شماره روزنامه ۶۱۵۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۷۹۸ دنیای اقتصاد

اخبار اقتصاد سلامت - روزنامه شماره ۵۷۹۸

  • نظام سلامت در محاصره اعتبارات قطره‌چکانی

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: اولین روز آبان لایحه بودجه ۱۴۰۴ به مجلس شورای اسلامی ‏‏‌ارائه شد و نمایندگان مجلس ۸ آبان‏‏‌ماه در صحن علنی با ۱۴۶ رای موافق، ۹۶ رای مخالف و ۴ رای ممتنع با کلیات بودجه ۱۴۰۴ موافقت کردند. حوزه سلامت و اعتبارات آن، یکی از بخش‏‏‌های کلیدی و مهم در لایحه بودجه کل کشور است که همه‌ساله دستخوش تغییراتی می‌شود و در لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز مشمول تغییراتی شده است؛ در این بین به دلیل کسری بودجه‏‏‌‏‏‌‏‏‌ دولت و سیاست‏‏‌‏‏‌‏‏‌های انقباضی بودجه‏‏‌‏‏‌‏‏‌ریزی، در یک دهه اخیر حوزه بهداشت و درمان چندان در لایحه‏‏‌‏‏‌‏‏‌های بودجه مورد توجه نبوده است. حالا دولت چهاردهم در شرایطی لایحه بودجه ۱۴۰۴ را تدوین کرده که این حوزه با چالش‏‏‌‏‏‌‏‏‌های متعددی مثل کمبود نیروی انسانی، مراکز درمانی و تخت بیمارستانی، فرسودگی بیمارستان‏‏‌ها، مهاجرت کادر درمان، بار مالی ناشی از درمان اتباع خارجی و... روبه‏‏‌‏‏‌‏‏‌رو است. حال سوال این است که در این لایحه تاچه اندازه حل مشکلات و چالش‏‏‌های حوزه نظام سلامت مورد توجه قرار گرفته است؟
  • مسوول مرگ بیش از ۷۰ بیمار دیالیزی

    دنیای‌اقتصاد: انجمن کلیوی ایران با توجه به انحصاری بودن منبع تامین محلول دیالیز صفاقی کشور عامل مرگ بیماران را سیاست انحصار سازمان غذا و دارو در منبع تامین این محلول به یک شرکت ایرانی می‌‌‌داند. اعظم پناهی‌مهر‌عیسی‌‌‌لو، مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی با بیان این مطلب افزود: دادن انحصار تامین محلول دیالیز صفاقی به یک شرکت، عامل این مساله است و متاسفانه این نوع سیاستگذاری انحصاری به زیان بیماران و کشور تمام شده است.
  • تهاتر بدهی‏‏‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تامین‌اجتماعی

    دنیای‌اقتصاد: سازمان غذا و دارو از تهاتر مطالبات و بدهی‌‌‌های دارویی بین این سازمان و تامین اجتماعی خبر داد و در عین حال تاکید کرد که هیچ اعتبار جداگانه‌‌‌ای برای پرداخت به حوزه‌‌‌های دیگر مانند تجهیزات پزشکی و دندان‌پزشکی به سازمان غذا و دارو تخصیص نیافته است.
  • اختلال در کار مراکز درمانی با رفت و برگشت منابع

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: در هفته نخست آبان ماه، مصوبه هیات وزیران درباره واریز منابع درمان تامین اجتماعی به حساب خزانه دولت ابلاغ شد. هیات وزیران در جلسه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی، تصویب کرد: «سازمان تامین اجتماعی ۹‌درصد سهم درمان موضوع ماده (۲۹) قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ را در حساب جداگانه‏‏‌ای نزد خزانه‏‏‌داری کل کشور با عنوان بیمه درمان مشمولان تامین اجتماعی متمرکز و منابع وصولی را مطابق بند‏‏‌های (الف) و (ب) ماده (۳) و ماده ۲۹ قانون تامین اجتماعی هزینه کنند.»
  • مرثیه‌ای برای منابع درمان

    ژانت سلیمانی/ فعال صنعت دارو
    از آنجاکه دولت چهاردهم، سیاست کلان خود را بر بهره‌وری حداکثری از منابع پایه‌گذاری کرده است، بر آن شدم توجه سیاستگذاران حوزه سلامت را برانگیزانم. به‌ویژه حالا که فردی چون دکتر ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شده‌‌‌اند، امیدوارم بسیار بیشتر از قبل به مفهوم بهره‌وری منابع دارو، تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی در مراکز درمانی دولتی و به‌ویژه دانشگاهی اهتمام ورزند و...
  • معجزه گیاه‌خواری

    دنیای‌اقتصاد: تغییر رژیم‌‌‌های غذایی و حرکت به سمت رژیم‌‌‌های گیاهی به تدریج در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ است. هرچند این حرکت کند صورت می‌گیرد، با این حال به نظر می‌رسد در یک دهه گذشته مطالعات و علاقه‌مندی‌‌‌های افراد جوامع مختلف به موضوع رژیم غذایی مبتنی بر گیاه‌خواری و پرهیز از مصرف گوشت و فرآورده‌‌‌های حیوانی افزایش یافته است.
  • بیلان سلامت ۱۴۰۴

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: لایحه بودجه ۱۴۰۴ هفته گذشته در حالی تقدیم مجلس شد که این لایحه در مقایسه با سال‌های قبل از نقاط قوتی برخوردار بود. بر اساس لایحه بودجه سال آینده و در راستای اجرای بند الف ماده ۷۱ قانون برنامه هفتم توسعه، سازمان غذا و دارو مکلف شده ذخیره ۶ ماهه دارو و ملزومات را در دستور کار قرار داده و تمهیداتی در زمینه انعقاد قرارداد با شرکت‌های تولیدکننده، واردکننده و پخش‌‌‌کننده بیندیشد تا در زمان کمبود در سبد اقلام تعیین‌‌‌شده شرکت طرف قرارداد ضامن جبران حقوق مصرف‌کننده شود. این تصمیم دولت چهاردهم به‌خصوص در سال‌های اخیر به کرات و در حوزه‌‌‌های مختلف تجربه شده است.
  • نقش فیزیوتراپی در بهبود پوکی استخوان

    پوکی استخوان، به تدریج استخوان‌‌‌ها را با گذشت زمان ضعیف می‌کند و آنها را شکننده‌‌‌تر و مستعد شکستگی می‌کند. این شکستگی‌‌‌ها می‌توانند منجر به درد شدید، ناتوانی و از دست دادن استقلال، به‌ویژه در افراد مسن شود. بر اساس گفته محققان این وضعیت بیشتر زنان را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، به طوری که یک نفر از هر سه زن بالای ۵۰ سال دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می‌شود، در مقایسه با یک نفر از هر پنج مرد. با این حال، پوکی استخوان تنها نگرانی برای افراد مسن نیست؛ افراد جوان‌‌‌تر نیز می‌توانند به دلیل عوامل مختلفی مانند ژنتیک، انتخاب‌‌‌های سبک زندگی و برخی شرایط پزشکی در معرض خطر باشند.
  • اما و اگرهای فروش اینترنتی دارو

    راجع به فروش اینترنتی دارو چند نکته را خوب است مردم بدانند البته به عنوان جامعه داروسازی قبول داریم برخی از مردم نیازمند دریافت خدمات غیر‌حضوری هستند، خدمات غیر‌حضوری امروز در بستر اینترنت و فضای مجازی انجام می‌شود، آنچه ایجاد اما و اگر کرده این است که کاری که به نوعی اقتضای نیاز جامعه است و در مواقعی برای بیماران سالمند و صعب‌العلاج یا بقیه مردم اجتناب‌ناپذیر است باید در چه مسیر و ساختاری باشد که به بهترین شکل ممکن انجام شود و مردم از منافعش بهترین بهره را ببرند.
  • استرس، غم، خشونت و رسانه ازعوامل سرطان است

    دنیای‌اقتصاد: نوع شغل و سبک زندگی در ابتلا به بیماری نقش دارد و خشونت، غم و غصه، استرس و رسانه از عوامل سرطان‌زاست. داریوش فرهود پدر علم ژنتیک ایران در افتتاحیه دومین کنگره بین‌المللی کنسرژنومیکس با اعلام این موضوع گفت: در کنار عوامل ذکر شده چاقی در جامعه ایرانی غوغا می‌کند و تفریحات سالم گذشته که جای خود را به گوشی و فضای مجازی داده است، تبدیل به اعتیاد شده است. پدر علم ژنتیک ایران درباره هوش مصنوعی گفت: یا اینکه جهان با ذوق‌زدگی از این فناوری نوین بهره می‌‌‌برد، اما می‌تواند از بلایای قرن اخیر باشد چرا که هنوز بر هوش مصنوعی اخلاق حاکم نیست.
  • انباشت مشکلات در حوزه سلامت

    دنیای‌اقتصاد: حوزه بهداشت و درمان در یک دهه اخیر چندان در لایحه‌‌‌های بودجه مورد توجه نبوده. اتفاقی که بسیاری آن را به دلیل کسری بودجه‌‌‌ دولت و سیاست‌‌‌های انقباضی بودجه‌‌‌ریزی می‌‌‌دانند. حالا دولت چهاردهم در شرایطی لایحه بودجه ۱۴۰۴ را تدوین کرده که این حوزه با چالش‌‌‌های متعددی مثل کمبود مراکز درمانی، تخت بیمارستانی و مهاجرت کادر درمان روبه‌‌‌رو است. سلام ستوده عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» از لزوم توجه ویژه دولت به این چالش‌‌‌های نظام بهداشت و درمان کشور سخن می‌‌‌گوید. ستوده گفت: امروز «در حوزه بهداشت و درمان، اگر خودمان را با کشورهای پیشرفته مقایسه کنیم، با کمبودهایی مواجه می‌‌‌شویم که باید در مسیر رفع‌‌‌ آنها حرکت کرد و دولت باید اهتمام ویژه‌‌‌ای به این حوزه داشته باشد.»
  • ۲.۱ میلیارد سالمند تا ۲۰۵۰

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: براساس آمارهای جهانی تعداد افراد سالمند بالاتر از ۶۵ سال در ایران از ۱۰ میلیون نفر فراتر رفته است و این در حالی است که به دلیل پایین بودن نرخ رشد جمعیت در کشور، امکان جایگزینی سریع جامعه با جمعیت جوان سخت به نظر می‌‌‌رسد. آمارهای برآورد‌شده نشان می‌دهند نسبت فرزندآوری در کشور از ۶.۵ در دهه ۶۰ به ۱.۶فرزند در سال ۱۴۰۲ رسیده که کمترین میزان این رقم در تاریخ ایران از زمان سرشماری نفوس و مسکن محسوب می‌شود. بر اساس برآوردها و محاسباتی که سازمان ملل پیش از این در مورد ایران منتشر کرده، جمعیت ایران در یک برآورد بدبینانه تا سال ۱۴۷۹ به ۴۲ میلیون نفر خواهد رسید و در سایر سناریوها نیز جمعیت در هر حال روندی کاهشی را تجربه می‌کند.
  • درمان در سایه تجهیزات فرسوده بیمارستان‏‏‌ها

    دنیای‌اقتصاد: شاید یکی از چالش‌‌‌های بیمارستان‌‌‌های کشور در ارائه خدمات درمانی با‌کیفیت به بیماران، فرسودگی تجهیزات باشد که با مشکلات زیادی برای ارائه‌‌‌دهندگان خدمت همراه شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، وقتی موضوع تجهیزات بیمارستانی را با پرسنل و کادر درمان مطرح می‌‌‌کنیم، تازه متوجه عمق فاجعه در بیمارستان‌‌‌های کشور می‌‌‌شویم. «آنقدر وسایل، تجهیزات و تخت‌‌‌ها فرسوده‌‌‌اند که کار ما به شدت سخت شده. به دلیل فرسوده بودن تجهیزات، معمولا کارهای بیشتری را باید به‌‌‌صورت دستی انجام دهیم. این کارها وقتی در طول شیفت‌‌‌های طولانی چند بار تکرار شوند، خستگی ما را دوچندان می‌کند.»
  • ‎تغییر نرخ ارز تجهیزات پزشکی در یک سال امکان‌پذیر نیست

    دنیای اقتصاد: تغییر نرخ ارز در یک سال برای حوزه تجهیزات پزشکی امکان‌پذیر نیست؛ مگر اینکه دولت بودجه‌‌‌ای اختصاص بدهد که به صورت علی‌‌‌الحساب پرداخت کند تا تامین‌کنندگان بتوانند ملزومات و تجهیزات پزشکی را تامین کنند. نایب رئیس هیات‌مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل با بیان این مطلب گفت: تصمیم‌‌‌های اقتصادی کشور مانند نرخ ارز در جاهای دیگری به جز وزارت بهداشت گرفته می‌شود و خیلی به نظر افرادی که در حوزه تامین دارو و تجهیزات پزشکی فعال هستند، توجهی نمی‌شود. این طور نیست که وزیر بهداشت یا رئیس سازمان غذا و دارو مواردی مانند ارز دارو و تجهیزات پزشکی را تعیین کنند. مشکلاتی پیش روی ما در این زمینه وجود دارد. بر اساس صحبت‌‌‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی، احتمال تک‌نرخی شدن ارز دارو و تجهیزات پزشکی در سال آینده وجود دارد.
  • ‎خرید خدمت از بخش‌خصوصی در تجهیزات پزشکی سرمایه‌‌‌ای انجام شود

    دنیای اقتصاد: اگر خرید خدمت از بخش خصوصی در تجهیزات پزشکی سرمایه‌‌‌ای پیگیری شود، بخش خصوصی می‌تواند بخش‌‌‌های دیگری هم اضافه کرده و به بیمارستان‌‌‌های مجاور خود خدمت بدهد و نیازی به سرمایه‌گذاری دولتی نیست. علیرضا چیذری ‎رئیس انجمن تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی با بیان این مطالب درباره وضعیت ارز تجهیزات پزشکی و سایر مشکلات این حوزه افزود: ثبات ارزی نه تنها در تامین ملزومات و تجهیزات پزشکی موثر است، بلکه از پایه‌‌‌های رشد اقتصادی کشور و افتخار به هویت ملی محسوب می‌شود. اگر ارز ترجیحی تجهیزات ساده پزشکی برداشته شود، برای مردم بسیار محسوس است.
  • چالش‌های سنگین صنعت دارو

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: صنعت داروی کشور مشکلات متعددی را در حوزه نوسازی ماشین‌‌‌آلات تولید تحمل می‌کند که بخش مهم آن به دلیل عدم‌دسترسی به منابع ارزی و ریالی کافی و ارزان است. این در حالی است که لااقل هر ۱۰ سال یک بار باید ماشین‌‌‌آلات این حوزه به‌‌‌روزرسانی شوند وگرنه هزینه‌‌‌های تولید بالا می‌رود و کیفیت تولید نیز تحت‌‌‌الشعاع قرار می‌گیرد، اما متاسفانه دولت از این صنعت حمایت و همراهی چندانی نمی‌‌‌کند.
  • درمان سرطان بدون طب تسکینی ناقص است

