بر اساس تازهترین آمار
رشد اقتصادی انگلیس به دو برابر پیشبینیها رسید
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس / عکس: GETTY IMAGES
بر اساس آمار رسمی که دیروز منتشر شد، اقتصاد انگلیس در فصل سوم سال میلادی جاری دو برابر میزانی که اقتصاددانان پیشبینی کرده بودند، رشد کرد و علت این رشد دور از انتظار این بود که بخشهای خدمات و ساختوساز به تداوم احیای اقتصادی کمک کردند و از فشارها بر مقامات برای تشدید محرکهای اقتصادی کاستند.
شادی آذری
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس / عکس: GETTY IMAGES
بر اساس آمار رسمی که دیروز منتشر شد، اقتصاد انگلیس در فصل سوم سال میلادی جاری دو برابر میزانی که اقتصاددانان پیشبینی کرده بودند، رشد کرد و علت این رشد دور از انتظار این بود که بخشهای خدمات و ساختوساز به تداوم احیای اقتصادی کمک کردند و از فشارها بر مقامات برای تشدید محرکهای اقتصادی کاستند.
به گزارش بلومبرگ، دفتر آمار ملی انگلیس دیروز در لندن اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه منتهی به سپتامبر ۸/۰ درصد افزایش یافت و در سه ماهه پیش از آن این افزایش ۲/۱ درصد بوده است. این در شرایطی است که در نظرسنجی بلومبرگ از ۳۵ اقتصاددان، آنان برآورد کرده بودند رشد اقتصادی انگلیس به طور میانگین در این فصل ۴/۰ درصد بوده است.
دیروز نخستوزیر انگلیس، دیوید کامرون، خواستار «تمرکز مجدانه بر رشد اقتصادی» شد. همزمان، دولت او کاهش هزینههایی را در دستور کار خود قرار داده است که در نهایت منجر به از بین رفتن نیم میلیون شغل خواهد شد. آماری که دیروز از رشد اقتصادی انگلیس منتشر شد، اولین آمار اقتصادی رسمی است که یکی از کشورهای عضو گروه هفت برای فصل سوم سال میلادی جاری منتشر ساخته است. این آمار در شرایطی منتشر شده است که بانک انگلستان و سایر بانکهای مرکزی سرتاسر جهان در حال تصمیمگیری در مورد این موضوع هستند که آیا راهکارهای فوری بیشتری برای حرکتبخشی به اقتصاد جهان لازم است یا نه. پیتر دیکسون، یک اقتصاددان از کامرزبانک لندن در مصاحبهای که دیروز پیش از انتشار این آمار انجام شد، گفت: «در آمار اقتصادی فصل سوم هنوز همه تبعات ریاضت اقتصادی رخ ننموده است. درست است که اقتصاد انگلستان رشد خواهد کرد اما پرسش این است که آیا آنقدر رشد خواهد کرد که بتواند شغل ایجاد کند؟»
بنا به اعلام دفتر ملی آمار انگلیس، این آمار از رشد تولید ناخالص داخلی انگلیس، دومین سرعت به ثبت رسیده از نخستین فصل سال ۲۰۰۷ تاکنون را نشان داده است. تنها کسی که از میان اقتصاددانان نظرسنجی شده توانسته بود برآورد درستی از رشد اقتصادی انگلیس را اعلام کند و به درستی آن را ۸/۰ درصد برآورد کرده بود، راس واکر، اقتصاددان رویال بانک اسکاتلند در لندن است. کمترین
برآورد را ناتیکسیس با رقم ۲/۰ درصد ارائه کرده بود.
کاهش بودجه
هفته گذشته وزیر دارایی انگلیس، جورج آزبورن، از جزئیات بیشترین کاهش بودجه انگلستان از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون پرده برداشته بود. روز دوشنبه نیز کامرون به مدیران اعلام کرد که «این یک فرصت باورنکردنی» است برای «شرکتهای نوپا تا با نوآوری خود به شکوفایی رسند و اشتغال ایجاد کنند.»
رهبر حزب اپوزیسیون، اد میلیبند، اما مدعی شد که کامرون فاقد برنامهای مشخص برای رشد اقتصادی است و خواستار «رویکرد تازهای» برای حمایت از صنایع بریتانیا شد.
بنا به اعلام دفتر ملی آمار انگلیس، بخش خدمات این کشور که ۷۶ درصد تولید ناخالص داخلی آن را به دوش میکشد، در فصل سوم ۶/۰ درصد رشد کرد. تولیدات صنعتی ۶/۰ درصد رشد کردند که بخش صنعت، آن را مرهون جهش یک درصدی در تولید کشور است. ساختوساز بریتانیا در فصل مذکور تا ۴ درصد رشد کرد و رشد سالانه آن به ۱۱ درصد رسید که این سریعترین رشد سالانه از سال ۱۹۸۸ تاکنون بوده است.
احتمال کندی رشد اقتصادی
با وجود همه این ارقام مثبت، در این گزارش اقتصادی پیشبینی شده است که سرعت رشد اقتصادی انگلیس ممکن است کند شود. در ماه سپتامبر تعداد درخواستها برای استفاده از مزایای بیکاری بیشترین افزایش را هشت ماه گذشته نشان داد و میزان خرده فروشی برای دومین ماه متوالی سقوط کرد.
رییس شرکت مارکس اند اسپنسر به نام استوارت رز، در مصاحبهای که دیروز انجام داد گفت که احتمال وقوع رکود اقتصادی دوباره ضعیف است چون کاهش بودجههای ارائه شده توسط دولت برای بریتانیاییها «شفافیت» به بار آورده است.
در ماه سپتامبر نرخ تورم انگلستان ۱/۳ درصد بود که از محدوده تعیین شده ۳ درصدی توسط دولت برای هفتمین ماه متوالی پیشی گرفت.
ارسال نظر