امیر سیاری: بحث جنگ چیزی نیست که فکر کنیم با مذاکره و سازش حل و فصل میشود
امیر حبیبالله سیاری معاون هماهنگکننده ارتش صبح امروز در نخستین همایش ملی فرماندهی و جنگ شناختی که در محل دافوس آجا برگزار شد، طی سخنانی بیان کرد: دشمنان با تسلط بر مغزها میخواهند یک ملت و سرزمین را تحت سلطه دربیاورند؛ باید مغزها را حفظ کرد چون اگر به مغزها تسلط یابند، سایر اقدامات موثر واقع نمیشود.
وی افزود: بحث جنگ چیزی نیست که فکر کنیم وجود ندارد و با مذاکره و سازش، مسائل حل و فصل میشود؛ جنگ همیشه وجود داشته و امروز هم هست و در آینده هم خواهد بود. آیا ما میتوانیم بر مبنای تجربیات جنگهای گذشته جواب آینده را بدهیم؟ نه، نمیتوانیم.
دریادار سیاری با اشاره موضوع انتقام خون شهید هنیه، تصریح کرد: اگر بخواهیم بعد از شهادت هنیه جواب دهیم که گفتهایم جواب میدهیم اینطور نیست که این بار اعلام کنیم
معاون هماهنگکننده ارتش گفت: تجربیات دفاع مقدس گنج است و از این تجربیات باید استفاده کرد اما آیا سلاحهایی که در دفاع مقدس داشتیم به تنهایی جوابگوی نیازهای فعلی است؟ مشخص است که نمیتوانیم با تکیه بر آن جواب آینده را بدهیم؛ از آن تجربیات باید بهره برد اما برای آینده باید تلاش و کوشش جدیدی کرد.
امیر سیاری عنوان کرد: بیتوجهی به تهدیدات و فناوریهای نوین قطعاً ما را دچار غافلگیری راهبردی میکند و همچنین لازم است که به بحثهای شالودهشکن در جنگها توجه داشت. همچنین بیتوجهی به تهدیدات حال و آینده و فناوریهای نوین قطعاً ما را دچار غافلگیری فناورانه خواهد کرد؛ اگر به این مسائل دقت نداشته باشیم، دچار غافلگیری فناورانه و راهبردی خواهیم شد.
وی اضافه کرد: اگر ملت و کشوری هم دچار غافلگیری راهبردی شود یعنی کلاً صحنه را واگذار کرده، چه بخواهد و چه نخواهد، غافلگیری راهبردی یعنی صحنه را واگذار کرده است. به این دلیل به بحثهای حوزههای برترساز و شالودهشکن در جنگهای حال و آینده باید توجه کرد.
معاون هماهنگکننده ارتش خاطرنشان کرد: ما از شرکتهای دانشبنیان و نخبگان استفاده میکنیم تا دچار غافلگیری فناورانه و راهبردی نشویم. در ارتش جمهوری اسلامی ایران به موضوعات برترساز و شالودهشکن توجه خاصی میشود که یکی از موارد مهم علوم شناختی است.
امیر سیاری گفت: باید هوشمندی و میزان آگاهی طیف خاکستری را بالا برد تا بتوانیم از جنگ شناختی جلوگیری کنیم. اولین سلاح پیشگیرانه و مقابله در جنگ شناختی، ارتقاء هوش اجتماعی است. اگر از هوش اجتماعی مناسبی برخوردار باشیم یعنی با توانایی شناخت خود و دیگران در سطح اجتماعی میتوانیم از جنگ شناختی جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: دومین سلاح آگاهیبخشی به جامعه است؛ هرقدری جامعه نسبت به این مسائل آگاهتر باشد، توان ما در مقابله با جنگ شناختی بیشتر است. بهترین راه مقابله با جنگ شناختی نیز ارتقای آگاهی در میان طیف خاکستری و هوشیاری عمومی است. طیف خاکستری همهجا تأثیرگذار است و باید هوشمندی و میزان آگاهی آنها را بالا برد تا ما بتوانیم از این جنگ جلوگیری کنیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.