    دنیای‌اقتصاد: در سمپوزیوم مراقبت‌‌‌های حمایتی و تسکینی حوزه سرطان بر ضرورت ادغام درمان‌‌‌های علمی و تسکینی به عنوان استراتژی کلیدی در بهبود کیفیت زندگی و افزایش امید به زندگی بیماران مبتلا به سرطان تاکید شد. به گزارش معاونت ارتباطات و جذب مشارکت‌‌‌های مردمی مکسا، متخصصان در سمپوزیوم مراقبت‌‌‌های حمایتی و تسکینی حوزه سرطان که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، بر اهمیت طب تسکینی در درمان بیماران مبتلا به سرطان تاکید و اعلام کردند بدون آن، فرآیند درمان بیماران ناقص خواهد بود.
  • لزوم توجه به مشکلات پزشکان جوان در تمام زمینه‏‏‌ها

    علی چنگیزی/ عضو شورای نظام پزشکی کشور
    متاسفانه مشکل عمده در تعرفه خدمات پزشکی این است که تعرفه واقعی و قیمت تمام‌‌‌شده از سوی شورای عالی بیمه لحاظ نمی‌شود و کلیه اقلام ویزیت و خدمات تشخیصی و درمانی با قیمت واقعی تطابق ندارد. هرچند که باید این قیمت‌ها اصلاح و اعمال شود، اما متاسفانه توجهی به این مساله نمی‌شود. به دلیل درنظرنگرفتن مصارف و منابع و هزینه تمام‌‌‌شده در قانون، نرخ‌‌‌های فعلی برای بخش‌خصوصی توجیهی ندارند. برای این بخش، باید نرخ واقعی خدمات محاسبه و اعمال شود. در سازمان نظام پزشکی، تلاش ما بر این است که قیمت تمام‌‌‌شده را لحاظ کرده و به عدد مطلوب تعرفه برسیم. در حال حاضر، در تلاشیم تعرفه‌‌‌ها را به ضریب کا تبدیل کنیم و امیدواریم این موضوع در شورای عالی بیمه و وزارت بهداشت به تصویب برسد.
  • عدم‌پرداخت به‌موقع حقوق مادران باردار کارمند

    دنیای‌اقتصاد: در حال حاضر عدم‌پرداخت به موقع حقوق مادران باردار توسط وزارت رفاه، چالشی را ایجاد کرده و بعضا حقوق ۶ ماهه مادران باردار کارمند پرداخت و مابقی نیز با تاخیر پرداخت می‌شود! به گزارش خبرگزاری تسنیم، صابر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان مطلب فوق اظهار کرد: با توجه به برآوردها، حدود ۳۵ تا ۴۰‌درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده که در مقایسه با سایر قوانینی که در کشور تصویب شده و به اجرا رسیده، میزان خوبی است البته تا میزان ایده‌‌‌آل‌‌‌ها فاصله زیادی داریم.
  • چرا حمایت از «دستیاران پزشکی» توسط دولت ضروری است؟

    دنیای‌اقتصاد: یکی از مهم‌ترین چالش‌‌‌هایی که رزیدنت‌‌‌ها با آن روبه‌‌‌رو هستند، وضعیت مالی و معیشتی آنهاست. با توجه به افزایش هزینه‌‌‌های زندگی، این پزشکان جوان که در مسیر تخصص قرار دارند و غالبا درآمدهای قابل‌‌‌توجهی ندارند، نیاز به حمایت‌‌‌های مالی جدی دارند. افزایش ظرفیت رشته‌‌‌های تخصصی پزشکی در کنار بهبود شرایط مالی و آموزشی رزیدنت‌‌‌ها، چشم‌‌‌انداز تازه‌‌‌ای برای دانشجویان پزشکی و نظام سلامت کشور ایجاد کرده است. با اصلاح برنامه‌‌‌های آموزشی و افزایش حمایت‌‌‌های مالی، دستیاران پزشکی فرصت بهتری برای یادگیری و تجربه عملی پیدا کرده‌‌‌اند؛ اقدامی که نه‌‌‌تنها به کاهش فشارهای کاری منجر شده، بلکه باعث استقبال بیشتر از دوره‌‌‌های دستیاری و تقویت کیفیت خدمات درمانی در بیمارستان‌‌‌ها شده است. یکی از مهم‌ترین چالش‌‌‌هایی که رزیدنت‌‌‌ها با آن روبه‌‌‌رو هستند، وضعیت مالی و معیشتی آنهاست.
  • صنعت دارو مبتلا به مشکلات مالی

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: فعالان صنعت دارو و تجهیزات پزشکی معتقدند با آنکه یکسان‌‌‌سازی قیمت ارز نیما و آزاد سیاستی است که به تدریج و در آینده سبب ثبات بازار ارز خواهد شد و در عین حال پروسه تخصیص ارز به روال معقولی خواهد رسید، با این حال سرعت عملیاتی شدن این روند چالشی است که می‌تواند بیش از گذشته بر نقدینگی شرکت‌ها تاثیر بگذارد.
  • کاهش سهم سلامت از تولید ناخالص ملی

    «سهم سلامت از تولید ناخالص ملی در گذشته ۸‌درصد بود، اما اکنون به ۴.۵‌درصد کاهش یافته است. این کاهش نشان‌‌دهنده عدم‌توجه کافی به این حوزه حیاتی است. با توجه به سیاست‌‌های ابلاغی سال ۹۳ توسط رهبری، ما باید به رتبه اول منطقه از نظر سهم سلامت از GDP دست یابیم، اما تاکنون این هدف محقق نشده است.» معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران، با اعلام آمار فوق و با انتقاد از کاهش سهم سلامت از تولید ناخالص ملی (GDP)، خواستار افزایش این سهم حداقل به ۸‌درصد شد. رضا لاری‌‌پور، همچنین بر ضرورت قطع رابطه مالی مستقیم بین بیمار و پزشک تاکید کرد.
  • صادرات ۱۰۴ میلیون و ۶۰۰‌هزار دلار دارو

    دنیای‌اقتصاد: گمرک ایران گزارش داد، ۳۴۵ شرکت دارویی کشور ۴۹‌هزار و ۴۰۰ تن انواع دارو، به ارزش ۱۰۴ میلیون و ۶۰۰‌هزار دلار در نیمه نخست امسال صادر کرده‌‌اند. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، ۳۴۵ شرکت دارویی در ۶ماه نخست سال ۱۴۰۳ در مجموع ۵۴‌هزار و ۸۰۰ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار انواع دارو به کشور وارد کرده‌‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۳.۷۶درصد کاهش و از نظر ارزش ۴.۵‌درصد افزایش داشته است. نیمه اول امسال ۴۹‌هزار و ۴۰۰ تن انواع دارو به ارزش ۱۰۴ میلیون و ۶۰۰‌هزار دلار صادر شده است که افزایش ۱۵ درصدی در وزن و ۱۹.۷ درصدی در ارزش نسبت به ۶ ماه نخست سال قبل را نشان می‌دهد. این گزارش حاکی است، در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۳ هم واردات این شرکت‌ها از کل واردات کشور در مجموع حدود ۳۰صدم‌درصد از وزن و ۳.۴۱‌درصد از ارزش بوده است. شایان ذکر است سهم صادرات این شرکت‌های دارویی از کل صادرات کشور در حدود ۷صدم‌درصد از وزن و ۴۱صدم‌درصد از ارزش بوده است.
  • صنایع دارویی کشور ۳۰ همت از دولت طلب دارند

    در حال حاضر با تغییر دولت و وزیر بهداشت و قاعدتا در پی آن تغییر برخی تصمیم‌گیری و سیاست‌های وزارت بهداشت، ما صنایع داروسازی کشور انتظار داریم که در بحث وصول مطالبات یعنی پرداخت بدهی‌‌های دولت که در حال حاضر نزدیک به ۳۰ همت رسیده هر چه زودتر اقدامات لازم صورت گیرد و این مطالبات را به موقع پرداخت کند. ارسلان کاظم‌‌پور، مدیرعامل یک شرکت دارویی همچنین افزود: یکی دیگر از مشکلات داروسازی کشور در بحث تسهیلات بانکی است که متاسفانه از آذر سال گذشته به دلیل سیاست‌‌های انقباضی بانک مرکزی، بانک‌ها از پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دارویی خودداری می‌کنند.
  • غذا‌‌‌های فوق فرآوری‌شده چه بلایی بر سر ما می‌‌‌آورند؟

    دنیای‌اقتصاد: یافته‌‌‌های یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که یک تغییر ساده در رژیم غذایی و کم کردن مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند. در این مطالعه که با همکاری محققان در کالج دانشگاهی لندن، دانشگاه کمبریج و امپریال کالج لندن انجام شده است، پژوهشگران مصرف غذاهای فوق فرآوری‌‌‌شده را در حدود ۳۱۰‌هزار نفر در ۸ کشور اروپایی برای به طور میانگین طی ۱۰.۹ سال مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. بر اساس نتایج این مطالعه هر ۱۰‌درصد افزایش مصرف در میزان غذاهای فوق فرآوری‌شده در رژیم غذایی افراد، با افزایش ۱۷ درصدی خطر دیابت مرتبط است. محققان می‌‌‌گویند این خطر را می‌توان با مصرف غذاهای کمتر فرآوری‌شده کاهش داد. این لزوما به معنای نخوردن غذاهای فرآوری‌نشده نیست، بلکه مواردی را شامل می‌شود که در بالاترین سطح فرآوری نشده‌‌‌اند. درجه فرآوری در غذاها اغلب با استفاده از طبقه‌‌‌بندی موسوم به «نووا» (Nova) ارزیابی می‌شود که غذاها را به چهار گروه تقسیم می‌کند:
  • وضعیت عمر انسان‌‌‌ها در کشورهای مختلف

    دنیای‌اقتصاد: زندگی سالم به‌‌‌ معنای سال‌هایی است که یک فرد بدون ناتوانی یا محدودیت‌های جدی در زندگی روزمره‌‌‌اش سپری می‌کند. این شاخص، نحوه حمایت کشورها از سلامت شهروندانشان در دوران سالمندی را نشان می‌دهد. با توجه به اینکه روند پیری جمعیت در اروپا شدت گرفته، کیفیت زندگی در دوران سالمندی به نگرانی جدی در این قاره بدل شده است. طبق تحلیل‌‌‌های جدیدی که با استفاده از داده‌‌‌هایی در سال ۲۰۲۲ انجام شده، مجمع‌‌‌الجزایر مالت از نظر سالمندی سالم هم برای مردان و هم زنان، در صدر قرار دارد.
  • فرمول نامشخص و تاخیر در پرداخت‏‏‌ها؛ دو نگرانی‏‏‌ پرستاران

    دنیای اقتصاد -سعیده نبی‌زاده: طی روزهای اخیر، رئیس کل سازمان نظام پرستاری هشدار داد پرستاران تا روز پرستار، یعنی یک ماه و نیم دیگر، از دولت و مجلس درخواست کردند تا پاسخ قانع‌‌‌کننده‌‌‌ای به مطالبات قانونی و برحق آنها ارائه دهند.
  • تهدیدهای بزرگ علیه سلامت جهان

    دنیای‌اقتصاد: مرکز محیط‌زیست سازمان ملل(UNEP) در تازه‌ترین گزارش خود که بر روی وب‌سایت این سازمان قرار گرفته با اشاره به اینکه سال‌های سال این تصور وجود داشت که برای زندگی سالم‌‌‌تر باید بیماری‌‌‌های مختلف با درمان مناسب پاسخ داده شوند، نوشت: اما امروز داستان متفاوت است و با یک مثلث روبه‌‌‌رو هستیم که در یک ضلع آن مقابله با بیماری‌‌‌ها واقع شده و در دو ضلع دیگر آن محیط‌زیست و آب و هوا و سلامت حیوانات اعم از اهلی و وحشی قرار گرفته است.
  • رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی

    دنیای‌اقتصاد: تعداد بازدید GMP از خطوط تولیدی مواد اولیه دارویی از ۳۹ مورد به ۸۶ مورد و تعداد خطوط بازدید‌شده از ۴۵ به ۱۱۰ رسیده که به ترتیب ۱۲۰ و ۱۴۴‌درصد رشد داشته‌‌‌اند.
  • گره ارزی ؛ ابر‌چالش صنعت تجهیزات پزشکی

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: صنعت تجهیزات پزشکی در خلال یک دهه گذشته رونق چشمگیری را تجربه کرده است که بخش زیادی از این رونق به تحریم‌‌‌ها و نبود ارز کافی و مشکلات واردات تجهیزات از بازارهای جهانی برمی‌‌‌گردد. با این حال آنچه مشخص است دوران رونق این صنعت می‌تواند تحت‌‌‌الشعاع موضوعات دیگر کوتاه باشد. به عنوان مثال نبود ارز کافی برای تامین ماشین‌‌‌آلات و مواد اولیه موردنیاز در این صنعت یک تهدید است که در کنار کمبود نقدینگی و مطالبات بالا از دولت چالش‌‌‌های صنعت را افزایش داده است.
  • انقلاب داروهای ضدچاقی

    دنیای‌اقتصاد: در ایالات متحده آمریکا، انقلابی در داروهای ضد چاقی در حال شکل‌‌‌گیری است و بر شمار افرادی که طی مدتی کوتاه وزن زیادی کم کرده‌‌‌اند افزوده می‌شود. استفاده از داروی ضد‌دیابت سماگلوتاید بدون توجه به عوارض آن در حال گسترش است و بازار فروش تقلبی آن نیز داغ شده است.
  • خطر استهلاک صنعت دارو

    دنیای‌اقتصاد: همه ابزارهای اجرایی و قانونی فراهم است تا در سال آینده اعتبار ویژه‌‌‌ای را برای بازسازی و نوسازی صنعت داروی کشور داشته باشیم. رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت با تایید این مطلب ضمن اشاره به چالش‌‌‌های داروسازی کشور، بر لزوم بازسازی و نوسازی این صنعت طبق قانون برنامه هفتم توسعه تاکید کرد.
  • نگرانی از کمبود تجهیزات پزشکی در نیمه دوم سال

    دنیای‌اقتصاد: نگرانی جدی ما این است که اگر در نیمه دوم سال، ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی را نیز مانند دارو حذف کنند، بدون شک با کمبود تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها رو‌‌‌به‌‌‌رو می‌‌‌شویم. محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم تکریم و معارفه معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با بیان این مطلب افزود: پایین آمدن سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی تاثیر مستقیمی بر مساله تامین دارو و تجهیزات پزشکی خواهد داشت. وی ادامه داد: امروز جلوی در وزارت بهداشت جوان ویلچرنشینی را ملاقات کردم که مشکل دارو داشت. چنین صحنه‌‌‌هایی برای جامعه سلامت ما دردناک است و باید برای رفع این مشکلات، دست به دست هم دهیم. ‎وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سلامت همه ما ممکن است روزی در معرض تهدید قرار گیرد و استثنایی وجود ندارد. سلامتی هیچ مقام و مدیری مصون نیست و باید مشکلات و نارسایی‌‌‌های حوزه سلامت را مرتفع سازیم.
  • داروسازی در محاصره کمبود اعتبار

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: ۲۴مرداد سال‌جاری بود که محمدجعفر قائم‌‌پناه، معاون اجرایی رئیس جمهور، در همایش ملی روز داروساز اعلام کرد که «میزان تولید دارو در کشور ۳۰‌درصد کاهش یافته است.» وی در این مراسم با اشاره به وضعیت صنعت دارو در کشور گفت: تا چند سال پیش، بازار دارویی کشور ۶۵ همت بود که در سال ۱۴۰۲ پس از اصلاح سیاست‌‌های ارزی این رقم به ۱۶۰‌هزار میلیارد تومان رسید که به دلیل افزایش نیاز به نقدینگی، باعث بروز مشکل در تامین داروها شد.
  • شناسایی ۱۳۱ قلم محصول آرایشی غیرمجاز

