ایسنا- سانفرانسیسکو کرونیکل نوشت: ممکن است زمان گفت‌وگوی مستقیم آمریکا و ایران درباره‌ مساله‌ هسته‌ای فرا رسیده باشد. محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از تهران و واشنگتن خواسته است درباره‌ مساله هسته‌ای با یکدیگر گفت‌و‌گو کنند. به گفته‌ اولی هاینونن، معاون مدیرکل آژانس که ریاست هیاتی را در سفر به تهران بر عهده داشت، ایران با معیارهایی برای حل پرسش‌های باقی مانده مربوط به برنامه‌ هسته‌ای‌اش موافقت کرده است. ایران همچنین با درخواست‌های آژانس برای دسترسی به راکتور آب سنگین اراک تا پایان ژوئیه موافقت کرده است. هاینونن به خبرگزاری فرانسه گفت: اگر همکاری این گونه ادامه یابد، ما امیدواریم که مشکلات حل شود. البته نه حالا بلکه در آینده‌ای نزدیک.

در راستای خودداری ایران از پذیرش درخواست سازمان ملل برای تعلیق فعالیت‌های هسته‌ای‌اش و توقف کار بر روی راکتور اراک به نظر می‌رسد که آمریکا قصد دارد برای سومین سری از تحریم‌ها اعمال فشار کند. این کار ممکن است آسان نباشد. ایران هشدار داده است که تحریم‌های جدید سازمان ملل به شکلی منفی بر همکاریش با آژانس تاثیر خواهد گذاشت.

دنیس راس، نماینده سابق آمریکا در خاورمیانه به شبکه اینترنتی دی ولت گفت: بسیاری از اروپایی‌ها از آمریکا می‌خواهند از تحریم‌ برای تعلیق غنی‌سازی اورانیوم در ایران دست بردارد. این در پی اظهارات اخیر البرادعی مطرح می‌شود که گفت: پیشرفت فنی ایران در خصوص سانتریفوژها واقعیت موجود را تغییر داده و مهارت ایران بر چرخه سوخت هسته‌ای واقعیتی است که جهان دیر یا زود باید آن را بپذیرد.

البرادعی و برخی مقام‌های اروپایی نظیر خاویر سولانا، به جای گزینه سانتریفوژ در حد صفر آمریکا، جایگزین کردن دسترسی محدود ایران به سانتریفوژها با سقف غنی‌سازی محدود را ترجیح می‌دهند. دلیل دیگری که تحریم‌های جدید علیه ایران ممکن است صورت نگیرد این است که لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفته است که مسکو فقط در صورتی راضی به تحریم خواهد شد که آژانس به صورت رسمی ایران را ناقض الزاماتی معرفی کند و آژانس تاکنون چنین گزارشی نداده است. بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل نیز از آمریکا و متحدینش خواست هرگونه فشار برای تحریم‌های بیشتر شورای امنیت را به تعویق اندازد تا پیشرفت بیشتر در زمینه‌ همکاری ایران - آژانس حاصل شود.

آمریکا با پذیرش درخواست دبیرکل سازمان ملل اکنون باید از وسوسه به کارگیری قدرت‌های سیاسی در شورای امنیت خودداری کند و در عوض دنبال گزینه گشودن جبهه هسته‌ای در مذاکراتش با ایران علاوه بر گفت‌و‌گو درباره عراق باشد.

در پایان این مطلب آمده است: در حالی که مقامات عراقی مشغول آماده کردن دور جدید مذاکرات ایران - آمریکا درباره امنیت عراق هستند، ایران باید موضوعی برای مذاکرات باشد. فقط در آن صورت امید بازگرداندن غول هسته‌ای ایران به چراغ، واقع‌گرایانه خواهد بود.