در حالی که بیش از یک ماه از توقف مذاکرات تجارت آزاد در سازمان تجارت جهانی می‌گذرد، آمریکا قصد دارد یک بار دیگر این مذاکرات را احیا کند. به همین منظور سوزان شوواب، بالاترین مقام تجاری آمریکا و مذاکره کننده ارشد این کشور وارد چین شد تا پیرامون چگونگی راه‌اندازی مجدد مذاکرات دور دوحه با نمایندگان اقتصادی چین و دیگر اعضای موثر سازمان تجارت جهانی رایزنی کند.

گروه بین‌الملل ـ در حالی که بیش از یک ماه از توقف مذاکرات تجارت آزاد در سازمان تجارت جهانی می‌گذرد، آمریکا قصد دارد یک بار دیگر این مذاکرات را احیا کند. به همین منظور سوزان شوواب، بالاترین مقام تجاری آمریکا و مذاکره کننده ارشد این کشور وارد چین شد تا پیرامون چگونگی راه‌اندازی مجدد مذاکرات دور دوحه با نمایندگان اقتصادی چین و دیگر اعضای موثر سازمان تجارت جهانی رایزنی کند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس از پکن، سوزان شوواب در این سفر چند دور گفت‌وگوی خصوصی را با بوژی لای، وزیر بازرگانی چین و دیگر مقامات اقتصادی این کشور برگزار می‌کند و همچنین در یک گردهمایی تجاری نیز شرکت خواهد کرد. سوزان شوواب در هنگام ورود به چین گفت: چین از کشورهایی است که سهم بسیار زیادی از موفقیت مذاکرات دوحه خواهد برد و می‌تواند برنده اصلی این گفت‌وگوها باشد، البته در صورتی که این مذاکرات شکست بخورد می‌تواند یک بازنده بزرگ نیز باشد. ما امیدواریم طی شش یا هشت ماه آینده بتوانیم این مذاکرات را به سرانجام برسانیم.
به دنبال شکست مذاکرات ژنو در میانه تابستان پاسکال لامی، رییس سازمان تجارت جهانی خواستار خروج مذاکرات حاشیه‌ای از سازمان تجارت جهانی و برگزاری آن در یک مکان دیگر شد. در پی این درخواست نخستین دور مذاکرات پس از ژنو، در ریودوژانیروی برزیل انجام گرفت که طی آن طرفین اعلام کردند به نتایج مثبتی رسیده‌اند.
چین و هند اکنون با سرعت زیادی در حال رشد اقتصادی و تسخیر بازارهای کالای جهان هستند به همین دلیل آمریکا توجه ویژه‌ای را در دور جدید مذاکرات به آنها مبذول داشته است. شوواب با اشاره به این مطلب گفت: ادامه گفت‌وگوها به یک همکاری جدی بین اعضای سازمان تجارت جهانی نیاز دارد.
از طرف دیگر شوواب ماموریت دیگری نیز در آسیا دارد و آن ادامه گفت‌وگوها با اعضای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا، آسه‌آن، به منظور آماده کردن مقدمات امضای قرارداد تجارت آزاد با این منطقه است. آمریکا قصد دارد پیش از سال 2015 و تشکیل جامعه اقتصادی آسه‌آن قرارداد تجارت آزاد را با این گروه امضا کند. شوواب اکنون توانسته مجوز کنگره آمریکا را برای ادامه گفت‌وگوها در این دو زمینه تا پیش از پایان سال 2007 دریافت کند.
اما سومین ماموریت سوزان شوواب در چین از دو ماموریت دیگرش به نظر مهم‌تر جلوه می‌کند. او ماموریت دارد در مورد اختلافات تجاری چین و آمریکا به خصوص در بخش صادرات و واردات با مقامات اقتصادی و تجاری چین گفت‌وگو کند.
وضعیت تجارت بین چین و آمریکا به صورتی است که این مساله به شدت به نفع چین سنگینی می‌کند.
بازرگانان آمریکایی اکنون به شدت به سناتورهای ایالت‌هایشان فشار می‌آورند تا چاره‌ای برای این مساله پیدا کنند و نمایندگان کنگره نیز در آستانه انتخابات ماه نوامبر بیشتر از گذشته به فکر رفع مشکلات موکلانشان افتاده‌اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از چین شوواب باید راهی برای کاهش کسری تجاری آمریکا در برابر چین پیدا کند.
این کسری تجاری سال گذشته به ۲۰۲میلیارد دلار رسید.
از طرف دیگر صادرات محصولات کشاورزی همواره یکی از نقاط قوت تجارت خارجی آمریکا بوده است.
اما در برابر چین این اسلحه نیز در حال از دست دادن کارآیی خود است.
هر چند هنوز در بخش کشاورزی کفه ترازو به نفع آمریکا است اما این مساله به اعتقاد برخی تحلیلگران چندان دوام نخواهد آورد.
کارشناسان چینی عقیده دارند بخشی از دلایل افزایش کسری تجاری آمریکا با چین به دلیل افزایش تمایل مصرف‌کنندگان آمریکایی به خرید کالاهای خارجی است.به هر روی اکنون بانوی تجارت آمریکا در آسیا است و در هر یک از سه ماموریت خود که به موفقیت برسد، بر تجارت در جهان تاثیر گذاشته است.
سوزان شوواب به اتفاق رفیده عزیز وزیر بازرگانی مالزی