    دنیای اقتصاد: نظارت بر محصولات آرایشی و بهداشتی به شکل‌‌‌های مختلف و در قالب برنامه‌‌‌های مشخص توسط کارشناسان غذا و دارو انجام می‌شود. مدیرکل فرآورده‌‌‌های بهداشتی و آرایشی سازمان غذا و دارو با بیان این مطالب گفت: این نظارت شامل نظارت‌‌‌های حین تولید و نظارت بر انبارهای نگهداری و توزیع و حتی نظارت در محل عرضه در فروشگاه‌‌‌هاست و عموما در این شکل‌‌‌های نظارتی که عنوان شد، محصولاتی غیر‌مجاز تلقی می‌‌‌شوند که مجوز سازمان غذا و دارو را نداشته باشند.
  • مسوولان وزارت بهداشت انتخاب شدند

    دنیای اقتصاد: پس از قطعی شدن انتصاب طاهر موهبتی به عنوان معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت، از این وزارتخانه خبر می‌رسد که به احتمال زیاد به زودی علیرضا رئیسی به سمت معاون درمان و تهمینه صالحی به عنوان معاون پرستاری وزارت بهداشت منصوب می‌‌‌شوند.
  • نظام ژنریک دارو نیاز به اصلاح دارد

    دنیای‌اقتصاد: در حوزه نظام دارویی کشور تصمیماتی در طول زمان گرفته‌‌‌ شده که در شرایط زمانی خود کاملا درست بوده ولی امکان دارد با توجه به تغییر شرایط، امروز صحیح نباشد یا نیاز به اصلاح داشته باشد. محمد عبده‌‌‌زاده، رئیس هیات‌‌‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران ضمن بیان این مطالب عنوان کرد: نظام دارویی ما ژنریک است و شکی در این موضوع نیست و در این شکل، هدف این بوده که محصول دارویی با کمترین قیمت نسبت به برند اصلی در اختیار بیماران قرار بگیرد؛ اما امروز شرایط نسبت به دهه‌‌‌های گذشته تغییر کرده است.
  • مرگ زودهنگام شرکت‌های دانش‏‏‌بنیان حوزه سلامت

    دنیای‌اقتصاد: قانون مناقصات و امتیاز‌بندی هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران با شرط پایه نصب تجهیزات پزشکی در حال نابودی شرکت‌های نوبنیان و دانش‌بنیان است و با سفارش‌های یکپارچه چند ده و چند صدتایی هر روز برخی از تولیدکنندگان قدیمی را غنی‌تر می‌کند.
  • ۵ استراتژی دیجیتال‌مارکتینگ برای شرکت‌های دارویی

    ابوذر پرهیزکاری/فعال اقتصادی حوزه دارو و سلامت دیجیتال‌مارکتینگ
    مارکتینگ (Marketing) به لحاظ ماهیتی که دارد، یک محیط اقتصادی بوده که مخاطبان و مشتریان خود را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و یک رابطه تعاملی قوی و بلندمدت بین آنها ایجاد می‌کند. ایجاد این محیط اقتصادی جهت پیشبرد اهداف جزئی و کلان هر صنعتی حائز اهمیت است. در این راستا، صنعت دارو نیز مانند دیگر صنایع از این امر مستثنی نیست. داشتن بازاری پویا در صنعت دارو و شکل‌گیری فرآیند مارکتینگ در آن، قبل از هر چیز نیازمند رضایت قوی و مناسب از مصرف‌کننده یا بیمار است و حال آنکه با گذر زمان، همه‌چیز جهت شکل‌گیری و بهبود این فرآیند دستخوش تغییر قرار گرفته است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی در حال ظهور و افزایش سطح دسترسی به بازار دارویی از طریق دنیای دیجیتال و الکترونیک، فرآیند بازاریابی در این صنعت کاملا تغییر شکل داده و به صورت دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) نمود یافته است.
  • خلأ یک برنامه منسجم در بازار دارویی کشور

    دنیای‌اقتصاد: بازار دارویی در حال و آینده نیازمند یک برنامه منسجم و مدون است که در آن نیازها و نحوه پاسخگویی به نیازها و همچنین تامین منابع آن در یک چارچوب مشخص زمانی صورت گیرد. محمدرضا زرگرزاده، عضو هیات‌مدیره انجمن علمی داروسازان ایران، با بیان این مطلب اظهار کرد: نظام دارویی یک نظام چندبخشی است؛ یعنی بخش‌‌‌های مختلف درگیر این موضوع هستند؛ از وزارت بهداشت تا سایر دستگاه‌‌‌ها مانند سازمان برنامه و بودجه، مجلس شورای اسلامی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان امور مالیاتی و گمرک درگیر هستند.
  • مسیر سخت وزیر جدید بهداشت

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: مهاجرت نخبگان و نیروهای شاغل در نظام سلامت، مشکلات کمبود نقدینگی در اجرای طرح دارویار و به تبع آن کمبود دارو، فرسودگی ماشین‌‌‌آلات داروسازی، توزیع نامتوازن پزشکان، خودکشی دستیاران پزشکی، فریز شدن تعرفه‌‌‌های خدمات پزشکی، کمبود نیرو، بخش‌‌‌های غیرفعال مراکز درمانی، کمیاب‌‌‌ شدن داروهای بیماران خاص، سهم پایین از تولید ناخالص داخلی و... تنها بخشی از چالش‌‌‌های پیش‌‌‌روی محمدرضا ظفرقندی، گزینه پیشنهادی وزیر بهداشت دولت چهاردهم است. به این ترتیب، مسیر ظفرقندی برای اداره نظام سلامت، هموار نیست. وی که پیش از این ریاست سازمان نظام پزشکی را به ‌‌‌مدت چهار سال برعهده داشته، با چالش‌‌‌های بسیاری در این بخش مهم و حساس روبه‌‌‌رو است. حال سوال این است که چه انتظاراتی از «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» دولت چهاردهم برای بهبود وضعیت نظام سلامت و کادر درمان وجود دارد؟
  • چشم دانشمندان آب نمی‏‏‌خورد

    در مطالعه‌‌‌ای که اخیرا در مجله ساینس منتشر شده است، محققان دانشگاه واشنگتن ادعای جاه‌‌‌طلبانه ایلان ماسک درباره توسعه ایمپلنت‌‌‌های چشمی با قدرتی بیشتر از دید طبیعی انسان را به چالش کشیده‌‌‌اند. از دید پژوهشگران این ادعا بسیار بعید است، چرا که حتی برترین فناوری مهندسی برای بازیابی بینایی قابل مقایسه با فیزیولوژی عصبی انسان نیست. در ماه مارس گذشته، ایلان ماسک در پلتفرم ایکس از پیشرفت پروژه «بلایندسایت» (Blindsight) به معنی «درک تصویر بدون دیدن آن» خبر داد که یک ایمپلنت برای قشر مغز است و هدف آن بازیابی بینایی و نیز ارائه بینایی با وضوح بسیار بالاست.
  • ضعف مدیریت بیمه‌‌ها و سازمان هدفمندی یارانه‌‌ها علت کمبود دارو

    دنیای‌اقتصاد: در حال حاضر ۴۶ شعبه انجمن داروسازی در ایران داریم و بیش از ۸۰‌درصد داروسازان در حوزه داروخانه‌‌ها فعالیت دارند و داروسازان در دسترس‌‌ترین گروه ارائه خدمت در جامعه پزشکی هستند که بیشترین مشاوره‌‌های دارویی را به مردم ارائه می‌کنند. در این راستا رئیس انجمن داروسازان ایران ضعف برنامه‌‌ریزی سازمان‌های بیمه‌‌گر و سازمان هدفمندسازی یارانه‌‌ها را که منجر به بروز مشکلات نقدینگی برای داروخانه‌‌ها شده را از علل بروز کمبودهای دارویی در کشور عنوان کرد.
  • ۲ میلیارد یورو صادرات دارو و تجهیزات پزشکی در پایان برنامه هفتم

    دنیای‌اقتصاد: قرار است در پایان برنامه هفتم توسعه کشور، میزان صادرات دارو به یک میلیارد یورو برسد. در حال حاضر میزان صادرات دارو ۳۰۰ میلیون دلار است. فرشته میرزازاده معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان غذا و دارو با بیان این مطلب در ادامه به وضعیت صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی در پایان برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: میزان صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی در پایان برنامه هفتم باید به یک میلیارد یورو برسد که در حال حاضر، ۲۵۰ میلیون دلار است. معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان غذا و دارو، با عنوان این مطلب که فاصله زیادی تا رسیدن به رقم صادرات دارو و تجهیزات پزشکی در پایان برنامه هفتم داریم، افزود: در سنوات اخیر در واردات مواد اولیه دارو، صنایع و ماشین‌آلات، دچار مشکلاتی بودیم.
  • کیوتن؛ ماده‌ای مفید در دستمال‌های مرطوب

    کوآنزیم کیوتن یک آنتی اکسیدان داخل سلولی است که به طور طبیعی توسط اکثر سلول‌های بدن ساخته می‌شود و به تولید انرژی در سلول‌های بدن کمک می‌کند. این آنزیم از سلول‌ها در برابر آسیبهای اکسیداتیو باکتری‌ها و ویروسهای بیماری‌زا محافظت می‌کند و ایمنی بدن را افزایش می‌دهد. به طورکلی تمام اعضای بدن کیوتن تولید می‌کنند ولی بالاترین میزان تولید آن در قلب، کبد، کلیه، ریه‌ها و پانکراس است. حالا چرا در این مقاله می‌خواهیم درباره این ماده کمتر شناخته شده حرف بزنیم؟ ماده‌ای که از کشف آن تنها نیم قرن می‌گذرد اما طی این سال‌ها به خواص معجزه‌آسای آن پی برده شده است. به همین دلیل است که در سرچ‌های گوگل زیاد درباره آن می‌خوانید و می‌شنوید.
  • صنعت تجهیزات پزشکی در حاشیه

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: دقیقا چند روز پیش یعنی ۲۰ مرداد سال‌جاری معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، از رفع مشکل نقدینگی تامین مواد اولیه کارخانه‌های دارویی و واردات دارو درپی دستور رئیس جمهور خبر داده است. محمدجعفر قائم‌‌‌پناه با اعلام این خبر گفته است: «حسب دستور رئیس جمهور محترم به معاونت اجرایی درخصوص پیگیری مشکلات عرضه دارو با توجه به محدودیت‌هایی که در تامین مواد اولیه کارخانه‌های دارویی و واردات دارو به دلیل مشکلات نقدینگی به وجود آمده بود، بر اساس هماهنگی به عمل آمده با بانک مرکزی، تصمیمات و اقدامات لازم اتخاذ و مساله نقدینگی با سازوکارهای خاص توسط بانک مرکزی تسهیل شد. به این ترتیب روند تامین و عرضه دارو در روزهای آینده بهبود می‌یابد و مردم نگران موضوع تامین و عرضه دارو نباشند.»
  • ایران؛ بهشت جراحی بینی

    دنیای‌اقتصاد: قیمت عمل جراحی بینی در جوامع و کشورهای مختلف متفاوت است و به طور کلی یک عمل زیبایی گران محسوب می‌‌‌شود؛ اما ایران جزو کشورهایی است که با ارائه کیفیت بالا، ارزان‌‌‌ترین قیمت عمل بینی را اعلام می‌‌‌کند. در لیست قیمت‌‌‌های بین‌المللی، معمولا ایران رتبه ارزان‌‌‌ترین و آمریکا رتبه گران‌‌‌ترین قیمت عمل بینی را دارد. البته هزینه عمل بینی در کشورهای مختلف تا حد زیادی به واحد پولی، میزان مهارت جراحان و مدرن بودن تجهیزات درمانی وابسته است. مهارت بالای جراحان و هزینه مقرون به صرفه در بعضی از کشورها، آنها را به مقاصد محبوب توریست‌درمانی تبدیل کرده است. در این میان، ایران به دلیل داشتن جراحان حاذق، نتایج باکیفیت عمل و قیمت عالی به کشوری محبوب برای انجام انواع جراحی زیبایی تبدیل شده است و زیباجویان از سراسر جهان برای انجام عمل‌‌‌های زیبایی به ایران سفر می‌‌‌کنند. در این مطلب هزینه‌‌‌های جراحی بینی در ایران و سایر کشورها را مقایسه کردیم و ویژگی‌‌‌های درمانی هر کشور را به طور جداگانه مورد بررسی قرار دادیم.
  • ‎ارز حمایتی تجهیزات آزمایشگاه‏‏‌ها را برداشتند، اما مابه‏‏‌التفاوت را ندادند

    ‎دنیای اقتصاد: حدود دو هفته ‎پیش در دولت حذف ارز حمایتی تجهیزات آ‌‌‌زمایشگاه‌های تشخیص طبی تصویب شده است، اما هیچ اعتباری برای جبران مابه‌‌‌التفاوت هزینه تامین این تجهیزات در نظر گرفته نشده است و این نگرانی وجود دارد که کیفیت خدمات آزمایشگاه‌‌‌ها پایین بیاید و هزینه‌‌‌های مردم برای خدمات تشخیصی افزایش زیادی پیدا کند. محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان این مطالب افزود: حذف ارز حمایتی از وسایل آزمایشگاهی باعث گران شدن قیمت این کالاها در بازار و افزایش قیمت تمام‌ شده خدمات آزمایشگاه‌‌‌های تشخیص طبی می‌شود. این افزایش قیمت باید روی جزء فنی تعرفه خدمات آزمایشگاه‌‌‌ها تاثیر بگذارد و تعرفه این مراکز اصلاح شود تا بیمه‌‌‌ها بتوانند ما‌‌‌به‌‌‌التفاوت آن را جبران کنند، اما تعرفه این خدمات تغییری نکرده است.
  • جراحی ناموفق با «دارویار»

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: آمار واردات و صادرات دارو در سال ۱۴۰۲ نشان می‌‌‌دهد در مقایسه با سال ۱۴۰۱ در مجموع ۱۲۷‌هزار تن کالا و به لحاظ ارزش ۲.۳ میلیارد دلار وارد کشور شده که به لحاظ ارزشی افتی ۶۳.۴۴ درصدی داشته است. با توجه به داده‌‌‌های اعلام‌شده می‌توان گفت ارزش واردات یک کیلوگرم دارو در سال ۱۴۰۲ برابر با ۱۸ دلار بوده است که رقم بسیار ناچیزی است. با این حال کاهش واردات حکایت از نبود منابع ارزی کافی دارد.
  • افزایش آمار ابتلا به سرطان ریه در منطقه سیستان

