رفیعه هراتی- رییس بانک مرکزی اروپا در مصاحبه‌ای که روز شنبه منتشر شد، اعلام کرد به دلیل کاسته شدن از شدت بحران مالی اروپا، یورو «مطلقا» در خطر نیست.

به گزارش آسوشیتدپرس، نگرانی درباره آینده ۱۷ کشور عضو یورو با تداوم مشکلات یونان و آشفتگی مالی استپانیا،چهارمین اقتصاد بزرگ حوزه یورو، تشدید شده است. وزرای دارایی اروپا هفته گذشته بسته نجاتی را به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد یورو(۱۲۲ میلیارد دلار) برای کمک به بانک‌های اسپانیا تصویب کردند، اما هراس از رکود اقتصادی طولانی اسپانیا افزایش یافته و هزینه استقراض این کشور رشد کرده است. ماریو دراگی، رییس بانک مرکزی اروپا، در مصاحبه با روزنامه فرانسوی لوموند در پاسخ به این پرسش که آیا یورو در خطر است، گفت: «نه. مطلقا نه.»

او در این مصاحبه که در وب‌سایت بانک مرکزی اروپا منتشر شده است، گفت:«زمانی که تحلیل‌گران خارج از حوزه یورو سناریو «انفجار» این حوزه را می‌نویسند، در واقع سرمایه سیاسی‌ای را که رهبران اروپا در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده‌اند و همچنین حمایت شهروندان اروپایی را دست‌کم گرفته‌اند.»

او اضافه کرد: «اتحاد پولی یورو فسخ شدنی نیست.»

این درشرایطی است که بانک مرکزی اروپا در ماه ژوئیه نرخ بهره را به کمترین سطح تاریخی، یعنی رقم ۷۵/۰ درصد کاهش داد، اما برنامه‌ای برای اقدامات بیشتر به منظور کاستن از بحران ارائه نکرد. این بانک تاکنون دوبار برنامه اعطای وام اضطراری سه ساله به بانک‌ها را اجرا کرده است، اما تمایلی برای فعال کردن دوباره برنامه خرید اوراق قرضه دولت‌ها از خود نشان نداده است.

دراگی تاکید کرد: اولویت بانک مرکزی اروپا مبارزه با تورم است. حل مشکلات مالی کشورها جزو اختیارات ما نیست، اما وظیفه داریم از تثبیت قیمت‌ها اطمینان حاصل و با حفظ استقلال کامل در ایجاد ثبات در سیستم مالی مشارکت کنیم.

دراگی به این پرسش که آیا بانک مرکزی اروپا برای تسهیل سیاست‌های اقتصادی اقدامات بیشتری اتخاذ خواهد کرد یا خیر، پاسخ داد: «دست ما باز است. ما هیچ محدودیتی نداریم.»

او گفت: بانک مرکزی در ماه ژوئیه به این دلیل تصمیم به کاهش نرخ بهره گرفت که پیش‌بینی‌ها نشان داد در آغاز سال ۲۰۱۳ نرخ تورم در سطح هدف یعنی زیر ۲ درصد، خواهد بود. اکنون به نظر می‌رسد تورم زودتر از پیش‌بینی‌ها و تا پایان سال ۲۰۱۲ کاهش خواهد یافت. هدف ما حفظ ثبات قیمت‌ها به گونه‌ای است که هم از تورم جلوگیری شود و هم شاهد کاهش گسترده قیمت‌ها نباشیم. اگر نشانه‌ای از کاهش قیمت‌ها مشاهده کنیم، دست به اقدام خواهیم زد.

دراگی درباره اقتصاد حوزه یورو گفت: «شرایط به تدریج وخیم‌تر شده است، اما نه به اندازه‌ای که کل اتحادیه پولی را به رکود بکشاند. انتظار داریم تا پایان امسال یا آغاز سال آینده شرایط رفته رفته بهبود یابد.»