ایسنا- نشست عباس و المرت بدون هیچ گونه پیشرفت محسوسی در روند مذاکرات و تنها با توافق بر سر برگزاری نشستی دیگر طی دو هفته آینده برگزار شد. به گزارش خبرگزاری کویت، صائب عریقات مذاکره‌کننده ارشد فلسطین، پس از نشست محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین با ایهود المرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: دو طرف توافق کردند تا دو هفته آینده، نشست دیگری را برگزار کنند.

وی عنوان داشت: عباس در این دیدار به المرت تاکید کرده که مسائل موجود در راه‌کارهای نهایی صلح از یکدیگر جدایی‌ناپذیر است. عریقات همچنین تصریح کرد: رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در این دیدار بر ضرورت فعال سازی ابزارهای موجود جهت اجرای طرح نقشه راه، توقف شهرک‌سازی‌های اسرائیل در بیت‌المقدس و همچنین توقف حملات اسرائیل علیه مردم فلسطین تاکید کرده است. بر اساس این گزارش، عباس همچنین آزادی تمامی اسرای فلسطینی و رهبران سیاسی در بند اسرائیل از جمله مروان برغوثی، رهبر جنبش فتح را خواستار شده است. عباس در این دیدار همچنین لغو تحریم علیه غزه و اجرای آتش‌بس متقابل در نوار غزه را خواستار شد.

عریقات اظهار داشت: عباس و المرت درخصوص جدایی مساله بیت‌المقدس از راه‌کارهای نهایی صلح که در روند مذاکرات بررسی می‌شود، به توافق رسیدند.

از سوی دیگر، مارک رگو سخنگوی کابینه رژیم صهیونیستی، با اشاره به این دیدار اظهار داشت: عباس و المرت بر ضرورت سرعت بخشیدن به روند مذاکرات صلح، به‌رغم اختلاف نظرها درخصوص راه‌کارهای نهایی صلح، از جمله پرونده بیت‌المقدس به توافق رسیدند. وی افزود: تل آویو به بررسی تمامی راه‌کارهای نهایی صلح پایبند است و مذاکره‌کنندگان فلسطینی و اسرائیلی تقریبا هر روز نشستی را برگزار خواهند کرد.

رگو نیز تاکید کرد: عباس با پیشنهاد المرت مبنی بر تاخیر درخصوص مذاکرات مربوط به بیت‌المقدس موافقت کرده است.

نشست دو ساعته عباس و المرت روز سه‌شنبه با حضور احمد قریع، رییس هیات مذاکره‌کننده فلسطین و تزیپی لیونی، همتای اسرائیلی‌اش در بیت‌المقدس برگزار شد. این در حالی است که منابع فلسطینی فاش کردند: اعمال فشارهایی از سوی طرف‌های بین‌المللی علیه فلسطینیان مبنی بر پذیرش پیشنهادهای اسرائیل درخصوص تاخیر در بررسی برخی راه‌کارهای نهایی صلح وجود دارد.

این منابع تاکید کردند: آمریکا جزو طرف‌های اصلی اعمال فشار علیه فلسطینیان در این خصوص است.

منابع فلسطینی به روزنامه اماراتی الخلیج گفتند: دولت آمریکا به بهانه ضرورت کمک به المرت جهت حل بحران‌های داخلی، با اعمال فشار علیه فلسطینیان سعی دارد تا آنها را وادار به پذیرش تاخیر درخصوص راه‌کارهای نهایی صلح به ویژه مساله بیت‌المقدس کند، اما طرف فلسطینی همچنان بر این مساله پافشاری دارد و معتقد است، راه‌کارهای نهایی صلح محور اصلی بحران دو طرف محسوب می‌شود.