    دنیای‌اقتصاد: سال‌هاست که مردم سیستان و بلوچستان با مشکل بادهای ۱۲۰ روزه و وقوع توفان‌‌های شدید، دست و پنجه نرم کرده و نفس‌‌شان به شماره افتاده است. ریزگردهایی که امان سیستانی‌‌ها را بریده و همزمان با وقوع خشکسالی و خشکیدگی تالاب هامون، زندگی اجتماعی و معیشتی آنها را با بحران جدی‌‌تری مواجه کرده است. توفان‌‌هایی شدید که با هجوم شن‌‌های روان به خانه‌‌های مردم همراه شده و همه ساله شماری از شهروندان را روانه بیمارستان‌‌ها و مراکز درمانی می‌کند. امسال نیز مانند سال‌های گذشته، وزش توفان‌‌های شدید همراه با گردوخاک و هجوم شن‌‌های روان به شمال سیستان شدت گرفته و از هفته گذشته تاکنون بیش از یک میلیون نفر از ساکنان ۱۲ شهرستان از جمله زابل، زهک، هامون، هیرمند، نیمروز، زاهدان، میرجاوه، نصرت‌‌آباد و خاش را تحت‌تاثیر قرار داده و طبق گفته مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان به «ایران»، ۱۳۶۲ نفر را روانه بیمارستان‌‌ها و مراکز درمانی کرده است.
  • بهترین مانع برای جلوگیری از اشعه یووی خورشید

    ابوذر سوری/کارشناس بهداشت پرتوها مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت
    در مناطق گرمسیری و نزدیک به خط استوا بسته به نوع پوست شما ممکن است محافظت در برابر اشعه ماورای بنفش در تمام طول سال ضروری باشد. اشعه یو وی کمی ‌‌‌در ساعات اولیه صبح یا اواخر بعد از ظهر به زمین می‌‌‌رسد، اما میزان یو وی می‌تواند در هنگام ظهر بسیار بالا باشد؛ یعنی ۲ ساعت قبل تا ۲ ساعت پس از ظهر خورشیدی.
  • سود ۷۰۰ میلیارد تومانی شرکت‌های بیمه با جایگزینی نانوداروی ایرانی

    دنیای‌اقتصاد: از سال ۱۳۹۵ با ورود نانوداروهای ایرانی به بازار کشور و جایگزین شدن برخی داروهای خارجی با این نانوداروهای تولید داخل، شرکت‌های بیمه هزینه‌‌‌های خود را کاهش دادند که این رقم در حدود هفت‌هزار میلیارد ریال بوده که معادل ۱.۹برابر فروش داخلی سه نانوداروی سینادوکسوزوم، پادینکس و پاکلی‌‌‌نب بوده است.
  • داروی ارزان داخلی رمز عبور از بحران دارو

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: هفته گذشته هیات‌مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، در نامه‌ای به رئیس‌جمهور منتخب، خواستار اصلاح نظام دارویی کشور در جهت کاهش هزینه دسترسی به دارو شد. در نامه هیات‌مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی به مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور منتخب، اولویت‌های امور دارو در سه بند اهمیت طرح ژنریک، فهرست دارویی و اتکا به توان داخل به‌عنوان اصلاح نظام دارویی و کاهش هزینه دسترسی به دارو، مورد بررسی قرار گرفته است.
  • حکمرانی در غذا، دارو و تجهیزات پزشکی دولت جدید، تجربة گذشته و نیم‏‌نگاهی به آینده

    آصف مهدوی/کارشناس حوزه سیاستگذاری و تنظیم‏‌گری دارو و تجهیزات پزشکی
    غذا، دارو و تجهیزات پزشکی یکی از حوزه‌های حساس و راهبردی دولت است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی زمامداری آن را بر عهده دارد. تقریبا در تمامی کشورهای دنیا، غذا، دارو و تجهیزات پزشکی از مهم‌ترین حوزه‌های حکمرانی به شمار می‌رود.
  • از ناترازی انرژی تا پرداخت از جیب مردم

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: پس از انتخاب دکتر پزشکیان به عنوان رئیس دولت چهاردهم، گمانه‌‌‌زنی‌‌‌ها و اظهارنظرهای مختلفی از سوی فعالان حوزه‌‌‌های مختلف درباره اولویت‌‌‌های دولت جدید و نقشه راه کابینه او مطرح شده است. نظراتی که با توجه به پیشینه رئیس‌‌‌جمهور در دولت و مجلس، تنیدگی‌‌‌های خاصی با اقتصاد و سلامت دارد. در ادامه نگاهی اجمالی به برخی موضوعات مطرح‌شده از سوی صاحب‌‌‌نظران حوزه اقتصاد و سلامت درباره دولت چهاردهم می‌‌‌اندازیم.
  • ۷۰‌درصد بیمارستان‏‏‌ها ناایمن است

    دنیای‌اقتصاد: چند سال پیش امیر ساکی، مدیرکل منابع فیزیکی وزارت بهداشت درباره وضعیت فرسودگی بیمارستان‌‌‌ها اعلام کرد: در دهه ۸۰ ارزیابی لرزه‌‌‌ای بیمارستان‌‌‌های کشور در دستورکار قرار گرفت و نتایج آن نشان دادکه حدود۷۰درصد ساختمان‌‌‌های درمانی یا همان بیمارستان فرسوده است. این میزان در تهران به‌‌‌دلیل قدمت بیمارستان‌‌‌ها بیش از ۸۰درصد بوده است. نتایج همچنین نشان داد بیش از ۹۰‌درصد بیمارستان‌‌‌های فرسوده امکان مقاوم‌‌‌سازی نداشته و به عبارتی مقاوم‌‌‌سازی آنها توجیه‌‌‌پذیر نیست.
  • ثبت ۴۰۰ تا ۵۰۰ سکته مغزی در کشور

    دنیای‌اقتصاد: رئیس و اعضای هیات‌مدیره انجمن علمی مغز و اعصاب، بر اهمیت اطلاع‌رسانی نسبت به بیماری‌‌‌های مغز و اعصاب تاکید کردند. محمود معتمدی رئیس انجمن علمی مغز و اعصاب، شنبه ۳۰ تیر سال‌جاری در نشست خبری روز جهانی مغز گفت: برای پیشگیری از بیماری‌‌‌های مغز و اعصاب، باید کارهای بیشتری صورت بگیرد و از همین رو، با همکاری سازمان نظام پزشکی و اداره سلامت شهرداری تهران، تلاش می‌‌‌کنیم در این مسیر گام برداریم. وی افزود: بیماری‌‌‌های مغز و اعصاب خیلی زیاد هستند اما می‌توانیم بر روی برخی از بیماری‌‌‌ها بیشتر کار کنیم. معتمدی ادامه داد: سردردها، میگرن، صرع، زوال عقل و...، از جمله بیماری‌‌‌های مغز و اعصاب هستند که باید برای مردم بیشتر اطلاع‌رسانی شود.
  • قیمت‌گذاری داروهای وارداتی نیازمند دقت مضاعف

    دنیای‌اقتصاد:جلسه هم‌اندیشی نظام پزشکی کشور با معاون سیاسی رئیس قوه قضائیه برگزار شد. در این جلسه محمود فاضل رئیس شورای‌عالی نظام پزشکی ایران اظهار کرد‌: از تمامی دستگاه‌ها بخواهید وظایف و تعهدات‌شان را نسبت به سلامتی مردم انجام دهند. به گزارش سازمان نظام پزشکی، وی افزود: برای رسیدن به عدالت قضایی، پیشگیری نقش اساسی دارد. اگر سیاست‌های پیشگیری در مدیریت‌ها و نظارت قوه قضائیه بر آن به درستی صورت گیرد بسیاری از خودکشی‌های دستیاران و پزشکان اتفاق نمی‌افتد.
  • داشبورد الکترونیکی فهرست اولویت‌‌‌های تولید تدوین شد

    دنیای‌اقتصاد: تدوین و انتشار داشبورد الکترونیکی فهرست اولویت‌‌‌های تولید و تدوین و رونمایی از «کتابچه اولویت‌‌‌های تولید» در سال‌های اخیر محقق و در دسترس ذی‌نفعان قرار گرفت. به گزارش روابط عمومی سازمان غذا و دارو سعیدرضا شاهمرادی مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو با اعلام این خبر گفت: باتوجه به گستردگی حوزه تجهیزات پزشکی در کشور، این حوزه دارای ارزش ۲.۵ میلیارد دلاری بوده که حدودا ۶۰‌درصد این ارزش، از طریق واردات و ۴۰‌درصد از طریق تولید تامین می‌شود که در سال‌های اخیر با اعمال سیاست‌‌‌های حمایت از تولید این نسبت تقریبا به هم نزدیک شده و به حدود ۵۰‌درصد رسیده است. وی با اشاره به انتشار دستورالعمل حمایت از تولید تجهیزات پزشکی افزود: بسته حمایتی تولید در راستای حمایت از رشد تولید داخل و تسریع و تسهیل در صدور پروانه‌‌‌‌های تولید نیز در این دوره تدوین و ابلاغ شد. مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: ابعاد مختلف رشد تولید از نظر رشد کمی، رشد کیفی، رشد به لحاظ نوع فناوری و رشد به لحاظ سطح پیچیدگی تبیین شده است. وی تولید و انتشار داشبورد الکترونیکی فهرست اولویت‌‌‌های تولید و تدوین و رونمایی از «کتابچه اولویت‌‌‌های تولید» را یکی دیگر از اقدامات مثبت در راستای تحقق شفافیت و حمایت از تولید عنوان کرد.
  • تامین مالی؛ پاشنه آشیل دانش‌بنیان

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: چندی پیش وزیر بهداشت در مراسم افتتاح پارک علم و فناوری سلامت شهید بهشتی با بیان اینکه در دولت سیزدهم تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان از ۷۰۰ شرکت به حدود ۱۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان افزایش یافته با اشاره به اینکه ۱۵‌درصد شرکت‌های دانش‌بنیان مربوط به حوزه سلامت هستند، گفت: سهم شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه اقتصادی ۲۳‌درصد است، و محصولات تولید‌شده توسط این شرکت‌ها سبب کاهش واردات شده است و این نشان می‌دهد شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلامت بهره‌وری بسیاری دارند.
  • لزوم تشکیل شورای سیاستگذاری در رشته های پزشکی

    امیرپاشا طبابیان/معاون فنی حوزه وزارتی وزارت بهداشت
    بعضا مباحثی درخصوص تداخل سلیقه‌ای وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در بخش تامین و واردات تجهیزات پزشکی مطرح می‌شود. برای شفاف‌سازی در این زمینه باید بگویم؛ سازمان غذا و دارو زیرمجموعه وزارت بهداشت و عملا یکی از معاونت‌های این وزارتخانه است. در وزارت بهداشت «معاونت درمان» متولی درمان است و نظرات خاص خود را دارد. در سازمان غذا و دارو هم «اداره کل تجهیزات» وجود دارد که این نهاد هم نظرات خود را دارد. بدیهی است که باید در بین این دو بخش هماهنگی بیشتری باشد و سیاستگذاری‌ها برای رشته‌های مختلف عملا باید توسط بخش معاونت درمان انجام شود.
  • ضرورت ایجاد بسترهای سلامت بدون سانسور

    دنیای‌اقتصاد: به گفته کارشناسان حوزه سلامت در چند سال گذشته برخی مسوولان درک عمیق، درست و شفافی از حوزه سلامت نداشتند و حوزه سلامت را تهدید می‌‌‌دانستند. در حالی که حوزه سلامت یک فرصت بی‌نظیر است، هم برای حفظ و ارتقای سلامت مردم و هم برای افتخار و پیشرفت در عرصه جهانی. به اعتقاد این کارشناسان، دولت آینده به جای تهدید دانستن حوزه سلامت و مهار جامعه پزشکی، حوزه سلامت را یک فرصت بی‌نظیر برای اقتصاد کشور جهت جلوگیری از هدررفت منابع کشور و تولید سرمایه و ارزآوری در نظر بگیرد. در همین زمینه رئیس هیات‌مدیره نظام پزشکی سبزوار می‌گوید: گاهی در جهت فهم و درک موضوع سلامت، در بخشی از اعضای دولت‌ها مقاومتی وجود دارد. این‌‌‌ عده گاهی گمان می‌کنند که سلامت یک هزینه است نه سرمایه‌گذاری، به همین خاطر باید سلامت و مفاهیم مرتبط با آن را به یک ادراک و فهم مشترک در حوزه هیات‌‌‌دولت تبدیل کنیم. به گفته محمود فاضل سلامت یک مفهوم جامع و کامل است که این به نوبه خود اقتضا می‌کند آن را به عنوان یک جزیره و موضوع انتزاعی و منتزع از سایر امور در نظر نگیریم. برای پیگیری وضعیت و ارائه راهکارهایی برای نظام سلامت در دولت جدید، محمود فاضل، رئیس هیات‌مدیره نظام پزشکی سبزوار پاسخگوی سوالات ما بوده است.
  • فراز و نشیب صادرات دارو

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: در طول سال‌‌‌های بعد از انقلاب، صنعت داروی کشور توانسته از پله‌‌‌های رشد و توسعه بالا برود و امروز در جایگاهی قرار دارد که اگر شرایط مورد نیاز مهیا باشد، ظرفیت و قابلیت این را دارد که سهم قابل‌توجهی از بازارهای دارویی منطقه را در اختیار بگیرد. با وجود اینکه صنعت داروی کشورمان از وجود دانشمندان و متخصصان برجسته‌ای در بخش‌‌‌های مختلف بهره می‌‌‌برد، اما متاسفانه به دلیل عدم‌حمایت کافی از این صنعت، شاهد هستیم که داروسازی با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌‌‌کند و همین موانع باعث شده تا از مسیر توسعه عقب بماند. این در حالی است که صنعت دارو می‌تواند موجب ارزآوری و رشد اقتصادی کشور شود. به عقیده کارشناسان، صنعت داروی ایران توانایی این را دارد که در خارج از مرزهای جغرافیایی، نیز توانمندی خود را به منصه ظهور برساند و بتواند ارزآوری قابل‌توجهی برای کشور به ارمغان بیاورد؛ به شرطی که مسیر حرکت صنعت به سمت پیشرفت، هموار شود و موانع موجود از پیش پای صنعتگران این بخش برداشته شود. با این حال شواهد موجود حاکی از آن است که موانعی وجود دارد که موجب شده تا حرکت فعالان صنعت در این مسیر با کندی مواجه شود.
  • دولت چهاردهم و ابر‌چالش‌‌‌های حوزه سلامت

    دنیای اقتصاد: به عقیده فعالان صنعت سلامت، نظام سلامت تحت‌تاثیر مشکلات مختلف اقتصادی و اجتماعی با چالش‌‌‌های جدیدی مواجه شده که از جمله آنها می‌توان به بحث مهاجرت پزشکان و پرستاران، کمبود منابع مالی، چالش‌‌‌های واردات و تولید دارو، مشکلات تامین اجتماعی و... اشاره کرد. به هر حال دولت آینده (چهاردهم) در بزنگاهی سخت روی کار خواهد آمد و مشخص نیست تغییرات در سطوح مختلف تا چه حد خواهد بود و نظام سلامت چه رویکرد تازه‌‌‌ای را دنبال خواهد کرد. اما به طور قطع می‌توان گفت با مشخص شدن رئیس جمهور منتخب و سکانداری دولت چهاردهم الزامی است برنامه منسجمی برای این حوزه ارائه شود چرا که حوزه سلامت و بهداشت طی سال‌های اخیر با چالش‌‌‌های جدی روبه‌‌‌رو بوده است.
  • انتظارات کادر درمان از دولت چهاردهم

