دلار بازار کالاهای اساسی را حسابی به هم ریخته است. هر روز که برای خرید مراجعه می‌کنی با قیمت جدیدی روبرو می شوی. تغییر قیمت‌ها به قدری لحظه‌ای شده که کارکنان فروشگاه‌های زنجیره‌ای به پول نیوز می‌گویند فرصت تغییر برچسب قیمت‌ها را ندارند.

اما در شرایطی  قیمت روی قفسه های فروشگاه های زنجیره ای هیچ هم خوانی با فاکتور خریدتان ندارد که  قیمت ارز برخی از کالاهای وارداتی نه تنها افزایش نیافته بلکه  حدود هزار تومان هم کاهش یافته است . با این وجود به جز برنج وارداتی که کاهش حدود ۱۷.۵ درصدی را تجربه کرده ، دیگر محصولات در بهترین شرایط به قیمت های قبلی عرضه می‌شوند. 

برای گرانی همیشه بهانه داریم

همیشه برای گرانی بهانه ای داریم، یک بار افزایش چند صدم درصدی قیمت‌های جهانی، یک بار ایجادوقفه یک هفته‌ای در اختصاص ارز برای واردات، یک بار گفته های ترامپ. اما اگر آسمان به زمین هم بیاید قیمت محصولات در ایران کاهش پیدا نمی کند" این بخشی از گفته های محمد آقا طاهر رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی به پول نیوز  است که از نوسانات این روزهای بازار دل خوشی ندارد.

 

او با اشاره به اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات هر کالایی، ادامه داد: بسیاری از کالاها پیش از این ارز مورد نیاز خود را از بازار آزاد و با قیمت های بیش از ۵ هزار تومان تهیه می کردند اما حالا با سیاست جدید ارزی دولت می تواند ارز ۴۲۰۰ تومانی بگیرند . طبیعی است که که قیمت این محصولات وارداتی باید کاهش یابد. 

او با اشاره به افت ۱۷.۵ درصدی قیمت برنج در روزهای اخیر گفت: پیش از این واردات برنج بر مبنای ارز آزاد صورت می‌گرفت اما حالا وارد کنندگان این محصول می توانند ارز خود را هزار تومان ارزان تر از قبل تامین کنند و طبیعی است که قیمت این محصول باید کاهش یابد. 

رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در پاسخ به این سوال که با توجه به اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات تمامی کالاها، قیمت چه محصولاتی کاهش یافته است، ادامه داد: برنج تنها محصولی است که بهای آن در روزهای گذشته  نزولی شده  و از ارزانی در سایر کالاها خبری نیست. 

آقا طاهر می گوید: اسفند پارسال بود که  بنگاه‎های تولیدی از طرف دولت را مکلف به تثبت قیمت‌ها تا پایان فرودین کرده بود. آن روزها اعلام شد تولید‌کنندگان از ابتدای اردیبهشت مجاز به افزایش قیمت محصولات خود هستند. گرانی روزهای اخیر طبق همین توافق بوده و هیچ کارشکنی صورت نگرفته است . بر اساس توافقات صورت گرفته  مواد شوینده افزایش حدود ۱۵ درصدی ، روغن ۹ درصد، مواد لبنی ، برنج پر محصول، نوشابه  و آب میوه ها حدود ۱۰ درصد گران تر شده اند.

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.