بخش بیست و یکم
نه «صلح آمریکایی» نه«صلح چینی» - ۹ خرداد ۹۶
نویسندگان: مایکل دی سوین، ونیان دنگ و اوبه ری لسکور
ترجمه: محمدحسین باقی
در بخش قبل به تعداد ناوهای هواپیمابر، نیروهای گارد ساحلی و جنگندههای تاکتیکی اشاره شد. تعداد این «و ادوات رزمی» به تفکیک آمریکا و چین مورد بررسی قرار گرفت و پیشبینی شد که تا سال ۲۰۴۰ هر یک چه تعداد از این «نیروها و ادوات رزمی» را خواهند داشت.
در سوی آمریکا، رگرسیون خطی نشان میدهد که ایالاتمتحده میتواند تا سال ۲۰۴۰ حدود ۹۰۰ تا ۱۲۰۰ فروند هواپیمای جنگنده داشته باشد که از این میان ۲۰۰ تا ۲۸۰ فروند از آنها در USPACAF (نیروی هوایی آمریکا مستقر در پاسیفیک) استقرار خواهند یافت از جمله جنگندههای F-۲۰ و F-۳۵ و جنگندههای پیشرفتهتری مانند F-X و F/ A-XX.
نویسندگان: مایکل دی سوین، ونیان دنگ و اوبه ری لسکور
ترجمه: محمدحسین باقی
در بخش قبل به تعداد ناوهای هواپیمابر، نیروهای گارد ساحلی و جنگندههای تاکتیکی اشاره شد. تعداد این «و ادوات رزمی» به تفکیک آمریکا و چین مورد بررسی قرار گرفت و پیشبینی شد که تا سال 2040 هر یک چه تعداد از این «نیروها و ادوات رزمی» را خواهند داشت.
در سوی آمریکا، رگرسیون خطی نشان میدهد که ایالاتمتحده میتواند تا سال 2040 حدود 900 تا 1200 فروند هواپیمای جنگنده داشته باشد که از این میان 200 تا 280 فروند از آنها در USPACAF (نیروی هوایی آمریکا مستقر در پاسیفیک) استقرار خواهند یافت از جمله جنگندههای F-20 و F-35 و جنگندههای پیشرفتهتری مانند F-X و F/ A-XX. این عدد حدود 22 تا 23 درصد از کل جنگندههای نیروی هوایی ایالاتمتحده (USAF) است و با روند گذشته USAF که حدود 20 درصد از نیروهای خود را به منطقه پاسیفیک اختصاص میدهد، مطابقت دارد. با توجه به قابلیتهای F-22 و F-35، ایالاتمتحده مسلما جنگندههایی دارد که میتواند بر جنگندههای J-31 و J-20 چینی فائق آید و قطعا این قابلیت را تا سال 2040 حفظ خواهد کرد و پیشرفتهای مضاعفی هم در زمینه موفقیت بالقوه برنامههای F-X و F/ A-XX ظرف 20 سال آینده خواهد داشت. اما تصویر کلی نشان میدهد که چین آشکارا انواع برتری از جنگندههای پیشرفته را در غرب پاسیفیک بهکار خواهد گرفت.
بمبافکنهای استراتژیک. تعداد کل بمبافکنهای آمریکا از سال 2010 روی رقم 155 فروند ثابت مانده است در حالی که 132فروند بمبافکن استراتژیک چینی در سال 2011 به 136فروند در سال 2015 افزایش یافته است. الگوی رگرسیون خطی نشان میدهد که تا سال 2040 ایالاتمتحده 160 فروند بمبافکن استراتژیک خواهد داشت. تا آن تاریخ، چین احتمالا دارای تعداد تقریبا مشابه و هماندازهای با آمریکا خواهد بود. به گفته «سالنامه نیروی هوایی آمریکا»، نیروی هوایی آمریکا تا سپتامبر 2014 در مجموع 159 بمبافکن داشت (4 فروند بیشتر از آنچه «توازن نظامی» IISS ارائه داد) که از این تعداد 141 فروند در خدمت حضوری فعال دارند و 20 مورد از اینها بمبافکنهای B-2 است؛ تنها هواپیمای جنگنده تهاجمی که قادر به رسوخ در دفاع هوایی پیشرفته و پیچیده در بردهای بلند است. با این حال، هیچکدام در آن زمان در USPACAF استقرار نیافتند.
موشکهای بالستیک و کروز. چین در حال حاضر 72 موشک کروز ضدکشتی YJ-62 (ASCM) و 6 موشک بالستیک ضدکشتی DF-21D دارد. بررسی روند گذشته نشان میدهد که نیروی ASCM (موشک کروز ضدکشتی) چین روندی رو به افول نخواهد داشت.
ارسال نظر