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: در روزگاری نه چندان دور، از آندوسکوپی و کولونوسکوپی به عنوان ابزارهای تشخیصی و برای درمان‌‌‌های محدود استفاده می‌‌‌شد؛ اما در حال حاضر با توجه به پیشرفت علم و دستگاه‌‌‌ها این امکان فراهم شده که پزشکان و متخصصان گوارش، می‌توانند یک‌سری از بیماری‌‌‌هایی را که قبلا توسط جراحی درمان می‌‌‌شد، به وسیله آندوسکوپی درمان کنند، بدون اینکه نیاز به جراحی داشته باشد. این دستاورد موجب شده تا ضمن پیشگیری از عوارض جراحی برای بیمار، بارمالی کمتری نیز به بیماران و همچنین به سیستم درمانی وارد شود.
  • بار سنگین بیماری‏‏‌های کبدی و گوارشی در جامعه

    به گفته فعالان حوزه سلامت در حال حاضر آمارهای مرتبط با بیماری‌‌‌های کبدی و گوارشی در جامعه بالاست. به این معنا که ما در کشور با بیماری‌‌‌های کبدی و گوارشی چه به صورت بیماری‌‌‌های خوش‌خیم و چه به صورت بیماری‌‌‌های بدخیم روبه‌رو هستیم. به عقیده این عده وظیفه نظام سلامت و در بخش دیگر، یعنی وظیفه نظام آموزشی و دانشگاهی و انجمن‌‌‌هاست که به این موضوع بپردازند.
  • طلب سنگین داروسازان از دولت

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: از سوی مسوولان دخیل در تامین دارو در جهت بهبود در پرداخت، یارانه دارو داده می‌شود، اما تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی‌شود. گذشته از فقر منابع مالی موردنیاز برای پرداخت یارانه به صنعت دارو، شرکت‌های داروسازی و زنجیره توزیع دارو نیز عنوان می‌کنند که طلب سنگینی از دولت دارند و همین مساله باعث کمبود نقدینگی و گرفتاری در تولید کافی دارو شده است.
  • تهدیدهای «هسته قدرت» صنعت داروسازی ایران

    دنیای‌اقتصاد: کمپانی‌‌‌ها و شرکت‌های بزرگ دارویی در دنیا و آنهایی که انحصار برخی داروهای خاص را در اختیار دارند؛ توانسته‌‌‌اند در تهیه مولکول‌‌‌ها و ماده موثره دارو گام بردارند و موفق باشند. اصولا این قبیل کمپانی‌‌‌های بزرگ که تولیدکننده انحصاری یک یا چند قلم دارو هستند، برای موفقیت، ابتدا توانسته‌‌‌اند در تولید ماده موثره و اولیه دارو تلاش کنند و سپس به تولید محصول نهایی رسیده‌‌‌اند. بنابراین، صنعت دارو بدون توجه به تولید مواد اولیه دارویی، هرگز نخواهد توانست در مسیر رشد و توسعه گام بردارد. داروسازی ایران در یک دهه اخیر، در این مسیر بسیار موفق عمل کرده و توانسته تا حدودی از یک صنعت وابسته به واردات مواد اولیه دارویی، به صنعت داروسازی متکی به تولیدات مواد دارویی تبدیل شود؛ به طوری که امروزه سهم زیادی در این بخش دارد.
  • پیشنهاد جریمه ۱۰۰ میلیونی برای تخلفات تبلیغاتی محصولات دخانی

    دنیای‌اقتصاد: بنابر گزارش وزارت دادگستری، برخی نرخ‌های تخلفات دخانی افزایش یافته است. بررسی نرخ جریمه‌‌‌های ابلاغی با نرخ‌های مدنظر وزارت بهداشت تطابق دارد. در حال‌‌‌حاضر، در انتظار صدور مصوبه هیات‌‌‌وزیران هستیم و انتظار داریم هیات‌‌‌وزیران نرخ جرایم تخلفات دخانی را در سریع‌‌‌ترین زمان ممکن ابلاغ کند. بهزاد ولی‌‌‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت افزایش نرخ تخلفات تبلیغات محصولات دخانی با بیان مطالب فوق گفت: نرخ جرایم محصولات دخانی برای آخرین بار در سال ۹۸ افزایش یافت. بر اساس نرخ جرایم سال ۹۸، متخلفان در صورت تکرار تخلف در حوزه تبلیغات باید مبلغ ۴۴ میلیون تومان پرداخت می‌‌‌کردند. نرخ جرایم تخلفات با افزایش نرخ تورم محاسبه می‌شود؛ بر این اساس، نرخ جریمه تخلفات تبلیغات در صورت تکرار باید به بیش از ۱۰۰ میلیون تومان در سال‌جاری برسد. وی در خصوص مزایای افزایش نرخ جریمه تخلفات تبلیغات محصولات دخانی افزود: پرداخت جریمه ۱۰۰ میلیون تومانی برای واحدهای صنفی یک عامل بازدارنده به حساب می‌‌‌آید؛ به‌‌‌همین دلیل از تبلیغ محصولات دخانی امتناع می‌کنند. به‌‌‌طور قطع، نرخ جریمه ۱۰۰ میلیون تومانی برای واحدهای صنفی حکم بازدارنده دارد.
  • جزئیات پرداخت «بیمه سلامت» بابت هزینه تجهیزات قند خون

    دنیای‌اقتصاد: بیمه سلامت هزینه دستگاه، نوار و سوزن گلوکومتر (تست قند خون) بیماران دیابتی را تا سقف معین پرداخت می‌کند. سازمان بیمه سلامت برای بیماران مبتلا به دیابت وابسته و غیر‌وابسته به انسولین در دیابت نوع ۱ و ۲ متعهد است، از محل صندوق صعب‌‌‌العلاج برای دستگاه گلوکومتر تا ۴۰۰‌هزار تومان هر پنج سال یک‌بار هزینه‌‌‌ها را پوشش دهد. معاون دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران با بیان این مطالب گفت: همچنین بیمار برای نوار اندازه‌‌‌گیری قندخون و سوزن می‌تواند از دو روش این خدمات را دریافت کند. اگر بیمار از مراکز تجهیزات پزشکی و داروخانه خدمت را دریافت کند باید مدارک خود را به اداره کل بیمه سلامت استان ارائه داده و از طریق خسارت متفرقه هزینه دریافت می‌شود. به گفته مریم آزادی، این امکان از طریق داروخانه‌‌‌ها نیز فراهم شده است که فرد با ارائه گواهی پزشک از سامانه نسخه‌‌‌نویسی الکترونیک استفاده کرده و نوار چک قند خون و سوزن (لانست) را دریافت کند. وی گفت: برای کودکان کمتر از ۱۲ سال مبتلا به دیابت که نیازمند پایش مداوم قند خون هستند نیز هزینه دستگاه سنسور قند خون با ارائه مدارک و مستندات با سقف معینی قابل پرداخت است.
  • رنگ‌‌‌های صنعتی در تولید محصولات غیرمجاز آرایشی

    دنیای‌اقتصاد: در تولید محصولات غیرمجاز آرایشی از مواد اولیه با گرید صنعتی استفاده می‌شود که برای سلامتی به‌شدت خطرناک است. مدیرکل امور فرآورده‌‌‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذاودارو در گفت‌‌‌وگو با ایفدانا با بیان این مطلب گفت: تولید محصولات غیرمجاز در شرایط نامناسب صورت می‌گیرد، مواد اولیه تولید مورد ارزیابی قرار نگرفته و برای پایین آمدن هزینه تولید از مواد صنعتی استفاده می‌شود که دارای فلزات سنگین هستند. محمود آل‌بویه افزود: به عنوان مثال در ترکیب رژلب‌‌‌های غیرمجاز به دلیل استفاده از رنگ صنعتی فلزاتی مثل سرب، آرسنیک و جیوه وجود دارد و باتوجه به اینکه این مواد به مرور بلعیده می‌شود، استفاده آنها در طولانی‌مدت می‌تواند عوارض جدی برای مصرف‌کنندگان داشته باشد. مدیرکل امور فرآورده‌‌‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذاودارو تصریح کرد: همچنین تولید محصولات چشم در شرایط نامناسب با ایجاد آلودگی میکروبی همراه بوده و ممکن است باعث عفونت چشم در مصرف‌کنندگان شود. وی با تاکید بر اینکه مصرف‌کنندگان باید هنگام خرید به مجوزهای بهداشتی محصول دقت کنند، گفت: استعلام سلامت محصولات وارداتی از روی برچسب اصالت و بررسی شماره پروانه بهداشتی محصولات تولید داخل از سایت سازمان غذاودارو راه‌‌‌های اطمینان از سلامت محصولات آرایشی و بهداشتی است.
  • پنج راهکار خروج از سردرگمی ‌‌در صنعت پخش

    اسماعیل دلفراز/رئیس هیات‌مدیره پخش رازی
    با اینکه صنعت پخش سهم قابل‌توجهی درGDP کشور دارد (حدود ۹ درصد) اما تاکنون نتوانسته جایگاه خود را پیدا کند. دلایل زیادی برای این سردرگمی ‌‌صنعت پخش می‌توان عنوان کرد؛ شاید عمده‌‌ترین دلیل آن نداشتن متولی، آیین‌‌نامه و قوانین مدون برای نظارت و راهبری این صنعت است که همین موضوع باعث عدم‌توجه به مباحث کلیدی و زیرساختی در این حوزه از سوی نهادهای مرتبط با این صنعت شده است. چنان‌که سرمایه‌گذاری قابل ملاحظه‌ای در زمینه آسیب‌شناسی و رفع موانع آن صورت نپذیرفته است. ریسک‌‌های متعددی در صنعت پخش وجود دارد که بررسی و اتخاذ تدابیر لازم برای رفع آن احساس می‌شود قبل از اینکه این ریسک‌‌ها پایه‌‌های این صنعت را سست کند. به عنوان مثال به برخی از ریسک‌‌هایی که این صنعت را تهدید می‌کند به شرح زیر می‌توان اشاره کرد که نیازمند وجود برنامه جامع با تعیین متولی و اختصاص بودجه کافی برای شناسایی و رفع تهدیدهای احتمالی است:
  • بحران کاهش جمعیت بزرگ‌ترین تهدید آینده

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: موضوع کاهش جمعیت جهان در حال حاضر در کنار چالش‌‌‌های متعدد اقتصادی و سیاسی به یکی از نگرانی‌های بزرگ دولت‌‌‌های مختلف تبدیل شده و این نگرانی در ایران نیز سال‌هاست مورد تاکید مقامات و مسوولان دولت‌‌‌های مختلف قرار گرفته است. هرچند کارشناسان و عامه مردم جامعه بر این باورند تا زمانی که بهبود اقتصادی رخ ندهد سخن گفتن از رشد جمعیت منتفی است، با این حال در صد سال آینده یکی از موانع اصلی عدم‌رشد اقتصادی کاهش چشمگیر جمعیت خواهد بود و در این بین ایجاد تعادل بین شرایط حال و آینده ضروری است.
  • ‎پزشکان حوصله پر کردن برگه‏‏‌های عوارض دارویی را ندارند

    دنیای‌اقتصاد: دومین همایش اقتصاد و مدیریت دارو با موضوع «همایش کمبودهای دارویی؛ ریشه‌‌‌ها و راهکار (Pharma۳۶۰)‌» به همت شرکت آسترازنکا برگزار شد. دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌‌‌بنیان سلامت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌‌بنیان رئیس‌‌‌جمهوری دراین برنامه گفت: هیچ مدل و نقشه راهی در کشور برای برطرف کردن کمبودهای دارویی نداریم.
  • اصلاح سیاست‌‌‌های ارزی مترادف عدم‌افزایش پرداختی از جیب مردم

    دنیای‌اقتصاد: در صورت اصلاح سیاست‌‌‌های ارزی حوزه تجهیزات پزشکی هیچ افزایش پرداختی از جیب مردم وجود نخواهد داشت. به گزارش روابط عمومی سازمان غذا و دارو، سید‌حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این مطلب تاکید کرد: تفاوت قیمت‌ها در مورد اقلامی که بیمه‌‌‌ای هستند مانند طرح دارویار پوشش داده شود. به گفته معاون وزیر بهداشت، سازمان غذا و دارو در حوزه ارز طی سال گذشته شرایط بهتری در حوزه تجهیزات داشت و حدودا ۲۸‌درصد تخصیص در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی رشد داشته است. محمدی خاطرنشان کرد: با همکاری معاونان غذا و داروی سراسر کشور باید مراقبت کنیم که ملزومات و تجهیزات پزشکی با قیمت واقعی به دست مصرف‌کننده برسد و در مورد محصولاتی که سیاست‌‌‌های ارزی در مورد آنها اصلاح می‌شود نظارت‌‌‌های کافی صورت گیرد تا فرآورده در انتهای زنجیره بدون تغییر قیمت به مردم عرضه شود.
  • انبارهای نگهداری دارو و تجهیزات پزشکی ایجاد می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: طی چند ماه اخیر مساعدت‌‌‌های لازم برای ایجاد انبارهای دپو و نگهداری دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی، در معاونت‌‌‌های غذا و داروی سراسر کشور که فاقد انبار بوده‌‌‌اند، کلید خورده است. معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا و دارو با بیان این مطالب و با تاکید بر اینکه تجهیزات و ملزومات پزشکی موردنیاز بیمارستان‌ها باید به صورت متمرکز و هدفمند خریداری شود، گفت: باید از خرید اجناس بی‌‌‌کیفیت و بدون اصالت جلوگیری کرده و در ضمن میزان خرید به اندازه مصرف باشد تا هدر‌رفت منابع نیز کاهش پیدا ‌کند. فرشته میرزازاده افزود: در برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی برخی از اموال دانشگاه‌‌‌ها در حوزه تجهیزات پزشکی بیش از یک‌سال ذخیره می‌شود؛ نتیجه آن پایین آمدن کیفیت محصول، هدررفت منابع و بدون مصرف باقی ماندن آن می‌شود. میرزازاده تصریح کرد: محل نگهداری ملزومات و تجهیزات پزشکی باید در انبار‌‌‌های مناسب باشد، ترجیح ما این است که دانشگاه‌ها همواره ذخیره استراتژیک داشته باشند، طی دو سال اخیر تمامی دانشگاه‌‌‌های علوم پزشکی مورد بازدید قرار گرفته و اقدامات لازم برای ایجاد انبار در هر دانشگاهی که فاقد انبار تجهیزات پزشکی است، صورت گرفته است.
  • راه‌‌‌حل پیشنهادی برای فروش تک‌نسخه‌‌‌ای تجهیزات پزشکی

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو راه‌‌‌حل پیشنهادی برای تامین هزینه خرید تک‌نسخه‌ای تجهیزات پزشکی را بیان کرد. سعیدرضا شاهمرادی گفت: برخی مراکز درمانی هزینه لازم برای خرید تجهیزات از شرکت را ندارند و از طرفی هم اعزام بیمار به بیرون بیمارستان جهت تهیه تجهیزات پزشکی ممنوع است، برای حل این موضوع جلسات متعددی برگزار کردیم و دو راه‌‌‌حل عنوان شد. وی ادامه داد: بر این اساس یکی از آن پیشنهادها استقرار مراکز عرضه تجهیزات تک‌نسخه‌‌‌ای در برخی مراکز درمانی برای عرضه محصول به بیمار و دیگری عرضه محصول از شرکت به بیمار و الزام درج کالا توسط بیمارستان در صورت‌حساب و تایید آن ازطرف بیمارستان است.
  • اخلال در نظام توزیع دارو

