در مسوولیتپذیری رییس کل بانک مرکزی
حسین حقگو از جمله تکالیف دولت طبق سیاستها، راهبردها و قوانین مصوب کشور، حفظ «ثبات اقتصادی» است. ثباتی که بخش مهم و بزرگی از آن مرتبط با سیاستهای پولی و مالی است. چنانکه در بند ۳ «سیاستهای کلی نظام در بخش تشویق سرمایهگذاری خارجی» مصوب سال ۸۲ مجمع تشخیص مصلحت نظام بر «تنظیم سیاستهای پولی، مالی و ارزی با هدف دستیابی به ثبات اقتصادی و مهار نوسانات» تاکید شده است. بخش بزرگی از قوانین مهمی همچون قانون سرمایهگذاری خارجی، قانون برنامه پنجم توسعه و وظایف نهادهای توسعهای همچون صندوق توسعه ملی نیز در چارچوب این سیاست، ساماندهی شده و قابلیت اجرایی یافته است.
حسین حقگو از جمله تکالیف دولت طبق سیاستها، راهبردها و قوانین مصوب کشور، حفظ «ثبات اقتصادی» است. ثباتی که بخش مهم و بزرگی از آن مرتبط با سیاستهای پولی و مالی است. چنانکه در بند ۳ «سیاستهای کلی نظام در بخش تشویق سرمایهگذاری خارجی» مصوب سال ۸۲ مجمع تشخیص مصلحت نظام بر «تنظیم سیاستهای پولی، مالی و ارزی با هدف دستیابی به ثبات اقتصادی و مهار نوسانات» تاکید شده است. بخش بزرگی از قوانین مهمی همچون قانون سرمایهگذاری خارجی، قانون برنامه پنجم توسعه و وظایف نهادهای توسعهای همچون صندوق توسعه ملی نیز در چارچوب این سیاست، ساماندهی شده و قابلیت اجرایی یافته است. بر همین اساس نیز در برنامه رییسجمهور بر سیاستهای «ثبات در نرخ ارز» و «کاهش نوسانات نرخ ارز» و... تاکید شده است. اعلام نظر رییس کل بانک مرکزی به عنوان مسوول مهمترین نهاد پولی کشور در خصوص «به کف قیمت رسیدن دلار» را باید اقدامی در جهت استقرار سیاستهای فوق در عمل و بیگمان اقدامی نادر در رفتار مسوولان اقتصادی در طول سالهای گذشته دانست که بر آمده از مسوولیت شناسی از وضعیت روحی و روانی جامعه بوده است. بیشک تحولات سریع در روزهای اخیر در عرصه سیاست و کاهش نگرانیها از تنشهای خارجی در جامعه میتواند به سرعت خود را در قالب هجوم دارندگان دلار و سکه و طلا به بازار برای به فروش رساندن داراییهایشان نشان دهد. اقدامی که در یک تحلیل سطحی میتواند مطلوب دولت هم باشد و حجمی از دلار را روانه خزانه تحت فشار کشور کند. اما نهاد سیاستگذار پولی کشور با درک مسوولیت خود، منافع ملی و درازمدت را بر منفعت زودگذر و دستگاهی ترجیح داد و با علم به اینکه تغییر خاصی هنوز در اقتصاد واقعی کشور روی نداده است و نسیم دلنشین در حال وزیدن در حوزه سیاست برای تبدیل شدن به مولفههای تاثیرگذار اقتصادی، راه پرپیچوخمی دارد، به مردم توصیه کرد و توجه داد تا ارزش سرمایههای خود را بدانند و دچار ضرر و زیان نشوند و نیز اقتصاد کشور را اسیر هرج و مرج نسازند. فضایی که سودبرندگان از آن در داخل، دلالان حرفهای ارز و سکه هستند و در خارج کسانی که تحول در دولت در ایران را زیر سوال میبرند.
اقدام رییس کل بانک مرکزی نشان داد که سرمایه اجتماعی فراهم آمده از مسیر اعتماد و اطمینان جامعه به دولت برای دولتمردان بسیار ارزشمندتر از چند هزار میلیارد تومانی است که در این گیرودار میتوانست نصیب قوه مجریه شود؛ با تجلیل از این اقدامات، تداوم آنها را تقویت کنیم.
ارسال نظر