با ناکامی کودتای ترکیه، نفت و طلا با عوامل بازار نوسان کردند
بازگشت آرامش به بازارهای جهانی
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
روز استراحت شاخص
دیروز شاخص کل بورس با رشد اندک ۲ واحدی (کمتر از ۰۱ /۰ درصد) همراه شد. پس از ۳ روز رشد متوالی، دیروز بازار سهام در فاز استراحت قرار گرفت.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
روز استراحت شاخص
دیروز شاخص کل بورس با رشد اندک ۲ واحدی (کمتر از ۰۱ /۰ درصد) همراه شد. پس از ۳ روز رشد متوالی، دیروز بازار سهام در فاز استراحت قرار گرفت. اما همچنان سهامداران حقوقی درصدد حمایت از شاخص توسط نمادهای شاخصسازی از جمله «اخابر»، «همراه»، «وامید» و «وغدیر» برآمدند. بنابراین روند کم نوسان شاخص رقم خورد. بازگشایی نماد «کگل» پس از تعدیل مثبت ۳۳ درصدی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشت. همچنین بازگشایی برخی نمادهای کوچکتر با نشانههای مثبت در صورتهای مالی تا حدی از شاخص حمایت کرد. اما نمادهای پالایشگاهی پس از رشدهای چشمگیر با تعدیل مثبت سودآوری در برخی از این نمادها، با شناسایی سود معاملهگران روز گذشته تغییر جهت دادند. بازگشت فضای منفی در گروه خودرویی نیز عامل فشار بر شاخص بود. همچنان توقف نمادهای بزرگ بهدلیل مجامع میتواند روند کم نوسان شاخص را تداوم بخشد.
بازار ارز
هشتمین روز دلار بالای 3500 تومان
دیروز هر دلار آمریکا با افت اندک ۲ تومانی به نرخ ۳۵۰۱ تومان معامله شد. دیروز نرخ دلار برای هشتمین روز متوالی بالاتر از سطح روانی ۳۵۰۰ تومانی ایستاد. پس از نوسانات شدید دلار طی معاملات روزهای اخیر، دیروز شاهد فضای انتظاری در بازار ارز برای تعیین مسیر جدید بودیم. در شرایط کنونی عوامل بنیادین (با توجه به عدم افت ارزش ریال نسبت به رشد ارزش دلار) از دلار حمایت میکنند. امری که حمایت کف ۳۵۰۰ تومانی از دلار را رقم زده است؛ اما از بهمن سال گذشته، با عبور دلار از سطح مزبور افزایش عرضه توسط صرافی بانکها عامل فشار بر نرخ دلار بود. همچنین در هفتههای اخیر مجددا بر یکسانسازی نرخ ارز تاکید شده است که با توجه به فاصله ۴۲۰ تومانی نرخ آزاد دلار و مبادلهای، این دو عامل تردیدهایی برای مقاومت سطح مزبور رقم زده است.
بازار سکه
سیگنال اونس طلا به سکه
دیروز هر سکه طرح جدید با افت ۷ هزار تومانی همراه شد. در شرایط افت اندک نرخ دلار، افت قیمت اونس طلای جهانی قیمت سکه را با خود همراه کرد. طلای جهانی پس از بازگشایی معاملات با کاهش تقاضای محافظهکارانه به روند نزولی خود ادامه داد. با این وجود ریسکهای موجود در بازار و کفهای تکنیکال عامل حمایت سطح ۱۳۲۰ دلاری از اونس طلای جهانی است. در بازار ارز نیز روز گذشته شاهد روند کمنوسان و حجم اندک معاملات در بازار ارز بودیم. با این وجود سطح ۳۵۰۰ تومانی از دلار حمایت کرد. پیش تر انتظار برای افت اونس (با حذف نگرانیهای ترکیه) در قیمت سکه پیشخور شده بود. بنابراین روز گذشته شاهد کم واکنشی سکه نسبت به افت قیمت اونس بودیم و حباب منفی (کمتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه تا حدی تخلیه شد.
بازار طلای جهانی
تداوم روند نزولی طلا
دیروز ساعت ۱۶هر اونس طلای جهانی به قیمت ۱۳۲۴ دلار معامله شد. روز گذشته مطابق پیشبینیها حذف ریسک ناشی از کودتای نافرجام ترکیه و رشد بازارهای سهام آسیا با کاهش تقاضای محافظهکارانه عوامل فشار بر اونس بودند. بنابراین روند نزولی اونس که با افزایش ریسک پذیری معاملهگران در هفته اخیر آغاز شده بود و روز جمعه با آمارهای مناسب اقتصادی آمریکا شدت گرفت، روز گذشته نیز تداوم یافت. به این ترتیب شاهد نزدیک شدن اونس به سطح ۱۳۲۰ دلاری بودیم. آمارهای مناسب اقتصادی آمریکا از جمله آمار خردهفروشی و تولیدات صنعتی و پیش تر آمار اشتغال مناسب این کشور باعث تقویت احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا شده است. اما همچنان چشمانداز مبهم اقتصاد جهانی با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و همچنین ریسکهای سیاسی با نزدیک شدن به انتخابات آمریکا (۸نوامبر) چشمانداز حمایت سطح ۱۳۰۰ دلاری از اونس را ارائه میدهد.
بازار اوراق مسکن
جهش قیمتی «تسه»ها
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با افت یک درصدی همراه شدند. با این وجود شاهد رشد قیمت اوراق جدیدتر بودیم. به این ترتیب برخی اوراق با نماد معاملاتی جدیدتر تا سطح ۹۷ هزار تومان نیز معامله شدند. افزایش تقاضا با قرار گرفتن در فصل رونق مسکن (تابستان) و چشمانداز خروج تدریجی مسکن از رکود (با رشد تعداد معاملات مسکن در ماههای اخیر) عامل حمایت از «تسه»ها در شرایط کنونی است. افزایش قیمت اوراق، افزایش هزینه و نرخ سود وام را به دنبال دارد. بنابراین نرخ سود واقعی وام در شرایط کنونی به ۹/ ۲۲ درصد رسیده است. این عامل در کنار انتظارات برای کاهش نرخ سود وام با توجه به کاهش نرخ سود وام رقیب (صندوقهای پس انداز بانک مسکن) و رشد غیرتورمی مسکن میتواند با تقویت احتیاط معاملهگران برای خرید اوراق در قیمتهای کنونی مانع از رشد بیشتر قیمت اوراق شود.
بازار نفت
کمنوسانی نفت در تقابل عوامل
دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۶/ ۴۵ دلار معامله شد. با حذف اثرات کودتای نافرجام ترکیه، روز گذشته شاهد نوسان اندک قیمت نفت بودیم. آمارهای مناسب اقتصادی آمریکا و چین، با وضعیت مناسب اقتصادی این دو کشور عامل حمایت از نفت است. اما همچنان عواملی از جمله رسیدن حجم تولیدات نفت اوپک به بیشترین سطح در ۸ سال گذشته (از جمله رشد صادرات ایران به بیش از ۲ میلیون بشکه در روز)، در کنار کند شدن روند کاهشی تولیدات آمریکا و حجم بالای ذخایر نفت تجاری عوامل کوتاهمدت فشار بر نفت هستند. همچنین ناآرامیهای داخلی لیبی، ابهاماتی را در مورد بازگشت تولیدات این کشور ایجاد کرده است. همچنین مورگان استنلی، نگرانیهایی را درمورد چشمانداز کاهش تقاضا بهدلیل کاهش تقاضای محصولات پتروشیمی (پس از رشد شدید تولید این محصولات) ابراز کرده است.
ارسال نظر