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: بانک مرکزی در فروردین ۱۴۰۳ بیش از ۳ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار ارز برای چهار گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، تامین کرده است. کالاهای تجاری و بازرگانی با یک میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار بیشترین حجم را با میانگین نرخ ۴۱‌هزار تومان به خود اختصاص داده است. کالاهای اساسی و دارو با ۶۳۶ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد؛ ۵۶۱ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‌‌‌‌های روغنی و نهاده‌‌‌‌های دامی‌‌‌‌ و ۷۵ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است. با این حال فعالان صنعت دارو و نمایندگان مجلس، دل خوشی از نحوه تخصیص ارز به این صنعت ندارند و خواستار رفع مشکلات موجود در این بخش هستند.
  • مدیریت جامع بیماری سرطان در کشور اجرایی می‌شود

    مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌‌های غیرواگیر وزارت بهداشت از اجرایی شدن طرح مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان در کشور خبر داد. به گزارش معاونت ارتباطات و جذب مشارکت‌‌های مردمی مکسا، دکتر کوروش اعتماد در بازدید از بخش‌‌های مختلف کلینیک تخصصی سرطان استان قم در بیمارستان شهید بهشتی با خرسندی از اجرای موفقیت‌‌آمیز طرح مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان گفت: با اجرای این طرح صف انتظار درمان سرطان پستان در شهر قم به صفر رسیده است.
  • عدالت؛ گمشده بزرگ نظام پرداخت مالیات پزشکان

    پرداخت مالیات و تسلیم اظهارنامه مالیاتی در قبال درآمد، یک امر قانونی است که جامعه پزشکی نیز از آن مستثنی نیست؛ اما همواره پرداخت مالیات از سوی جامعه پزشکی با حاشیه‌‌‌هایی همراه بوده و حرف و حدیث‌‌‌هایی پیرامون فرار مالیاتی شاغلان حِرَف پزشکی مطرح می‌شود که چندان با واقعیت‌‌‌ها همخوانی ندارد. اگرچه گزارش‌‌‌های ضد پزشک و البته خلاف واقعیت از جامعه پزشکی در موضوع پرداخت مالیات وجود دارد در این میان باید پرسید که چند نفر از پزشکان فرار مالیاتی دارند؟ در سایر مشاغل فرار مالیاتی چقدر است؟ مسوولان سازمان امور مالیاتی به این نکته اعتراف کرده‌‌‌اند که جامعه پزشکی از خوش‌حساب‌‌‌ترین مؤدیان مالیاتی کشور است؛ هر چند نمی‌توان منکر فرار مالیاتی معدود افرادی از جنس جامعه پزشکی شد، درست مثل دیگر حِرَف و اصناف و مشاغل که فرار مالیاتی دارند، اما به‌‌‌رغم جریان‌‌‌سازی‌‌‌های رسانه‌‌‌ای مطابق تازه‌‌‌ترین آماری که از سوی سازمان امور مالیاتی اعلام می‌شود از بین بیش از ۳۵۰‌هزار عضو سازمان نظام پزشکی بالغ بر ۱۰۰‌هزار عضو در قالب پروانه مطب و موسسات درمانی و امثالهم فعالیت مستقل شخصی دارند و از مجموع این تعداد کمتر از ۷۵۰ نفر در لیست فرارمالیاتی قرار می‌‌‌گیرند یعنی چیزی حدود ۷۰۰ نفر از ۳۵۰هزار عضوسازمان نظام پزشکی! در گفت‌‌‌وگو با دکتر آرش انیسیان، مدیرکل برنامه‌‌‌ریزی اقتصاد سلامت سازمان نظام پزشکی پیرامون ‌سازوکار مالیات‌ستانی از سوی شاغلان حرف پزشکی مطرح شد.
  • رونمایی سه محصول تشخیص آزمایشگاهی ساخت ایران در نمایشگاه ایران‌هلث

    صبح‌ شنبه ۲۹ اردیبهشت‌‌‌ماه، در بیست‌‌‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌‌‌هلث، طی مراسمی با حضور روح‌‌‌الله دهقانی، معاون علمی ریاست جمهوری و حیدر محمدی، معاون غذا و داروی وزارت بهداشت، از سه محصول در حوزه تشخیص آزمایشگاهی رونمایی شد؛ این فناوری‌‌‌ها برای اولین بار، توسط گروه شرکتی پیشتازطب در ایران بومی‌‌‌سازی و تولید شده‌‌‌اند.
  • ارز چندنرخی؛ پاشنه آشیل صنعت تجهیزات پزشکی

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: طی سال‌‌‌های اخیر صنعت تجهیزات پزشکی به طرز چشمگیری در حال رشد و توسعه بوده است. ظهور تکنولوژی‌‌‌های پیشرفته و نوآوری‌‌‌های علمی‌‌‌ در این بخش، امکاناتی را فراهم کرده که ارائه خدمات بهداشتی و درمانی را برای جوامع بهبود می‌‌‌بخشد و تسهیل می‌‌‌کند، اما یکی از چالش‌‌‌های موجود در این صنعت، محدودیت دسترسی به تجهیزات پزشکی پیشرفته در کشورهای در حال توسعه است. این کشورها به دلیل مشکلات مالی، زیرساخت‌‌‌های بهداشتی ناکافی و کمبود منابع، نمی‌توانند به طور کامل از فناوری‌‌‌های پزشکی مدرن بهره‌‌‌برداری کنند. در ایران نیز به دلیل مشکلات موجود، وضعیت تجهیزات پزشکی نامساعد گزارش شده است. از این رو با توجه به مسائلی از قبیل نوسانات ارزی، محدودیت‌‌‌های بودجه‌‌‌ای، حذف ارز ترجیحی، افزایش نرخ تورم، گرانی کالاها و… شرایط دشواری برای این صنعت ایجاد شده است.
  • مطالبات صنعت دارو در چند پرده

    محمدمهدی خورشیدوند/مدیرعامل شرکت داروسازی رازک
    امروزه تقریبا تمام صنایع کشور با مشکل تامین ارز روبه‌رو هستند، با این حال از یک سو نیاز ارزی صنایع گوناگون با هم متفاوت است و از سوی دیگر میزان امنیت و ضریب استراتژیک بودن صنایع نیز با هم فرق می‌‌‌کند. صنعت دارو از جمله صنایع استراتژیکی است که از نظر گردش مالی صنعت کوچکی محسوب می‌‌‌شود و سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی باید دلیل عدم تخصیص به موقع ارز برای این صنعت را تشریح کنند.
  • صادرات محصولات دارویی افزایش یافت

    مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین «تیپیکو» با بیان اینکه برای افزایش صادرات برنامه مدونی طراحی و اجرا می‌شود، گفت: شرکت‌های گروه دارویی تامین حدود ۸ همت از دانشگاه‌‌‌های علوم پزشکی طلب دارند. عقیل آرین‌نژاد در بازدید دکتر مرتضی لطفی، عضو هیات‌‌‌مدیره سازمان تامین اجتماعی از شرکت کارخانجات داروپخش که با حضور جمعی از مدیران و مشاوران این مجموعه برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر مجموعه‌‌‌های دارویی کشور با چالش‌‌‌های متعددی رو‌‌‌به‌‌‌رو است. وی افزود: نقدینگی یکی از چالش‌‌‌های صنعت دارویی کشور است و بانک‌‌‌ها هم در این شرایط در تامین نقدینگی نقش‌‌‌آفرینی نمی‌‌‌کنند.
  • تولید داخلی داروهای تالاسمی

    رئیس سازمان غذا‌‌‌و‌‌‌دارو درباره روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب‌‌‌العلاج گفت: داروی بیماران خاص به‌‌‌صورت مستمر تامین می‌‌‌شود، اما داروی بیماران نادر داروهایی هستند که بعضا هزینه‌‌‌ اثربخشی آنها به اثبات نرسیده و ممکن است خود کشور تولیدکننده نیز در حال بررسی هزینه اثربخشی آن باشد؛ بنابراین هزینه اثربخشی دارو قبل از ورود به کشور باید بررسی شود. عمده داروی بیماران خاص در کشور تولید می‌‌‌شود، اما ممکن است در مورد برخی کمبودها بحث تولید داخل و نمونه خارجی مطرح باشد که طبیعتا مکلف هستیم داروهایی را که دارای مشابه تولید داخل هستند و اثربخشی آنها به اثبات رسیده مورد حمایت قرار دهیم، اما در صورتی‌‌‌که اثبات شود نمونه داخلی روی بیمار اثرگذار نیست سهم کمی از بازار از طریق واردات تامین می‌‌‌شود.
  • ۳۰۰ بیماری مشمول دریافت بسته‌‌‌های حمایتی ویژه

    دکتر محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: ۳۰۰ بیماری (۱۰۷ گروه بیماری) تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌‌‌العلاج قرار دارند و تعداد گروه‌‌‌های بیماری‌‌‌هایی که از حمایت این صندوق برخوردار می‌‌‌شوند تا پایان سال افزایش می‌‌‌یابد. سرطان جزو بیماری‌‌‌هایی است که تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌‌‌العلاج قرار دارد. هنگامی‌‌‌که از بیماری سرطان سخن به میان می‌‌‌آید منظور فقط یک نوع خاص از گروه سرطان نیست؛ بلکه تمام سرطان‌‌‌ها را در کانون توجه قرار داده‌‌‌ایم و حمایت‌‌‌ها تنها از یک نوع خاص نیست. همچنین ارائه بسته حمایتی برای بیماری‌‌‌هایی که چندین نوع دارند فقط مختص سرطان نیست بلکه بیماری‌‌‌های متابولیک نیز چندین نوع دارند؛ حداقل ۲۲ نوع بیماری متابولیک شناسایی شده است. بیماران مبتلا به بیماری‌‌‌های متابولیک نیز از بسته‌‌‌های حمایتی صندوق بیماران خاص و صعب‌‌‌العلاج استفاده می‌‌‌کنند. معاونت درمان وزارت بهداشت با توجه به اهمیت موضوع بیماری‌‌‌ها و گستردگی خدماتی که باید برای بیماران ارائه شود، درصدد نگارش موارد دیگر است و پس از آن به سازمان بیمه سلامت ابلاغ می‌‌‌شود.
  • ۲۴ داروی تک‌نسخه‌‌‌ای پرمصرف در فهرست دارویی دو سال اخیر کشور

    دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی ایران از ورود ۲۴ داروی تک‌‌‌نسخه‌‌‌ای پرمصرف به فهرست دارویی کشور در دو سال گذشته خبر داد و گفت: داروهای خارج از فهرست و تک‌‌‌‌نسخه‌‌‌ای تنوع بالایی دارند و معمولا برای تعداد کمی از بیماران درخواست می‌‌‌شود، اما از آنجا که این داروها باید در بازه زمانی کوتاهی تامین شوند، مانند سایر داروهای دارای پروانه ثبت در کشور امکان اینکه از نظر اثربخشی، ایمنی و کیفیت مورد بررسی‌‌‌ها و کنترل‌‌‌های دقیق کارشناسی قرار بگیرند را ندارند. این داروها مطابق قانون مشمول سیاست‌‌‌های حمایتی بیمه‌‌‌ای و غیربیمه‌‌‌ای با استفاده از منابع دولتی نیستند، لذا از نظر اقتصادی، دارای بار مالی بالا برای بیماران هستند. به‌‌‌‌‌‌رغم اینکه سازمان غذا و دارو، بارها از پزشکان خواسته که از تجویزهای خارج از فهرست دارویی کشور خودداری کنند و در این مسیر فرهنگ‌‌‌سازی هم می‌‌‌کند، اما تمام تلاش خود را برای تامین داروهای تک‌‌‌نسخه‌‌‌ای پردرخواست به فهرست دارویی به‌‌‌کار گرفته است.
  • ناهمخوانی تورم با دستمزد کادر درمان

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: در واپسین روزهای فروردین ماه بود که معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابلاغ افزایش ۳۵درصدی تعرفه‌های پزشکی به مراکز بهداشتی و درمانی و سایر نهادهای مرتبط کشور خبر داد. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعرفه پزشکان عمومی در سال جاری، ۱۲۶ هزار تومان، پزشکان متخصص ۱۸۹ هزار تومان، پزشکان فوق تخصص و فلوشیپ ۲۴۱ هزار تومان، متخصصان روان‌پزشکی ۲۵۱ هزار تومان و پزشکان فوق تخصص روان‌پزشکی ۲۸۶ هزار تومان است.
  • ‎نظام‏‌سلامت درگیر سکوهای اینترنتی

    ‎شهاب‏‌الدین جنیدی‏‌جعفری/عضو هیات‌مدیره و سخنگوی انجمن داروسازان ایران
    توزیع و فروش دارو توسط سکوهای اینترنتی موضوع چالش‌‌برانگیزی است که طی یک سال گذشته به التهاب نظام‌‌سلامت و جامعه داروسازان دامن زده است. با اینکه تولیت نظام‌‌سلامت با وزارت ‌‌بهداشت است و در همه قوانین‌‌ بالادستی توصیه شده است دیگر وزارتخانه‌‌ها، نهادها و سازمان‌ها در کارهای بین‌‌بخشی به این وزارتخانه مشاوره دهند؛ با این حال به‌‌نظر می‌رسد در آیین‌‌نامه اخیری که با فاصله اندکی از آیین‌‌نامه‌‌ ابلاغی وزیر بهداشت در زمینه عرضه اینترنتی خدمات‌‌دارویی در سیزدهم اسفند سال گذشته با ضرب‌‌الاجل توسط وزیران ارتباطات و بهداشت، تصویب شد و به امضا رسید، توجهی به نظرات کارشناسی‌‌ آیین‌‌نامه پیشین وزیر بهداشت که حاصل‌هزار ساعتِ‌‌کاری با حضور کارشناسان حوزه‌‌های مختلف در سازمان غذا و دارو است، نشده و این بی‌‌توجهی نه تنها مغایر با اسناد بالادستی کشور، محسوب می‌شود که باید آن را توهینی آشکار به شعور، وقت، دانش‌‌، خرد و تجربه کاری این همکاران و بدنه دارویی نظام‌‌سلامت دانست.
  • پیشنهادهایی برای برون‌‌‌رفت از بحران دارو

    امیرقلن‏‏‌بر/نایب‌رئیس اتحادیه واردکنندگان مکمل‏‏‌های غذایی و رژیم
    دخالت‌‌‌های دستوری با دلیل و بی‌‌‌دلیل در امور اجرایی صنایع داروسازی کشور متوقف شود و به وزیر صنعت ابلاغ شود، دست از دخالت‌‌‌های ناروا و غیرقانونی در پارلمان بخش خصوصی (اتاق ایران و استان‌‌‌ها) بردارند. دولت شرایطی را ترتیب دهد تا سازمان غذا و دارو خیلی سریع مسوولیت‌‌‌های کاربردی و تخصصی (به غیر از مسوولیت‌‌‌های سیاستگذاری و رگولاتوری) را به سندیکاها و انجمن‌‌‌های ذی‌ربط انتقال دهند و از دخالت دادن و واگذاری به غیر‌خودداری کنند. دولت و مجلس، سریع و یک‌بار برای همیشه بساط چند نرخی بودن ارز را جمع کنند و هر آنچه که قصد کمک به مردم را دارند، در قالب بیمه‌‌‌های دولتی و تکمیلی ارائه دهند. بانک مرکزی دست از سر همین مقدار صادرات محصولات دارویی برداشته و به صادرکننده کشور اجازه دهند تا ارز حاصل از صادرات خود را با تشخیص و نیازهای ضروری خودش استفاده کند.
  • صرفا مکلف به تامین دارو‌های موجود در فهرست رسمی داروهای کشور هستیم

