به رغم تهدیدها و در نزدیکی مرز دریایی مشترک با همسایه شمالی انجام شد
مانور کره جنوبی با شلیک گلولههای جنگی
گروه بینالملل- دیروز، دوشنبه، و در شرایطی که کره شمالی تهدید کرده بود در صورت مانور نظامیهمسایه جنوبیاش، واکنش خصمانهای نشان خواهد داد، ارتش کره جنوبی برنامه مانور نظامیخود را با شلیک گلولههای جنگی به داخل آبهای نزدیک مرز دریایی با کره شمالی به اجرا گذاشت.
عکس: AFP
گروه بینالملل- دیروز، دوشنبه، و در شرایطی که کره شمالی تهدید کرده بود در صورت مانور نظامیهمسایه جنوبیاش، واکنش خصمانهای نشان خواهد داد، ارتش کره جنوبی برنامه مانور نظامیخود را با شلیک گلولههای جنگی به داخل آبهای نزدیک مرز دریایی با کره شمالی به اجرا گذاشت. به گزارش بیبیسی، مقامات کره شمالی هشدار داده بودند در صورت اجرای این مانور، «یک ضربه دفاعی غیرقابل پیشبینی» به کره جنوبی وارد خواهند کرد که «مرگبارتر» از گلوله باران جزیره یونپیونگ خواهد بود.
یکماه پیش کره شمالی به روی این جزیره متعلق به همسایه جنوبی آتش گشوده بود که طی این عملیات دو نظامی و دو غیرنظامیکشته شدند. کره شمالی اعلام کرده بود که علت این اقدام تلافی مانور نظامیکره جنوبی که آن را تحریکآمیز خوانده بود، بوده است.
بنا به گزارش آسوشیتدپرس، پس از این مانور که ۹۰ دقیقه طول کشید، کره شمالی اعلام کرد که تنها به دلیل آنکه کره جنوبی منطقه شلیک خود را تغییر داد، اقدام به شلیک تلافیجویانه نکرده است. در بیانیه رسمیخبرگزاری مرکزی کره شمالی آمده است که مانور دیروز کره جنوبی بسیار متفاوت از مانور ماه پیش این کشور بود که اقدامات تلافیجویانه کره شمالی را در پی داشت. چون گلولههای کره جنوبی این بار با فاصله زیادی از سواحل شمالی و در همان محدوده مرز جنوبی به زمین نشسته است.
مانور دیروز کره جنوبی در شرایطی برگزار شد که تنها چند ساعت پیش از آغاز آن، شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست روسیه نشستی اضطراری را برای بررسی اوجگیری تنشها در شبه جزیره کره تشکیل داد؛ اما این جلسه، بی نتیجه پایان یافت. روسیه از سازمان ملل خواسته است که به هر دو کره نشانههایی از لزوم خویشتنداری ارسال کند. در این جلسه اضطراری که ۸ ساعت به طول انجامید، سفیر روسیه در سازمان ملل، ویتالی چورکین، از کره جنوبی خواسته بود مانور خود را آغاز نکند و گفته بود که در شرایط فعلی بهتر است که این مانور انجام نشود. روسیه تنها کشوری نیست که از کره جنوبی خواسته بود این مانور را لغو کند.
چین نیز تاکید کرده بود که این مانور باید متوقف شود. اما در مقابل، آمریکا که خود را متحد کره جنوبی میداند، اعلام کرده بود که «کره جنوبی حق دارد در برابر تحریکات دائمیآمادگی کسب کند.» کره جنوبی نیز بهرغم همه هشدارها اعلام کرده بود که در صورت مساعدت هوا این مانور را در نزدیکی مرز دریایی مشترک با کره شمالی انجام خواهد داد.
در چنین شرایطی برخی از منابع خبری اطلاع دادند که دولت کره شمالی با بازگشت بازرسان آژانس انرژی اتمیبه این کشور موافقت کرده است. البته هنوز آژانس این خبر را تایید نکرده است.
گفته میشود کره شمالی این اقدام را بخشی از «ابتکارات لازم» خود برای کاهش تنشها در این شبه جزیره نامیده است.
کره شمالی در سال ۲۰۰۳ بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمیرا از آن کشور اخراج و همکاری خود را با آژانس بینالمللی انرژی اتمیمتوقف کرد.
در سال ۲۰۰۷، این کشور به بازرسان آژانس بینالمللی اجازه داد تا به منظور نظارت بر برچیدن نیروگاه اتمییونگ بیان به آن کشور بازگردند اما بار دیگر، با تعلیق مذاکرات شش جانبه پکن در سال ۲۰۰۸، همکاری با آژانس را لغو و بازرسان را اخراج کرد.
به نظر میرسد که بحران کنونی در شبه جزیره کره، دولت باراک اوباما را هم در یک وضعیت دشوار قرار داده است.
واحدهایی از ارتش آمریکا متشکل از بیست و هشت هزار نظامیدر کرهجنوبی مستقر هستند و در صورت بروز برخورد نظامیبین دو کره، این نیروها نیز به این درگیری کشیده خواهند شد.
ارسال نظر