گروه بین‌الملل- دیروز، جمعه، بورس‌های جهان وضع متفاوتی داشتند، زیرا سرمایه‌گذاران نشانه‌های مثبت اقتصادی را در برابر هشدار درمورد بدهی‌های آمریکا بررسی می‌کردند.

در ابتدای معاملات در اروپا، شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۵/۰ درصد کاهش یافت و به ۷۵/۵۸۱۵ واحد رسید. شاخص سی‌ای‌سی-۴۰ فرانسه ۸/۰ درصد افت کرد و به ۹۸/۳۷۲۲ واحد رسید. شاخص داکس آلمان نیز ۸/۰ درصد تنزل کرد و به ۳۵/۷۱۶۰ واحد رسید. در وال‌استریت، فروش آتی شاخص میانگین صنعتی داوجونز تغییر چندانی نکرد و به ۱۲۳۸۴ واحد رسید و فروش آتی شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۲/۰ درصد کاهش یافت و به ۷۰/۱۳۰۴ واحد رسید.

درمیان نگرانی‌ها درمورد احتمال کاهش رتبه اعتبارات دولت آمریکا، سرمایه‌گذاران اخبار مثبتی را از اقتصاد این کشور دریافت کردند. فروش خرده‌فروشی در ماه ژوئن به طور غیرمنتظره افزایش یافت و تقاضای هفتگی برای دریافت مزایای بیکاری ۲۲ هزار مورد کاهش یافت و به ۴۰۵ هزار مورد رسید.

در آسیا، شاخص میانگین نیکی ۲۲۵ ژاپن ۴/۰ درصد افزایش یافت و به ۴۷/۹۹۷۴ واحد رسید. شاخص هنگ‌سنگ هنگ‌کنگ ۳/۰ درصد کاهش یافت و به ۳۸/۲۱۸۷۵ واحد رسید. اما شاخص کاسپی کره‌جنوبی ۷/۰ درصد رشد کرد و به ۲۰/۲۱۴۵ واحد رسید. شاخص شانگهای کامپوزیت ۴/۰ درصد افزایش یافت و به ۱۷/۲۸۲۰ واحد رسید. شاخص ای‌اس‌اکس ۲۰۰ استرالیا ۴/۰درصد افت کرد و به ۵۰/۴۴۷۳ واحد رسید. این درحالی است که روز پنج‌شنبه آژانس رتبه بندی استاندارد اند پورز اعلام کرد به دلیل به بن‌بست رسیدن مذاکرات کنگره در مورد تصویب افزایش سقف بدهی‌های آمریکا، به احتمال پنجاه درصد طی سه ماه آینده رتبه اعتبارات دولت این کشور را کاهش می‌دهد. اواخر روز چهارشنبه نیز آژانس رتبه‌بندی مودی اعلام کرد ممکن است رتبه AAA اعتبارات آمریکا را کاهش دهد.

روز پنج‌شنبه شاخص‌ها در وال‌استریت دچار کاهش شدند، زیرا سخنان بن برنانکه، رییس فدرال رزرو آمریکا، از در راه نبودن برنامه محرک اقتصادی حکایت داشت. ارزش سهام بخش تکنولوژی بیشترین کاهش را داشت و شاخص نسدک کامپوزیت یک درصد سقوط کرد. شاخص بی‌ثباتی سی‌بی‌او‌ایی که معیاری از نگرانی بازار سهام است نیز ۵/۴ درصد جهش کرد و به بالاترین سطح طی دو هفته و نیم گذشته رسید. برنانکه در دومین روز سخنرانی خود در حضور کمیته بانکداری سنای آمریکا گفت بانک مرکزی بهبود اوضاع اقتصادی را پیش‌بینی می‌کند و فدرال رزرو تنها زمانی برنامه‌های بیشتر محرک اقتصادی را در پیش می‌گیرد که اوضاع اقتصادی وخیم‌تر شود. روز پنج‌شنبه شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۴۹/۵۴ واحد یا ۴۴/۰ درصد کاهش یافت و به ۱۲/۱۲۴۳۷ واحد رسید. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰،۸۵/۸ واحد یا ۶۷/۰ درصد تنزل کرد و به ۸۷/۱۳۰۸ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت ۲۵/۳۴ واحد یا ۲۲/۱ درصد سقوط کرد و در رقم ۶۷/۲۷۶۲ واحد ثابت شد.