    دنیای اقتصاد: روابط عمومی سازمان غذا و دارو در پاسخ به برخی گلایه‌های فضای مجازی از عدم‌دسترسی به تعدادی از داروها با اشاره به تک نسخه‌ای یا مسافرتی بودن آنها اعلام کرد: صرفا مکلف به تامین دارو‌های موجود در فهرست رسمی داروهای کشور یا فارماکوپه هستیم. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» روابط عمومی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: بر اساس بند پ ماده ۷۲ قانون برنامه ششم توسعه، تجویز داروی خارج از فهرست دارویی توسط پزشکان ممنوع است.
  • برون‏‏‌رفت از وضع پیچیده شیرخشک نیازمند تدبیر

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: به‌‌‌طور کلی حوزه شیر خشک نوزاد سه رکن اساسی دارد که شامل تولید شیر خشک در داخل کشور، توزیع محصول توسط شرکت‌های پخش دارویی و عرضه محصول توسط داروخانه است. در این گزارش درباره دو رکن یکم و سوم موضوعاتی را مطرح می‌‌‌کنیم و سپس به راه‌‌‌حل و برون‌‌‌رفت از وضع موجود می‌‌‌پردازیم.
  • رصد کمبودهای دارویی با راه‏‏‌اندازی سامانه بر‌خط سراسری

    دنیای‌اقتصاد: با راه‌‌‌اندازی سامانه برخط سراسری اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌‌‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار خواهد گرفت. به گزارش روابط عمومی ‌‌‌سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد معاون برنامه‌‌‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهارنظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌‌‌کردند، گفت: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد. لازم به ذکر است در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده است که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است. بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی ‌‌‌اعلام کمبودهای دارویی است.
  • ‎پرداخت بخشی از مطالبات حوزه سلامت طرف قرارداد

    ‎معاون درمان سازمان تامین‌‌‌اجتماعی از پرداخت ۲۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌‌‌ها، پزشکان و مراکز طرف قرارداد این سازمان در روز سوم اردیبهشت ماه خبر داد. مهدی اسلامی با قدردانی از همراهی و همکاری ارائه‌‌‌دهندگان خدمات سلامت با این سازمان در زمینه ارائه خدمات به بیمه‌‌‌شدگان تامین‌‌‌اجتماعی گفت: در فرآیند پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد این سازمان، در مجموع ۲۲۵۰ میلیارد تومان بابت بخشی از مطالبات این مراکز؛ به حساب ارائه‌‌‌دهندگان خدمات سلامت طرف قرارداد این سازمان ازجمله داروخانه‌‌‌ها، پزشکان و مراکز درمانی طرف قرارداد واریز شد.
  • آمار جراحی لیفت صورت در سال ۲۰۲۴

    دنیای‌اقتصاد: با پیشرفت روزافزون فناوری‌‌های پزشکی و زیبایی، جراحی‌‌های لیفت صورت به عنوان یکی از روش‌های محبوب جوانسازی و بهبود ظاهر در حال جلب توجه بیشتری از افراد است. جراحی لیفت صورت، علاوه بر بهبود ظاهر، تاثیرات مثبتی بر روحیه و اعتماد به نفس افراد دارد. به همین دلیل، در سال ۲۰۲۴، نیاز به جراحی‌‌های لیفت صورت به عنوان یکی از معروف‌‌ترین و پرطرفدارترین روش‌های جوانسازی، به وضوح قابل مشاهده است. آمارها و داده‌‌های اخیر نشان می‌دهند که تعداد درخواست‌‌ها و انجام این نوع جراحی‌‌ها در سال ۲۰۲۴ به نسبت سال‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته است. در این متن ما به بررسی دقیق‌‌تر آمارها، تحلیل روند رو به افزایش این جراحی‌‌ها و اهمیت و تاثیرات مثبت جراحی لیفت صورت بر روان و روحیه افراد خواهیم پرداخت.
  • ‎پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای عالی بیمه

    دنیای‌اقتصاد: ‎مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران بر اهمیت پوشش بیمه‌ای یکی از داروهای نوین بیماران هموفیلی تاکید کرد. ‎احمد قویدل گفت: رئیس سازمان غذا و دارو در اطلاع‌رسانی اخیر خود در رابطه با داروی امیسیزومب، فقط به اثربخشی بسیار بالای آن نسبت به داروهای موجود اشاره کرد، در صورتی که این دارو علاوه بر اثربخشی بالا، برای بیماران هموفیلی با کمبود فاکتور ۸ که مبتلا به مهارکننده شدید هستند، برای دولت نیز کاملا صرفه اقتصادی دارد. بی‌تردید اشاره رئیس سازمان غذا و دارو به این مزیت دارو می‌تواند در ایجاد انگیزه در شورای عالی بیمه جهت تحت پوشش قرار دادن این دارو به شدت موثر باشد.
  • چالش‌های تولید و تامین دارو

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: صنعت داروی کشور بار دیگر در معرض خطرات ناشی از تشدید کمبود نقدینگی و شکاف درآمد-هزینه قرار گرفته و همین امر باعث شده تا فعالان این صنعت بار دیگر خطر کمبود دارو در کشور را به عنوان یک تهدید جدی برای ماه‌‌‌های آینده گوشزد کنند؛ به عقیده فعالان این صنعت دولت در خلال سال‌های اخیر ارقامی ‌‌‌برای بودجه صنعت در نظر گرفته است اما از پرداخت کامل همان رقم نیز اجتناب کرده و در نهایت بخشی از رقم بودجه نیز دچار انحراف شده است. از سوی دیگر آزادسازی نرخ ارز نیاز به نقدینگی را تشدید کرده و حالا شرکت‌ها در معرض خطرات ناشی از نبود ریال قرار گرفته‌‌‌اند. در این ارتباط رئیس انجمن پخش دارو و مکمل‌‌‌های دارویی در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با بیان اینکه در فاصله سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تورم بالاتر از ۴۰‌درصد بوده و پیش‌بینی می‌شود امسال هم همین ارقام ثبت شود، گفت: با این حال به استثنای ۱۴۰۱ که دارویار راه‌‌‌اندازی شد و نرخ دارو ۷۸‌درصد افزایش یافت، در سایر موارد میزان افزایش قیمت دارو در قیاس با تورم قابل مقایسه نیست.
  • ریسک نقدینگی برای بنگاه‏‏‌های تولیدی

    دنیای‌اقتصاد: با شروع سال و گذشت یک ماه از ۱۴۰۳ بسیاری از شرکت‌های تولیدی نگران سیاست‌‌‌های دولت در حوزه پرداخت تسهیلات و نرخ‌های سود هستند. به عقیده آنها دولت در سال گذشته بیش از سه ماه طول کشید تا سیاست‌‌‌های اعتباری بانکی را ابلاغ کند و این موضوع نگرانی‌های زیادی را برای فعالان صنعت ایجاد کرد. در سال جدید نیز به نظر می‌رسد سیاست‌‌‌های انقباضی پولی باعث شود تامین مالی بنگاه‌‌‌ها با مشکلات زیادی روبه‌رو باشد و این امر می‌تواند رشد تولید را تحت‌تاثیر قرار دهد.
  • افزایش دامنه بیمه‌‌‌ها برای خدمات درمان و تشخیص

    دنیای‌‌‌اقتصاد: رئیس انجمن علمی‌‌‌آندوسکوپی‌‌‌های گوارشی ایران با ارسال نامه‌‌‌ای به معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستار حمایت بیمه‌‌‌ها از برخی خدمات ارائه شده در مراکز آندوسکوپی و کولونوسکوپی شد.
  • توقف بیماری‌‌‌های هپاتیت بی و سی در کشور

    رئیس انجمن علمی مطالعات بیماری‌‌‌های کبدی ایران در نامه‌‌‌ای خطاب به وزیر بهداشت با اشاره به کاهش قابل توجه بار بیماری‌‌‌های ناشی از هپاتیت بی و هپاتیت سی در جامعه اضافه کرد: غربالگری خون‌‌‌های اهدایی از نظر هپاتیت سی از سال ۱۳۷۵ اثر چشمگیری در کاهش شیوع این بیماری در جمعیت‌‌‌های پرخطر از جمله بیماران هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی داشته است. از طرف دیگر آغاز برنامه غربالگری کلیه بیماران خاص از نظر هپاتیت سی و درمان رایگان آنها در سال ۱۳۸۵ که توسط آن وزارتخانه هدایت و حمایت شده است، همچنین با پیگیری‌‌‌های شبکه هپاتیت ایران و دانشگاه‌‌‌های علوم پزشکی کشور و مراکز علمی و تحقیقاتی وابسته، از میزان مبتلایان به این بیماری به طور قابل توجهی کاسته است.
  • خروج از منگنه واردات مواد اولیه دارو

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: صنعت داروی ایران بیش از ۹۹‌درصد نیاز داخل کشور را تامین می‌کند و یکی از افتخارآفرین‌ترین صنایع کشور از این حیث محسوب می‌شود، با این حال یک مشکل اساسی در این صنعت وجود دارد و آن وابستگی به واردات مواد اولیه است. این مساله کلیت صنعت دارو را تهدید می‌کند و باعث می‌شود صنعت دارو به یک صنعت اثرپذیر از موضوعاتی مانند تحریم یا افزایش قیمت ارز یا محدودیت‌های تجاری تبدیل شود. با این حال موضوع تحقیقات در صنعت دارو در کشور روز‌به‌روز در حال توسعه و ارتقاست. این به آن معناست که مقدمات عبور از وابستگی به مواد اولیه وارداتی فراهم شده با این حال باید اقدامات جدی‌‌‌تری صورت بگیرد. در این گزارش با محمدمهدی خورشیدوند مدیرعامل شرکت داروسازی رازک گفت‌‌‌وگو کرده‌‌‌ایم و به بررسی مشکلات ناشی از وابستگی به مواد اولیه وارداتی در صنعت دارو پرداخته‌‌‌ایم.
  • شبح افسردگی در تعقیب نوپزشکان

    ماجرای خودکشی دستیاران پزشکی یا رزیدنت‌‌‌ها که در سال‌‌‌های اخیر بیشتر از همیشه رسانه‌‌‌ای شده، نشان از وضعیت هشداری دارد که اگر سریع‌‌‌تر به آن رسیدگی نشود، هر از گاهی شاهد سوت ممتد و ایستادن زندگی یکی از این افراد هستیم که خودشان برای زندگی بخشیدن به بیماران در حال آموزش هستند.
  • سازمان غذا و دارو یکی از بزرگ‌ترین نهادهای نظارتی و رگولاتور با اعتبار بین‌المللی است

    معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به دریافت رتبه Fully Functionality از سازمان جهانی بهداشت برای تولید واکسن از سال ۲۰۰۹، اظهار کرد: سازمان غذا و دارو یکی از بزرگ‌ترین نهادهای نظارتی و رگولاتور با اعتبار بین‌المللی است. به گزارش روابط عمومی سازمان غذا و دارو دکتر سید حیدر محمدی، با اشاره به این مطلب اظهار کرد: گام‌‌‌های موثری در حوزه عدالت و تعالی نظام سلامت در حوزه غذا و دارو، برداشته شده است و در سال جاری ضمن تلاش برای حفظ و ارتقای ایمنی مصرف‌کننده، در راستای تامین دسترسی و توزیع عادلانه خدمات به خصوص در فراهمی دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی دستاوردهای چشمگیری حاصل شده است.
  • ضرورت غربالگری مبتلایان به کبد چرب با شاخص توده بدنی بالاتر از۲۵

    دکتر امیر صادقی، فوق تخصص گوارش و بیماری‌‌‌های کبدی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۹۸‌درصد مبتلایان به کبد چرب از بیماری خود اطلاع ندارند. از هفت سرطان شایع منجر به مرگ‌‌‌و‌‌‌میر در کشور، پنج مورد مربوط به سرطان‌‌‌های گوارشی است و بر ضرورت انجام غربالگری و آزمایش‌‌‌های زودتر از موعد به‌‌‌ویژه در گروه‌‌‌های در معرض خطر تاکید می‌شود. سبک زندگی یکی از مهم‌‌‌ترین علل افزایش بار بیماری‌‌‌های گوارشی است. بی‌‌‌تحرکی، عادات بد غذایی و افزایش شیوع چاقی از جمله موارد تشدیدکننده بیماری‌‌‌های گوارشی هستند.
  • نرخ جریمه تخلفات تبلیغات سیگار چقدر است؟

    بهزاد ولی‌‌‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: بسیاری از استندهای نگهداری سیگار، حالت تبلیغاتی دارند؛ به‌‌‌نحوی که از نورپردازی و چراغ‌‌‌های نئونی برخوردار هستند. بسته به شرکت توزیع‌‌‌کننده، سیگارهایی در ردیف‌‌‌های اول این قفسه‌‌‌ها با نشان شرکت‌های دخانی مربوطه چیده شده و تبلیغات فریبنده در مورد این نوع سیگار خاص روی قفسه انجام می‌شود. آن دسته از استندهای نگهداری سیگار که منطبق بر ضوابط در نظر گرفته شده نیستند، باید حذف شوند. براساس قانون «جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات»، جرایم قانون جامع کنترل دخانیات باید هر ۳ سال یک‌بار بازنگری شود. جرایم این قانون برای آخرین بار در سال ۹۸ بازنگری شد. پیشنهاد افزایش جرایم با احتساب میزان تورم از سوی وزارت بهداشت به معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارسال شده است و پیگیر اخذ مصوبه هیات وزیران هستیم. بر این اساس، نرخ جریمه «تخلفات تبلیغات در صورت تکرار برای مرتبه سوم»، به بیش از یکصد میلیون تومان افزایش خواهد یافت که عدد دقیق آن پس از اخذ مصوبه هیات محترم وزیران اعلام می‌شود.
  • قدردانی وزرای بهداشت، صمت و جهاد کشاورزی از بانک مرکزی بابت تامین مناسب ارز

    وزرای بهداشت، صمت و جهاد کشاورزی در اظهارنظرهای جداگانه از عملکرد بانک مرکزی در تامین ارز واردات دارو، مواد اولیه، کالاهای اساسی و ضروری کشور قدردانی کردند. به گزارش فانا، دکتر بهرام عین‌‌‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تامین و تخصیص ۴.۳۵۰ میلیارد دلار برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در سال گذشته، گفت: این میزان ارز، رشد حدود ۳۰ درصدی نسبت به رقم هدف در سال ۱۴۰۲ داشته است. دکتر عین‌‌‌اللهی افزود: تامین ارز دارو امسال هم با قدرت ادامه دارد و وزارت بهداشت مشکلی در تامین ارز نخواهد داشت. عباس علی‌‌‌آبادی، وزیر صمت نیز گفت: از جمله فعالیت‌‌‌های موفق دولت، تحقق سیاست‌‌‌های دولت در متنوع‌‌‌سازی سبد صادراتی کشور؛ تامین ارز مورد نیاز طرح‌‌‌های توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران با هدف افزایش صادرات این محصول به ۴ میلیارد دلار در سال برنامه‌‌‌ریزی شده بود. محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی نیز در رابطه با اقدامات بانک مرکزی در حوزه وزارت کشاورزی گفت: تسهیل تخصیص و تامین ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی به بیش از ۱۴ میلیارد در سال گذشته رسید و ادامه تامین در سال جاری با پشتوانه قوی بانک مرکزی صورت خواهد گرفت.
  • توقف قطار تولید دارو در۱۰ سال آینده

