خشم غرب از حضور پوتین در کریمه
پوتین رو به مردم کریمه: مشکلات را با هم حل خواهیم کرد خشم آمریکا از حضور پوتین در کریمه
گروه بینالملل: زمانی که نیروهای شوروی در ۹مه سال ۱۹۴۵ نیروهای نازی آلمانیها را شکست دادند این روز برای روسها به عنوان یک روز ملی باقی ماند. در این راستا روز جمعه پوتین پس از اینکه از نیروهای نظامی روسیه «سان» دید عازم کریمه شد و باقی جشن روز ملیشان را در کنار کریمهایها برگزار کرد. همین موضوع باعث شد که بلافاصله کشورهای غربی به حضور پوتین در کریمه واکنش منفی نشان دهند و آنرا به نوعی اعلام جنگ سرد از سوی پوتین تلقی کنند.
پوتین رو به مردم کریمه: مشکلات را با هم حل خواهیم کرد خشم آمریکا از حضور پوتین در کریمه
گروه بینالملل: زمانی که نیروهای شوروی در ۹مه سال ۱۹۴۵ نیروهای نازی آلمانیها را شکست دادند این روز برای روسها به عنوان یک روز ملی باقی ماند. در این راستا روز جمعه پوتین پس از اینکه از نیروهای نظامی روسیه «سان» دید عازم کریمه شد و باقی جشن روز ملیشان را در کنار کریمهایها برگزار کرد. همین موضوع باعث شد که بلافاصله کشورهای غربی به حضور پوتین در کریمه واکنش منفی نشان دهند و آنرا به نوعی اعلام جنگ سرد از سوی پوتین تلقی کنند. به گزارش آسوشیتدپرس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره اقدام ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه که روز جمعه برای شرکت در جشنها و رژه «روز پیروزی» وارد بندر سواستوپل شبه جزیره کریمه شد، گفت: به عقیده ما این سفر فقط تحریک کننده و غیرضروری بوده است. وی افزود: کریمه متعلق به اوکراین است و ما اقدامات غیرقانونی و بی اعتبار روسیه را در این زمینه قبول نداریم.
رژههای نظامی سالانه روسیه که در «روز پیروزی» و سالگرد شکست آلمان نازی برگزار میشود، امسال در بحبوحه تنشهای شدید در اوکراین برگزار شد. در سواستوپل که میزبان یکی از پایگاههای دریایی مهم روسیه است، جمعیت بسیاری در سواحل این بندر جمع شدند تا شاهد رژه نظامی نیروهای روسیه باشند. علاوهبر ناوهایی که در دریا حضور داشتند، چند هواپیمای جنگی نیز به پرواز درآمدند. در همین شرایط ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در سخنرانی که در این مراسم داشت، گفت: مطمئنم سال ۲۰۱۴ میلادی در تاریخ به سالی شهرت مییابد که مردم شبهجزیره کریمه تصمیم گرفتند تا دوباره به روسیه بپیوندند و نیاکان خود را یاد کنند.
وی افزود: کارهای بسیاری برای انجام دادن در برنامه داریم، اما بر تمامی مشکلات غلبه خواهیم کرد زیرا که با هم هستیم. این به آن معنا است که ما حتی در حال حاضر قویتر شدهایم و من به شما این پیروزی عظیم را تبریک میگویم. پوتین پیش از آنکه در مسیری محافظت شده مورد استقبال جمعیت حاضر قرار گیرد با پرسنل نظامی پس از سخنرانیاش دست داد. پوتین پیش از سفر به سواستوپل در رژه نظامی روز پیروزی در مسکو حضور یافته بود. با این وجود «آندرس فوگ راسموسن»، دبیرکل ناتو نیز اقدام پوتین را در سفر به کریمه «نامناسب» خواند. ورا مگنوسن، سخنگوی کمیته امنیت ملی کاخسفید نیز «تنها فایده» این اقدام رئیسجمهوری روسیه را «دامن زدن به بحران اوکراین» ارزیابی کرد. سخنگوی کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم از سفر پوتین و رژه نظامی در برابر او اظهار تاسف کرد. دولت موقت اوکراین که روز جمعه مراسم مشابهی برای پیروزی این کشور در جنگ جهانی دوم و گرامیداشت قربانیان آن واقعه در شهر کییف برگزار کرد، این سفر را «نقض آشکار استقلال و تمامیت ارضی» اوکراین خطاب کرد.
این نخستین سفر پوتین به کریمه از زمان تجزیه این سرزمین از اوکراین و انضمام آن به خاک روسیه است. در این راستا هم سایر جدایی طلبان طرفدار روسیه در بخشهایی از خاک اوکراین از تصمیم به برگزاری همهپرسی برای الحاق به خاک روسیه سخن گفتهاند. همزمان از جنوب شرق اوکراین خبر میرسد درگیری میان هواداران روسیه و نیروهای دولت موقت دست کم ۲۰ کشته بر جای گذاشته است. وزیر کشور دولت موقت اوکراین روز جمعه گفت در بندر ماریوپل در جنوب شرق اوکراین درگیریها میان نیروهای امنیتی و هواداران روسیه به زد و خورد خونین انجامید و در جریان آن ۲۰ نفر از نفرات دو سوی درگیری کشته شدند. بنابر گزارش مقامها، این درگیریها هنگامی بالا گرفت که جدایی طلبان هوادار روسیه تلاش کردند مقر اصلی پلیس در ماریوپل را تسخیر کنند و میان آنها و نیروهای امنیتی و پلیس تیراندازی درگرفت.با وجود عملیات نیروهای امنیتی و ارتش اوکراین علیه هواداران روسیه، هنوز بسیاری از ساختمانهای اصلی در شهرهای جنوب و شرق این کشور در تصرف شبه نظامیان هوادار روسیه است و در جریان درگیریها میان آنها و نیروهای دولت موقت، دهها نفر کشته شدهاند. این در شرایطی است که واحدهای گارد ملی اوکراین برای جلوگیری از تحریک فعالان جداییطلب حامی روسیه در شرق این کشور و تضمین امنیت غیرنظامیان از نقاط درگیری عقبنشینی کردهاند. همزمان رئیسجمهوری فرانسه و صدراعظم آلمان در بیانیهای مشترک اعلام کردند: برلین و پاریس در صورتی که انتخابات ۲۵ مه ۲۰۱۴ در اوکراین آنچنانکه باید پیش نرود، تحریمهای بیشتری را علیه روسیه اعمال خواهند کرد و این ناکامی عواقب شدیدی بر روسیه میگذارد. به گزارش خبرگزاری رویترز، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در جریان سخنرانی برای خبرنگاران پس از انتشار این بیانیه مشترک گفت: اگر این انتخابات با شکست مواجه شود ما تحریمهای آتی را بر روسیه اعمال میکنیم.
مرکل به همراه فرانسوا اولاند، رئیسجمهوری فرانسه اعلام کردند: در صورتی که انتخابات ریاست جمهوری اوکراین به صورت بینالمللی به رسمیت شاخته نشود این اقدام باعث بیثباتی بیشتر در این کشور خواهد شد و آلمان و فرانسه توافق کردهاند در صورتی که این روند صورت نگیرد پیامدهای مخربی به وقوع میپیوندد.
ارسال نظر