هزینه تعمیر ماشین کشاورزی تا ۷۰ درصد کاهش مییابد
بومیسازی جلوبندی تراکتور
امیر جدیری، معاون فنی و مهندسی گروه صنعتی تراکتورسازی ایران با اعلام این خبر گفت: در دستیابی به این تکنولوژی از هیچ الگو و نمونه مشابه خارجی استفاده نشده است بلکه با اتکا به دانش متخصصان داخلی و مهندسان تراکتورسازی در کمتر از ۶ ماه موفق به طراحی و تولید نمونه شدیم.
وی افزود: این مزیت تراکتوری در ایران وجود نداشت و کمتر به آن توجه شده و حتی در حوزه ادواتسازی نیز برای این تکنولوژی در کشور کمترین گامی برداشته نشده بود که با طراحی و تولید مجموعه اتصال سه نقطه و PTO جلوبند تراکتور، شاهد رونق گرفتن تولید ادوات جلوبندی تراکتور نیز خواهیم بود. وی با اشاره به اینکه ایده اضافه کردن این مجموعه برای تراکتور بعد از دریافت استاندارد روسیه و حضور در بازارهای اوراسیا شکل گرفت، تاکید کرد: با توجه به گرانی و محدودیت منابع در بیشتر کشورها، استفاده از توان و ظرفیتهای تراکتور حائز اهمیت است بنابراین پاسخگویی به نیاز و خواستههای مشتریان این پروژه در دستور کار قرار گرفت که خوشبختانه در کمترین زمان ممکن طراحی و نمونهسازی آن صورت گرفت.
جدیری اعلام کرد: تکنولوژی این سیستم در اختیار معدود کشورهایی مانند آمریکا، هلند، انگلیس و چین بود که کمتر تمایل به ارائه آن به سایر تولیدکنندگان داشتند و مهمتر اینکه با توجه به تنوع تولیدی تراکتورهای شرکتهای مختلف اتصال سه نقطه قابل نصب بر روی محصولات سایر تراکتورها نبود و حالت اختصاصی داشت. این فعال حوزه صنعت اظهار کرد: بهرغم همه محدودیتها، اکنون با همت متخصصان داخلی تراکتورسازی ایران در جمع دارندگان تکنولوژی تولید مجموعه اتصال سه نقطه و PTO جلوی تراکتور قرار گرفته است.
وی قیمت مجموعه مشابه خارجی را نزدیک به هشتهزار و ۵۰۰ دلار اعلام کرد و گفت: قیمت تمامشده نمونه تولیدی توسط محققان داخلی نزدیک به ۲ میلیارد ریال معادل چهارهزار دلار است که در صورت تولید انبوه آن شاهد کاهش قیمت به کمتر از یکسوم قیمت نمونه تولیدشده خواهیم بود و این آمار و ارقام حکایت از عواید اقتصادی حاصل از دستیابی به دانش فنی دارد.
طراح این فناوری درباره این تولید و قابلیتهای آن گفت: با نصب این سامانه بر روی تراکتور، کارکرد و کاربرد تراکتور دو برابر افزایش مییابد و به عبارت دیگر میتوان با یک بار عبور از سطح مزرعه دو عملیات کشاورزی را با هم انجام داد.
شورش خاطری به قابلیت استفاده از خاکورز و کارنده یا عملیات برگزنی و برداشت محصول به طور همزمان و فقط با یک تردد در سطح خاک اشاره کرد و افزود: این امر مزیتهای بسیاری برای صنعت کشاورزی دارد و میتواند باعث رونق تولیدات کشاورزی شود.
وی کاهش مصرف سوخت به میزان بیش از ۴۰درصد، کاهش تراکم خاک کشاورزی، صرفهجویی ۵۰ درصدی در زمان و انجام به موقع عملیاتهای کشاورزی را به عنوان مزیتهای طرح خود عنوان و تاکید کرد: مضرات ناشی از مصرف سوختهای نفتی در تمامی بخشها از زیست محیطی گرفته تا هزینههای اقتصادی آن بر همه روشن است که این معایب در حوزه کشاورزی دوچندان اهمیت پیدا میکند بنابراین کاهش مصرف آن به نفع کشاورز و کشاورزی خواهد بود.
خاطری محدودیت زمان در بخش کشاورزی را حائز اهمیت دانست و گفت: این نوآوری، زمان عملیات کشاورزی را تا ۵۰درصد به واسطه انجام دو فرآیند در یک بار تردد تراکتور بر سطح مزارع کاهش میدهد و هدررفت محصولات کشاورزی به دلیل عدمتطابق زمان عملیاتهای کشاورزی به وفور اتفاق میافتاد که به تبع استفاده از مجموعه اتصال سه نقطه و PTO جلوی تراکتور، کشاورز میتواند در مدیریت این موضوع نیز به موفقیتهای قابلتوجهی دست یابد.