهای خودران(از جمله خودروهای خودران تسلا) انتقاد کرد. وی گفت: «این حجم از پوشش اخباری رسانهها درمورد تصادفات خودروهای خودران واقعا دلسردکننده است. وی در ادامه به آمار ۲/ ۱ میلیون نفری کشتهشدگان سالانه در تصادفات خودروهای بنزینی اشاره کرد. ماسک طی سالجاری نیز اعلام کرده، تبدیل تکنولوژی خودروهای نیمه خودران به تمام خودران، بسیار مشکل است و تلاش زیادی لازم است.
هوش مصنوعی
ماسک بارها مدعی شده که انسانها در واقع جزئی از تمدن دیگری هستند و داخل یک بازی ویدئویی مخصوص آن تمدن، زندگی میکنند. وی در کنفرانس Vox Media’s Code در سال ۲۰۱۶ گفت: «به نظر من حتی مکالمات ما هم توسط شبیهساز هوش مصنوعی انجام میشود. احتمال اینکه ما در یک دنیای واقعی زندگی کنیم، یک در میلیارد است. من امیدوارم که واقعا در دنیای ما شبیهسازی شده باشد وگرنه فاجعه به بار میآید.» ماسک معتقد است هوش مصنوعی میتواند بزرگترین خطر برای نسل بشر باشد. ماسک سال ۲۰۱۴ گفت: «ما باید در مورد پدیده هوش مصنوعی بسیار محتاط باشیم. وگرنه در آینده، در برابر این تکنولوژی به موش آزمایشگاهی این تکنولوژی تبدیل خواهیم شد.» ماسک، استارتآپی را پایهریزی کرده که Neuralink نام داشته و هدف دارد تا با کارگزاری تراشههایی در مغز انسان، نوعی رابط بین مغز و کامپیوتر را توسعه دهد. ماسک در ماه جولای سالجاری گفت: «هدف نهایی Neuralink، دستیابی به روشهای همزیستی با هوش مصنوعی است.»