دنیای اقتصاد: اتوبوس‌های حامل صدها غیرنظامی از جمله‌ زخمی‌ها از بخش جنوبی محله‌های شرق حلب در ساعات پایانی یکشنبه شب از گذرگاه الراموسه تحت کنترل ارتش سوریه به حومه غربی حلب رسیدند. در عین حال مخالفان مسلح ۲۱ اتوبوس که قصد ورود به فوعه و کفریا را داشتند، آتش‌ زدند. تشکیلات «جند الاقصی» وابسته به جبهه النصره تحت رهبری ابو البهاء الاصفری مسوولیت آتش‌زدن اتوبوس‌ها را که به سمت فوعه و کفریا می‌رفتند، برعهده گرفته است.

به گزارش الجزیره، یکشنبه شب پنج اتوبوس حامل ۴۰۰ غیرنظامی وارد حومه غربی حلب شدند؛ در حالی که دیروز نیز ۲۰ اتوبوس دیگر حامل افراد مسلح و خانواده‌هایشان از شرق حلب خارج شدند که به این ترتیب تعداد اتوبوس‌هایی که از شرق حلب خارج شده‌اند به ۴۰ اتوبوس می‌رسد. خبرگزاری نووستی روسیه نیز گزارش داد، ۲ هزار تن از افراد مسلح و خانواده‌هایشان در سری جدید از شرق حلب خارج شده‌اند. دیده‌بان حقوق بشر سوریه نیز گزارش داد، ۶۵ اتوبوس حامل ۳۵۰۰ تن از نیمه‌های شب گذشته شرق حلب را ترک کرده‌اند. احمد دبیس، رئیس یگان پزشکان و داوطلبان که عملیات خروج در نزدیکی منطقه خان‌العسل را که تحت کنترل مخالفان است، هماهنگ می‌کند، گفت: «افرادی که منتقل می‌شوند شرایط خوبی ندارند.» خبرگزاری آناتولی هم می‌گوید که ۲۰هزار تن از ساکنان تحت محاصره حلب دیروز خارج شدند؛ در حالی‌که روند خروج همه از بقیه شهر امروز تکمیل خواهد شد. در مقابل ۴۰۰۰ تن از ساکنان فوعه و کفریا نیز خارج خواهند شد.

آشتی در سازمان ملل؟

دیروز جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره اعزام ناظران سازمان ملل به حلب تشکیل شد. به گزارش خبرگزاری رویترز، سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت: «ما در رابطه با متن قطعنامه همکاری مفیدی با نماینده روسیه داشتیم.» این تصمیم پس از آن گرفته شده که فرانسه موافقت کرد نگرانی‌های روسیه را مدنظر قرار بدهد. براساس پیش‌نویسی که فرانسه به شورای امنیت پیشنهاد کرده بود، ناظران سازمان ملل متحد می‌توانند آزادانه بر روند خروج غیرنظامیان از شرق حلب در سوریه نظارت کنند. هدف فرانسه این است که غیرنظامیان خارج شده از حلب، آزاد باشند و هرکجا که می‌خواهند، بروند. پیشنهاد فرانسه با مخالفت روسیه مواجه شد و ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد آن را «فاجعه» توصیف کرد و گفت که این قطعنامه را وتو خواهد کرد.

چورکین پیش‌نویس تازه‌ای را میان اعضای شورای امنیت سازمان ملل توزیع کرد که با طرح پیشنهادی فرانسه تفاوت دارد. در طرح پیشنهادی روسیه که میان اعضا توزیع شد، بر نظارت بر غیرنظامیانی که در حلب می‌مانند تاکید شده اما از حضور ناظران سازمان ملل در منطقه صحبتی نشده بود.

تلاش‌های دیپلماتیک ادامه دارد

روسای‌جمهور ترکیه و روسیه یکشنبه شب در تماسی تلفنی درباره اوضاع حلب گفت‌وگو کردند. به گزارش خبرگزاری رویترز، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در گفت‌وگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود بر ضرورت از بین بردن فوری چالش‌ها و موانع از مسیر عملیات خارج‌سازی غیرنظامیان و شورشیان مسلح از شهر حلب تاکید کرد. اردوغان و پوتین در این گفت‌وگوی تلفنی از افزایش تلاش‌ها برای کسب مجوز ورود کمک‌های انسانی و رسیدن به راهکار سیاسی در سوریه گفت‌وگو کردند. از سوی دیگر و به گزارش الجزیره، «رمطان لعمامره»، وزیر خارجه الجزایر در حاشیه نشست صلح و امنیت در آفریقا گفت: «دولت سوریه توانست با کنترل بر شهر حلب حاکمیت خود را بازیابد و تروریسم را شکست دهد.» وی در واکنش به مقاله‌ای که در یک روزنامه بلژیکی چاپ شده و پیش‌بینی کرده که الجزایر به سوریه دومی در شمال آفریقا تبدیل شود، گفت: «افرادی که چنین اظهاراتی را ایراد کرده‌اند آرزوی پیروزی تروریسم در حلب و دیگر اماکن را داشتند، اما تروریسم شکست خورد و آنها فکر می‌کنند تروریسم می‌تواند در الجزایر پیروز شود.» به گزارش خبرگزاری تاس، میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه گفت که برگزاری مذاکرات سوری- سوری در قزاقستان یک مساله جدی است و مسکو با عزم کامل آن را دنبال می‌کند. او افزود :گفت‌وگوها و تماس‌هایی درباره امکان برگزاری مذاکرات سوری-سوری در آستانه، پایتخت قزاقستان انجام شده است. وی درباره شهر تدمر سوریه نیز گفت: «مسکو از عملیات نظامی ارتش سوریه در تدمر حمایت می‌کند. ماموریت اصلی از بین بردن مخفیگاه‌های جبهه النصره و داعش است.»