اوضاع بحرانی در ژاپن
نخستوزیر ژاپن: با بزرگترین فاجعه و بدترین بحران پس از جنگ جهانی دوم روبهرو هستیم
عکسها: AFP
نخستوزیر ژاپن: با بزرگترین فاجعه و بدترین بحران پس از جنگ جهانی دوم روبهرو هستیم با احتمال افزایش تلفات سونامی ژاپن به بیش از ۱۰،۰۰۰ نفر اعلام شد
بزرگترین فاجعه در سرزمین آفتاب پس از جنگ جهانی دوم
گروه بینالملل- در شرایطی که برآوردها از احتمال افزایش تلفات سونامی ژاپن به بیش از ۱۰،۰۰۰ نفر حکایت دارند، نائوتو کان، نخستوزیر این کشور، دیروز در یک کنفرانس تلویزیونی گفت که ژاپن با بزرگترین فاجعه خود از جنگ جهانی دوم تاکنون مواجه شده است و از مردم کشورش خواست که یک «ژاپن جدید» بسازند. وی افزود آینده ژاپن به واکنش مردم ژاپن به این بحران بستگی خواهد داشت.
بنا به گزارش آسوشیتدپرس، اگرچه دولت ژاپن تعداد نیروهای کمکرسان خود را که به مناطق بحرانزده اعزام کرده، به دو برابر یعنی ۱۰۰،۰۰۰ نفر افزایش داده است، اما احتمال وقوع حادثهای که بسیاری آن را فاجعه سوم مینامند، همچنان به نگرانیها دامن میزند. بر اثر زلزله و در پی آن سونامی، دو رآکتور هستهای در یک نیروگاه ساحلی ژاپن آسیب دیدند که روز شنبه یکی از آن دو منفجر شد و اکنون کارشناسان اعلام کردهاند که احتمال انفجار هستهای دوم نیز بسیار زیاد است.
انفجار بزرگ روز شنبه در این رآکتور، خساراتی را به بار آورده است.
مقامهای ژاپنی میگویند در مقطعی، میزان تشعشعات در نزدیکی نیروگاه از حدواندازههای ایمنی بالاتر رفت.
به گفته مسوولان این نیروگاه اتمی، فشار داخل رآکتور شماره ۳ به خاطر از کار افتادن سیستم خنککننده اضطراری به طور خطرناکی رو به افزایش است.
رآکتور شماره یک این نیروگاه روز شنبه به خاطر مشکل مشابهی منفجر شد.
در این حال، آژانس بینالمللی انرژی اتمی از تخلیه حدود ۱۷۰ هزار نفر از ساکنان شعاع ۲۰ کیلومتری نیروگاه فوکوشیما خبر داده است. رقم رسمی تلفات ۷۶۳ نفر است ولی پلیس ژاپن میگوید آمار تلفات در مناطق زلزلهزده میتواند از ده هزار نفر هم بیشتر باشد.
این در حالی است که به گزارش تلویزیون ان اچ کی ژاپن، ۹۵۰۰ نفر از ساکنان یک شهر ۱۷ هزار نفری همچنان مفقود هستند.
عملیات امداد و نجات برای کمک به قربانیان در استانهای آسیب دیده در شمال شرقی همچنان در جریان است و دولت تعداد نظامیان اعزام شده به این مناطق را به ۱۰۰ هزار نفر افزایش داده است.
به گفته نخست وزیر ژاپن، نیروهای امدادرسان توانستهاند سه هزار نفر را نجات دهند.
گزارشها همچنین بیانگر صفهای طولانی در فروشگاههای موادغذایی و ایستگاههای پمپ بنزین است. دولت ژاپن سعی دارد نگرانی عمومی از احتمال ذوب شدن سوخت هستهای در نیروگاه آسیب دیده و نشت مواد رادیواکتیو به محیط زیست را کاهش دهد.
گزارشهای اولیه بیانگر عدم آسیبدیدگی جدی رآکتور شماره یک نیروگاه فوکوشیما پس از انفجار ساختمان آن در روز شنبه بود ولی گزارشهای جدیدتر از افزایش میزان تشعشع در محیط خبر میدهد.
در این حال، به گزارش شرکت نیروی برق توکیو، تپکو، سیستم خنککننده اضطراری رآکتور شماره ۳ نیروگاه نیز آسیب دیده و فشار و حرارت در داخل آن رو به افزایش است.
یوکیو ادانو، سخنگوی دولت ژاپن گفته است مهندسان در حال خارج کردن هوا برای کاهش فشار در داخل رآکتور و خنک شدن آن هستند.
به گفته ادانو، هوای خارج شده به میزان کمی حاوی ذرات رادیواکتیو است ولی این میزان کم برای سلامتی مضر نیست.
روز شنبه عملیات مشابهی بر روی رآکتور شماره یک انجام شد که پس از مدتی منفجر شد.
چهارتن از کارکنان نیروگاه اتمی فوکوشیما در این حادثه مجروح شدند.
تیپکو همچنین از مسمومیت رادیواکتیوی پانزده نفر از بیماران بستری در یک بیمارستان نزدیک به نیروگاه خبر داده است. زلزله روز جمعه، شدیدترین زلزلهای است که تا کنون در ژاپن ثبت شدهاست و گفته میشود که بیش از یک هزار نفر در اثر وقوع سونامی ناشی از آن در سواحل شرقی ژاپن کشته شدهاند.
سازمان ملل متحد و نیز کشورهای مختلف از جمله آمریکا، سنگاپور، کره جنوبی، نیوزلند و سوئیس به ژاپن تیمهای امدادگر اعزام کردهاند. در بندر ریکوزنتاکادا که تقریبا به طور کامل نابود شده، ۴۰۰ جسد کشف شده است.
به گزارش رسانههای ژاپن، در بندر مینامیسانریکو، مقامات هنوز از حدود ۱۰ هزار نفر از اهالی خبری ندارند.
حدود ۷۵۰۰ نفر از ساکنان این شهر به ۲۵ پناهگاه تعیین شده از سوی دولت منتقل شدهاند.
هر لحظه اخبار تازهای از خسارات برجای مانده از این فاجعه منتشر میشود.
عکس:AP
ارسال نظر