علی صفر ماکنعلی در نشستی خبری با بیان اینکه بعد از آنکه کانون‌های بیماری شناسایی می‌شود، برای جلوگیری از پخش شدن ویروس آنفلوانز و مهار آن برخی مرغداری‌های مجاور نیز حذف و معدوم می‌شود، اظهارداشت: درحال حاضر که حدود ۱۴ میلیون قطعه مرغ از چرخه حذف شده، ‌ تقریباً ۱۰ میلیون قطعه آن جایگزین شده است و این‌طورنیست که مرغداری‌های مرغ تخم‌گذار خالی شود چون سازمان طرحی دارد که ۲۰ میلیون پولت (مرغ در دوره پیش از تولید ) را جایگزین کنیم.

وی افزود: از زمان جوجه‌ریزی ۲۰ هفته زمان لازم است تا مرغ به مرحله تخم‌گذاری برسد و قاعدتاً یک وقفه‌ای در تولید تخم‌مرغ ایجاد می‌کند.

این مقام مسئول اضافه کرد: طی استراتژی ۳ ساله‌ای که داریم امیدوار هستیم بتوانیم  طغیان بیماری آنفلوانز را در کشور کنترل کنیم؛ چون این بیماری همواره ممکن است وجود داشته باشد و یک  تا دو  میلیون حذف و معدوم سازی مرغ تخم‌گذار در یک جمعیت ۶۵ میلیونی مرغ تخم‌گذار بحران محسوب نشده و طبیعی است.

وی ادامه داد: این نگرانی وجود دارد که با ورود پرندگان مهاجر به کشور که در ۳۲۰ نقطه ایران پراکنده می شوند، سویه جدیدی از بیماری آنفلوانزا در کشور شیوع یابد.

ماکنعلی درباره اینکه گفته می شود میزان حذف و معدوم‌سازی طیور در کشور بسیار بالاتر از ارقامی است که سازمان دامپزشکی اعلام کرده است، اضافه کرد: آمارهای ما بر اساس اطلاعات دریافتی از میدان‌های عملیات ماست؛ چراکه برای پرداخت بیمه و غرامت هر قطعه مرغ شمارش می‌شود و آمارهای دیگر در این زمینه مورد تایید ما نیست.

وی با اشاره به اینکه در استان هایی مانند گیلان، آذربایجان غربی، گلستان و مازندران تعداد واحدهای مرغ تخم گذار زیاد نیست، گفت: در استانی مانند آذربایجان شرقی تعداد واحدهای مرغ تخم گذار زیاد است به عنوان مثال ما در این استان ۳۰۰ واحد مرغ تخم‌گذار داریم که در مجاورت یکدیگر قرار دارند که همین مساله باعث می شود در زمان شیوع بیماری انفجار بوجود آید.

این مقام مسئول گفت: با اقداماتی که انجام گرفته سال آینده ما چیزی به عنوان انفجار بیماری نخواهیم داشت و از سال ۹۷ بحران ها و انفجارهای این چنینی را مدیریت خواهیم کرد.

ماکنعلی درباره اینکه آیا ایران به سازمان جهانی بهداشت دام اعلام کرده که این ویروس در کشورمان شیوع یافته است؟، افزود: هماهنگی‌هایی  با مجامع ذی صلاح بین‌المللی در این زمینه انجام گرفته؛ ما نمونه‌هایی را از تمامی استان‌هایی که گزارش وقوع آنلفوانزا پرندگان در آنها اعلام شده تهیه کرده‌ایم تا بتوانیم با ارسال آن به کشور ایتالیا نقشه اطلاعات ژنتیکی ویروس را دربیاوریم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.