روندها
ضرر بزرگ وال استریت در روز آخر هفته
گروه بینالملل- دو عامل مهم یعنی جهش قیمت نفت به ۱۲۷دلار برای هر بشکه و دیگری آشفتگی در بازار اعتبارات، خوشبینی روز پنجشنبه را از بازار زدود و باعث تنزل شدید سه شاخص مهم بازار در روز جمعه شد. به گزارش آسوشیتدپرس از نیویورک، افزایش قیمت نفت دیگر نتوانست سرمایهگذاران و فعالان بازار را به سود کمپانیهای نفتی دلخوش کند، بلکه در عوض نگرانیهای تورمی را احیا کرد. افزایش قیمت نفت به ۲۰/۱۲۶دلار برای هر بشکه میتواند هزینه خانوارها را افزایش دهد و بر خرج آنها که به تنهایی یکسوم اقتصاد را تشکیل میدهد، تاثیر منفی بگذارد. در طول هفته گذشته قیمت نفت حدود ۱۰دلار افزایش پیدا کرده است. برخی از فعالان بازار میگویند، درست است که افزایش قیمت نفت به ما صدمه میزند اما چشمانداز ما هنوز مثبت است و فکر میکنیم بسته انگیزشی مالی برای مصرفکنندگان میتواند این موضوع را جبران کند. اشاره وی به پول کمکی است که از دو هفته قبل پرداخت آن آغاز شده است. وی همچنین معتقد است آمریکاییهای پولدار به خرج کردن ادامه میدهند و جبران تنگدستی اقشار ضعیف و کمدرآمد را میکنند.
در عین حال عملکرد منفی برخی از موسسات مالی و بانکی روز جمعه نگرانیهای سرمایهگذاران را در مورد وضعیت خراب این بخش از اقتصاد احیا کرد، با اعلام کاهش ضرر برخی از بانکهای بزرگ مانند سیتیگروپ بازار کمکم آسوده خاطر شده بود که این بخش از اقتصاد در حال ترمیم خود و نیز بازیافت سلامت خود است. اما انتشار گزارش درآمد کمپانی AIG باعث احیای مجدد این نگرانیها شد. تحلیلگران میگوید، انتشار این خبر به منزله زنگ خطری برای بازار بود که به آنها اعلام میکرد تا بهبود کامل این بخش از اقتصاد هنوز راه طولانی در پیش است.اخبار اقتصادی که در روز جمعه منتشر شد جای تردیدی درباره آهستگی رشد اقتصاد ایالات متحده باقی نگذاشت. وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد کسری تجاری در ایالات متحده در ماه مارس به دلیل کاهش تقاضا برای واردات تنزل کرده است که حاکی از مشکلات مالی مردم و کمبود پول برای خرید است. کسری بودجه آمریکا در ماه مارس به ۲/۵۸درصد رسید که نسبت به ماه فوریه ۶/۵درصد تنزل نشان میدهد. به این ترتیب از دسامبر ۲۰۰۱ تاکنون تقاضا برای واردات بیشترین کاهش را نشان میدهد.
شاخص سهام داوجونز ۱۲۱واحد یا ۹۴/۰درصد از دست داد و به واحد ۱۲۷۴۶ رسید. شاخص سهام استاندارد اندپوند ۱۰ واحد یا ۶۷/۰درصد ضرر کرد و به واحد ۱۳۸۸رسید و شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۶ واحد یا ۲۳/۰درصد از دست داد و به واحد ۲۴۴۶ رسید. شاخص سهم والاستریت دفاتر خود را برای هفته با تنزل در شاخصها به پایان بردند. شاخص سهام صنعتی داوجونز هفته را با ۳۱۲واحد یا ۳۹/۲درصد ضرر پایان برد و به واحد ۱۲۷۴۶ رسید. شاخص سهام استاندارد اندپوند ۲۶ واحد یا ۸۱/۱درصد از دست داد و به واحد ۱۳۸۸ رسید و شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۳۱ واحد یا ۲۷/۱درصد ضرر کرد و به واحد ۲۴۴۶ رسید. بازارهای اروپا روز جمعه را هم جملگی با ضرر به پایان بردند. شاخص FTSE لندن ۰۵/۱درصد ضرر کرد. به نظر میرسد تصمیم بانک مرکزی بریتانیا برای ثابت نگهداشتن نرخ بهره یکی از دلایل ضرر بازار سهام لندن بود. بانک مرکزی انگلیس ترجیح داد توجه خود را برای فشارهای تورمی به جای تقویت جریان اقتصاد معطوف کند و بنابراین نرخ بهره را در ۵درصد ثابت نگهداشت. در فرانسه گزارش کاهش تولید کارخانجات از دلایل ضرر بازار بود. وزارت اقتصاد در گزارشی اعلام کرد برونداد صنعتی فرانسه در ماه مارس نسبت به ماقبل ۸/۰درصد تنزل یافته است حال آنکه اقتصاددانان پیشبینی کرده بودند، برونداد فقط ۲/۰درصد تنزل یابد. به این ترتیب شاخص CAC-۲/۵ فرانسه در روز جمعه ۸۸/۱درصد از دست داده و در آلمان هم، داکس ۹۷/۰درصد ضرر کرد.
ارسال نظر