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: قیمت ارز در بازار آزاد از ۶۰‌هزار تومان هم عبور کرده و به نظر می‌رسد ارز در حال کانال‌‌‌سازی‌‌‌های جدیددر سال ۱۴۰۳ باشد؛ موضوعی که روی صنایع مختلف تاثیر مستقیم بر جا خواهد گذاشت و با توجه به سیاست‌‌‌های پیشین ارزی دولت مثل تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برای صنایع استراتژیک اکنون یا باید به اصلاح این سیاست‌‌‌ها تن بدهد یا منتظر عواقب ناشی از اختلاف بالای ارز دولتی و آزاد بماند. یکی از صنایعی که به شدت تحت‌تاثیر افزایش شدید قیمت ارز و رشد شکاف بین ارز دولتی و آزاد قرار خواهد گرفت صنعت دارو است؛ صنعتی که تامین ماشین‌‌‌آلات، مواد اولیه و مواد واسط موردنیاز آن از خارج کشور صورت می‌گیرد و در همین شرایط کنونی نیز تامین ارز موردنیاز شرکت‌های داروساز با مشکلات زیادی روبه‌رو است.
  • دعوت از فعالان صنعت پخش برای نمایشگاه کیش

    حسین صادقی، رئیس هیات‌مدیره انجمن صنعت پخش استان البرز در نشست خبری این انجمن با بیان اینکه خدمات انجمن به اعضا رایگان و در جهت پیشرفت واحد تولیدی یا توزیعی، آموزشی و همراه با حمایت‌‌‌های علمی و عملیاتی خواهد بود، افزود: از همه صنعتگران و شرکت‌های پخش البرز دعوت می‌‌‌کنیم تا در نمایشگاه صنعت پخش که اردیبهشت ماه به میزبانی جزیره کیش برگزار می‌شود مشارکت کنند.
  • سازمان‌های بیمه‏‏‌گر، داروخانه‏‏‌ها را به مرز ورشکستگی رساندند

    هادی احمدی/مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران
    این روزها کمبود نقدینگی چالش بزرگ صنعت داروسازی و چرخه تامین داروی کشور است و ترک فعل سازمان‌های بیمه‌‌‌گر مشکلات زیادی را برای چرخه تامین دارو و بیماران ایجاد کرده است. در این میان، سازمان تامین اجتماعی از آبان ماه سال گذشته بدهی خود به داروخانه‌‌‌ها را پرداخت نکرده است. پیش‌بینی می‌شود با توجه به ترک فعل سازمان‌های بیمه‌‌‌گر و افزایش هزینه‌‌‌ها و مالیات، تعدادی از داروخانه‌‌‌ها از ادامه ارائه خدمت محروم شوند و با توجه به افزایش چک‌‌‌های برگشتی داروخانه‌‌‌ها که سال گذشته به مرز ۴.۱ همت رسیده بود، امسال این رقم بسیار بیشتر خواهد شد و قطعا چرخه تامین دارو را دچار چالش خواهد کرد. علاوه بر این، جدا شدن سهم ارز دارو و اینکه قرار است سازمان هدفمندی یارانه‌‌‌ها قسمت سهم ارز دارو را به حساب داروخانه‌‌‌ها واریز کند نیز مزید بر علت شده و داروسازان سردرگم میان انبوه مطالبات خود و چک‌‌‌های برگشتی و کمبود نقدینگی، زمین‌‌‌گیر شده‌‌‌اند و قطعا دود این بی‌‌‌تدبیری‌‌‌ها به چشم بیماران خواهد رفت.
  • عمل به سیاست‌‌های کلی سلامت راهکار خروج از چالش‌‌های نظام سلامت

    دنیای‌اقتصاد: ۱۸ فروردین سال‌جاری همزمان با سالروز ابلاغ سند سیاست‌‌های کلی نظام سلامت از سوی مقام معظم رهبری (مدظله) رئیس کل سازمان نظام پزشکی به تشریح ابعاد مختلف سند سیاست‌‌های کلی سلامت پرداخت و سند سیاست‌‌های کلی سلامت که ۱۸ فروردین ۱۳۹۳ ابلاغ شده است را به عنوان یکی از مترقی‌‌ترین و جامع‌‌ترین اسناد بالادستی در حوزه سلامت نام برد و در ادامه ضمن گلایه از برخی نابسامانی‌‌ها در حوزه بهداشت و درمان کشور گفت: تولیت نظام سلامت توسط وزارت بهداشت در بسیاری از موارد نقض شده، گاه خارج از نظام سلامت برای نظام سلامت تصمیم‌گیری می‌شود. مثلا افزایش ظرفیت پزشکی یکی از مواردی است که تصمیم‌گیری آن خارج از نظام سلامت انجام شد. مدیریت منابع از سوی وزارت بهداشت نیز محقق نشده و بخش‌‌هایی از آن خارج از نظام سلامت مدیریت می‌شود.
  • نگرانی جدی از آینده سلامت کشور

    دنیای اقتصاد: طی چند روز گذشته مجمع انجمن‏‏‌های علمی‏‏‌ گروه پزشکی ایران بیانیه‌ای در خصوص کاهش کمیت و کیفیت آموزش و پژوهش و خدمت‏‏‌رسانی به مردم در آینده نزدیک در ایران ارائه داده است.
  • راهکارهای شگفت انگیز برای درمان اختلالات روانی

    دنیای‌اقتصاد: امروزه موجی از فناوری‌های نوآورانه در حال ظهور است که به طور خاص برای رسیدگی و بهبود دسترسی و درمان سلامت روان طراحی شده‌اند. این افزایش فناوری سلامت روان بی‌اساس نیست. ۶۴‌درصد از افرادی که با بیماری روانی زندگی می‌کنند گزارش می‌دهند که فناوری، سلامت کلی روان آنها را بهبود بخشیده و این موضوع پتانسیل‌‌های تاثیر مثبت را در این حوزه برجسته می‌کند. Copper digital، یک وب‌سایت آمریکایی فعال در حوزه تکنولوژی سلامت در گزارشی به ۵ پیشرفت هیجان انگیز برتر در فناوری سلامت روان برای سال ۲۰۲۴ می‌‌پردازد. در این گزارش به تشخیص‌‌های مبتنی بر هوش مصنوعی تا درمان واقعیت مجازی فراگیر، پرداخته شده و بررسی می‌شود که چگونه فناوری آماده است انقلابی در نحوه رسیدگی به نگرانی‌های سلامت روان ایجاد کند.
  • نهایی‌‌‌شدن اساسنامه دارورسانی درب منزل

    برنامه‌‌‌ها و سیاست‌‌‌های سازمان غذا و دارو برای سال ۱۴۰۳ شامل دو بخش «کوتاه‌‌‌مدت» و «بلندمدت» است. رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام این خبر و با اشاره به اینکه اساسنامه تحویل دارو درب منزل نهایی شده است، گفت: به محض اینکه سامانه این خدمت آماده شود، اطلاع‌‌‌رسانی لازم در مورد آن صورت می‌گیرد. سیدحیدر محمدی افزود: استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان در دستور کار قرار می‌گیرد. سازمان غذا و دارو در نظر دارد برای افزایش و رشد تولید دارو بر شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان متمرکز شود. سبد دارویی کشور باید توسعه یابد و داروهای جدید تولید ‌شود. همچنین تولید چند داروی بایوتک و تولید داروی بیماران SMA را مدنظر قرار داده‌‌‌ایم. راه‌‌‌اندازی دومین پالایشگاه خون در کشور نیز کلید می‌‌‌خورد. تولید داروی بیماران SMA، تولید چند داروی بایوتک، کلید خوردن پالایشگاه خون و توسعه سبد دارویی کشور جزو خبرهای خوب سال آینده به حساب می‌‌‌آید.
  • طرح «سلامت خانواده» به نام ایران ثبت جهانی شد

    دنیای‌اقتصاد: سازمان جهانی بهداشت، «برنامه سلامت خانواده» را ابتکار جمهوری اسلامی ‌‌‌ایران دانست و براساس اعلام مسوول منطقه‌‌‌ اروپای سازمان بهداشت جهانی، این برنامه به نام ایران ثبت جهانی شد. بهرام عین‌‌‌اللهی، وزیر بهداشت که در اجلاس وزرای بهداشت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در قزاقستان حضور یافته است، به ارائه دستاوردهای بهداشتی، دارویی و تجهیزات پزشکی ایران در این اجلاس پرداخت که مورد توجه مسوولان سازمان جهانی بهداشت و کشورهای عضو این سازمان قرار گرفت. وی در هفتمین اجلاس وزرای بهداشت کشورهای عضو اجلاس شانگهای، دسترسی به آب سالم و مراقبت‌‌‌های بهداشتی ایران در این حوزه را تشریح کرد. عین‌‌‌اللهی در حاشیه این اجلاس با بیان اینکه جمهوری اسلامی‌‌‌ایران در زمینه مراقبت‌‌‌های بهداشتی دستاوردهای متعدد و متنوعی داشته است، افزود: این دستاوردها مورد توجه کشورهای عضو شانگهای قرار گرفت و این کشورها خواستار همکاری‌‌‌های دانشگاهی و همچنین همکاری در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی با جمهوری اسلامی‌‌‌ایران هستند. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: روند دسترسی مردم در ایران به آب آشامیدنی سالم بسیار فزاینده بوده و طرح سلامت خانواده، به عنوان محور اساسی در سلامت جامعه در نظر گرفته شده است.
  • تداوم ارائه خدمات پس از فروش

    دنیای‌اقتصاد: برنامه‌‌‌ریزی معاونت غذا و داروی دانشگاه جهت دپوی تجهیزات پزشکی و ملزومات پزشکی با هماهنگی معاونت درمان در حال انجام است. مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو با اعلام این خبر از تاکید برنامه‌‌‌ریزی برای تداوم ارائه خدمات پس از فروش شرکت‌های تجهیزات پزشکی به مراکز درمانی و هماهنگی دانشگاه‌‌‌های علوم پزشکی سراسر کشور مطابق سال‌های گذشته خبر داد. سعیدرضا شاهمرادی از جمله اقدامات حوزه اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو را تامین اقلام پزشکی موردنیاز در ایام نوروز ۱۴۰٣ اعلام کرد که معاونت‌های غذا و دارو باید پس از برآورد و اعلام میزان موردنیاز به اقلام پزشکی از سوی اورژانس منطقه، اقدامات لازم را برای هماهنگی با شرکت‌های تامین‌‌‌کننده به عمل آورند.
  • امکان جست‌وجوی انواع شیرخشک نوزادان در سامانه تیتک

    در حال حاضر امکان جست‌‌‌وجوی انواع شیرخشک معمولی نوزادان در سامانه تیتک مهیا شده است و افراد با استفاده از آن، به‌راحتی می‌‌‌توانند شیرخشک موردنیازخود را استعلام و تهیه کنند. بهادر صیدمحمدیان رئیس اداره شیرخشک سازمان غذا و دارو با اعلام این خبر تصریح کرد: به منظور سهولت در دسترسی افراد به شیرخشک مصرفی نوزادان، با استفاده از اپلیکیشن تیتک یا مراجعه به سایت تیتک از قسمت نرم‌‌‌افزارهای تلفن همراه یا با دانلود اپلیکیشن یا استفاده از نسخه وب، در قسمت کمبود شیرخشک، نام شیرخشک مورد نظر را به صورت لاتین یا فارسی وارد و با مشخص کردن محدوده مدنظر، شیرخشک خود را از نزدیک‌ترین داروخانه تهیه کنند.
  • کمبود نقدینگی در سه حوزه درمان

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: هزینه‌‌‌های درمان در کشور تحت‌تاثیر بدهی‌‌‌های دولت به شبکه درمان روز‌به‌روز در حال افزایش است. بسیاری از داروخانه‌‌‌ها حاضر نیستند دارو را با شرایط بیمه به بیمار بفروشند و برخی پزشکان نیز اعلام می‌کنند با بیمه‌‌‌ها قرارداد ندارند و همه این موضوعات روی هزینه‌‌‌های درمان فشار مضاعفی وارد کرده است. برآورد می‌شود دولت رقم قابل‌توجهی به بخش دارو بدهکار باشد. این موضوع در حالی بیان می‌شود که رئیس سازمان غذا و دارو اخیرا اعلام کرده با همت سازمان برنامه و بودجه، ۸‌هزار میلیارد از مطالبات داروخانه‌‌‌ها در طرح دارویار پرداخت شد و بر اساس وعده‌‌‌ای که دادند معادل همین مبلغ در دو هفته آینده و تا پایان سال نیز پرداخت خواهد شد.
  • صرفه‌‌‌جویی ۵۰ میلیون دلاری با افتتاح خط تولید داروهای ضد سرطان

    میرمطلبی، مدیرعامل یک شرکت داروسازی از افتتاح خط تولید سایت داروهای ضد سرطان، انکولوژی و تنفسی در سمنان خبر داد و گفت: این خط تولید صرفه‌‌‌جویی ۵۰ میلیون دلاری برای کشور دارد. احمدرضا میرمطلبی از افتتاح خط تولید سایت داروهای ضد سرطان، انکولوژی و تنفسی در سمنان خبر داد و بیان کرد: این خط تولید شامل دو بخش است که داروهای تزریقی ضد‌سرطانی و داروهای کپسولی تنفسی این دو بخش را تشکیل می‌‌‌دهد. وی با بیان اینکه مجموع سرمایه‌گذاری این دو خط ۹میلیون دلار است، افزود: یک شرکت آلمانی ۳۰‌درصد سرمایه‌گذاری بخش تولید داروهای تزریقی ضد سرطان را بر عهده گرفته است.
  • توافق ایران و تاجیکستان برای تولید مشترک دارو

    وزرای بهداشت ایران و تاجیکستان، در حاشیه برگزاری نخستین همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت خانواده که در تهران برگزار می‌شود، با یکدیگر دیدار و گفت‌‌‌وگو کردند. بهرام عین‌‌‌اللهی وزیر بهداشت کشورمان و جمال‌الدین عبدالله‌زاده وزیر بهداشت تاجیکستان، در حاشیه برگزاری نخستین همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع که در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، دیدار و گفت‌‌‌وگو کردند.
  • تبلیغ دارو و محصولات آرایشی در فضای مجازی ممنوع است

    دنیای‌اقتصاد: تبلیغاتی که منجر به ترغیب استفاده از کالاهای سلامت‌‌‌محور اعم از داروهای شیمیایی، بیولوژیک، مکمل‌‌‌ها، فرآورده‌‌‌های آرایشی و بهداشتی بشود به طور کامل ممنوع است. سید‌سجاد اسماعیلی سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تبلیغات کالاهای سلامت‌محور ممنوع است، اظهار کرد: تبلیغاتی که منجر به ترغیب استفاده از کالاهای سلامت‌‌‌محور اعم از داروهای شیمیایی، بیولوژیک، مکمل‌‌‌ها، فرآورده‌‌‌های آرایشی و بهداشتی بشود به طور کامل ممنوع است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر