اوضاع 99 ساله‌های پرند بعد از بازدید وزیر

عکس: نگار متین‌نیا

سرعت‌گیرها در پرند بعد از گذشت دو ماه از بازدید نیکزاد از این شهر، همچنان پابرجا است

چالش تامین آب کارگاهی همچنان وجود دارد فرید قدیری

گرفتاری‌هایی که برخی مسوولان مرتبط با مسکن مهر آن را جزئی و غیر‌قابل ارزش توصیف می‌کنند، آستانه تحمل برخی تعاونی‌های مسکن را به مرز تکمیل رسانده‌ است. این مشکلات به ظاهر جزئی در پرند ماه‌ها است وجود دارد.

انتظار این بود که لااقل بعد از بازدید دو ماه پیش وزیر مسکن از شهر جدید پرند و تاکید‌ها و حساسیت‌هایی که علی نیکزاد نسبت به رفع موانع مسکن مهر در این شهر مطرح کرد، اوضاع برای فعالیت تعاونی‌ها بهبود پیدا کند، اما شواهد نشان می‌دهد سرعت‌گیرهایی که از قبل از بازدید وزیر در پرند موجود بود، همچنان به قوت خود باقی است.

پرند مرکز استقرار متقاضیان تهرانی مسکن مهر در نظر گرفته شده و قرار است بیش‌از ۱۰۰هزار واحد مسکونی توسط تعاونی‌ها در این شهر جدید ساخته شود. تعاونی‌های پیشرو که از ماه‌ها پیش کارشان را در پرند شروع کرده‌اند در حال حاضر با مشکلاتی نظیر تامین آب کارگاهی و عدم آماده‌سازی زمین‌ها مواجه هستند. این مشکلات نیمه مهر ماه زمانی که نیکزاد از پرند بازدید کرد توسط تعاونی‌ها به او گفته شد و قرار بود رفع شود.

حساسیت پرند به قدری است که اگر تعاونی‌های مسکن مهر نتوانند در این منطقه ساخت و ساز کنند، تهران دوباره با موجی از تقاضا روبه‌رو خواهد شد.

نیکزاد که تاکنون نیمی از استان‌های کشور را بازدید کرده، در حالی تمام توان و تلاش خود را برای رفع موانع گذاشته، که در همسایگی پایتخت، مشکلات پیش‌روی مسکن مهر فراوان است و نیاز به پیگیری ویژه دارد.

مهدی دژآباد، مدیرعامل تعاونی مسکن مهر ۱۲ شهرری درباره سرعت‌گیرهایی که در پرند وجود دارد به دنیای اقتصاد گفت: تعاونی‌ها در این شهر امکان دسترسی به آب کارگاهی ندارند و پیمانکار ما برای تامین آب مورد نیاز ساخت‌وساز ماهانه بیش‌از ۲ میلیون تومان آب با تانکر خریداری می‌کند برای برق نیز مسوولان اعلام کرده‌اند ۲۰ میلیون تومان بپردازید تا نسبت به نصب آن اقدام شود. اما ما فعلا برای تامین برق کارگاهی دو ژنراتور به ارزش ۳۰ میلیون تومان خریداری کرده‌ایم.

دژآباد در ادامه تصریح کرد: از سوی دیگر آماده‌سازی زمین‌ها تا ابتدای قطعاتی که مربوط به تعاونی‌ها می‌شود، انجام شده و خیابان‌ها و کوچه‌های فرعی هنوز آماده‌سازی نشده است.

وی افزود: این موانع و مشکلاتی که در حال حاضر با آن روبه‌رو هستیم در بازدید وزیر مسکن و هیات همراه ایشان مطرح کردیم و آنها از مسوولان پرند خواستند به مشکلات در کمترین زمان ممکن رسیدگی شود، اما متاسفانه هنوز بهبودی در اوضاع نشده است.

دژآباد از وزیر مسکن خواسته برای رسیدگی به مشکلات پرند، کمیته ویژه‌ای تشکیل دهد تا هفتگی به پرند سفر کند و از حال و روز تعاونی‌های مسکن مهر با خبر شود.

مدیرعامل تعاونی مسکن مهر ۱۲ شهرری در ادامه گفت‌وگو با دنیای اقتصاد افزود: برخی وعده‌هایی که برای حمایت‌های یارانه‌ای داده شده، هنوز به‌طور کامل محقق نشده است. به عنوان مثال پروژه ما برای بیمه کیفیت ۲۷۰ میلیون تومان هزینه کرده و البته به ما گفته شد، ۳۰ درصد این هزینه در قالب یارانه بازگردانده می‌شود، اما در حال حاضر فقط با پرداخت ۲۶ میلیون تومان موافقت شده است.

دژآباد به یارانه مخصوص مقررات ملی ساختمان نیز اشاره کرد و گفت: در حالی که برخی رسانه‌ها از مصوبه اخیر دولت مبنی بر پرداخت یارانه مترمربعی ۱۰ هزار تومان به ساختمان‌هایی که مبحث ۱۹ را برای صرفه‌جویی انرژی رعایت می‌کنند، خبر داده‌اند و به رغم تقاضایی که برای دریافت این یارانه کرده‌ایم، اما جواب مشخصی در این باره به ما داده نشده است.

دژآباد در ادامه در مورد برخی هزینه‌های غیرضرور که تعاونی‌های مسکن مهر مجبور به پرداخت آنها هستند نیز گفت: بانک برای پرداخت وام از ما بیمه آتش‌سوزی و بیمه تمام خطر خواست که برای این بیمه‌ها، حدود ۲۰ میلیون تومان هزینه کرده‌ایم. همچنین هزینه رهن سند نزد دفترخانه نیز مبلغی حدود ۳۵ میلیون تومان شده است که مجموع این هزینه‌ها باعث می‌شود اعضای تعاونی مبلغ بیشتری برای تحویل واحدها پرداخت کنند.

این مدیر تعاونی مسکن مهر تصریح کرد: اخیرا وزیر مسکن به‌صورت تلفنی پیگیر مشکلات تعاونی ما شد، اما به نظر می‌رسد زیرمجموعه‌ها زیاد مسکن مهر را جدی نگرفته‌اند؛ چرا که ما به هر مسوولی که درباره مشکلاتمان می‌گوییم، در پاسخ می‌شنویم مشکلاتتان جدی نیست!