لاریجانی و سولانا مذاکرات لیسبون را سازنده خواندند
دنیای اقتصاد- دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسوول سیاست خارجی و امنیت مشترک اتحادیه اروپایی شنبهشب مذاکرات خود را در لیسبون پایتخت پرتغال، سازنده خواندند و تاکید کردند که مسیر گفتوگوها را ادامه خواهند داد.
گفتوگوها سه هفته دیگر ادامه مییابد
دنیای اقتصاد- دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسوول سیاست خارجی و امنیت مشترک اتحادیه اروپایی شنبهشب مذاکرات خود را در لیسبون پایتخت پرتغال، سازنده خواندند و تاکید کردند که مسیر گفتوگوها را ادامه خواهند داد. لاریجانی و سولانا، مذاکرات لیسبون را سازنده خواندند
دور بعدی مذاکرات، سه هفته بعد
دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسوول سیاست خارجی و امنیت مشترک اتحادیه اروپایی شنبهشب مذاکرات خود را در لیسبون پایتخت پرتغال، سازنده خواندند و تاکید کردند که مسیر گفتوگوها را ادامه خواهند داد.
دو طرف در پایان این مذاکرات که به مدت بیش از چهارساعت در کاخ نسسیدادی در مجموعه تاریخی وزارت امور خارجه پرتغال برگزار شد، اعلام کردند ظرف سه هفته آینده بار دیگر در نشستی مشابه بر سر حل مساله هستهای گردهم خواهند آمد بدون آنکه به محل برگزاری آن اشاره کنند.
علی لاریجانی با خوب توصیف کردن مذاکرات لیسبون اظهار کرد: در نشست سه هفته پیش خود در مادرید، به یک توافق اولیه از نظر سیاسی دست یافتیم تا شیوه حل مسائل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به نتیجه برسانیم. وی افزود: در این چارچوب، پس از نشست مادرید، معاونان ما یک جلسه کارشناسی در وین داشتند و پس از آن، من روز جمعه با آقای البرادعی مدیرکل آژانس دیدار کردم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در این زمینه به توافق خود با البرادعی برای حل مسائل باقیمانده بر سر پرونده هستهای ایران با آژانس ظرف دو ماه آینده اشاره و اظهار کرد: در مذاکرات روز شنبه در لیسبون، ابعاد این مساله مورد بحث قرار گرفت و ما همکاری با آژانس را برای دستیابی به یک راهکار جامع ادامه خواهیم داد. وی افزود: مذاکرات با آقای سولانا به همکاری در این مسیر و فراهم ساختن زمینههای تفاهم کمک میکند و برای بررسی نتایج این روند، ما حدود سه هفته دیگر، جلسه خواهیم داشت.
لاریجانی تصریح کرد: تلاشهای دوگانه من و آقای سولانا میتواند مسیر خوبی را برای مذاکرات بیشتر و حل مساله هستهای فراهم کند.
واکنش به طرح انگلیس
مسوول مذاکرات هستهای ایران درباره واکنش تهران نسبت به انتشار گزارشهایی مبنی بر تلاش برخی کشورهای غربی برای مانعتراشی در روند حل مساله هستهای از طریق ارائه پیشنویس قطعنامههای تحریمی جدید به شورای امنیت اظهار کرد: ما تلاش میکنیم فضا را برای رسیدن به توافق آماده کنیم و نمیخواهیم به این رفتارهای رسانهای توجه کنیم، چون معتقدیم کار دیپلماتیک، منطق خاص خود را دارد.
وی با این حال هشدار داد اگر کسانی بخواهند در روند حل مساله هستهای ماجراجویی کنند، این امر، در رفتار ایران بیتاثیر نخواهد بود.
لاریجانی گفت: فکر میکنم برای کشورهای بزرگ، بیش از دیگران، نیاز به آرامش، مهم و مفید است و به نفع آنها خواهد بود که از مذاکرات ما با آقای سولانا حمایت کنند.
رضایت سولانا
خاویر سولانا نیز دیدار خود را با لاریجانی، «بسیار سازنده» و «مسرتبخش» توصیف کرد و مذاکرات لیسبون را در راستای توافقات دو طرف در نشست مادرید و وین دانست.
وی گفت: در اجلاس قبلی توافق کردیم این گفتوگوها همچنان تداوم یابد و امیدواریم مذاکرات ما به همکاریهای ایران و آژانس کمک کند.
سولانا در این زمینه توافقات روزجمعه لاریجانی و البرادعی برای حل مسائل باقیمانده در پرونده هستهای ظرف دو ماه آینده را ارزشمند خواند و گفت که مذاکرات او و لاریجانی به ثمربخش بودن بیشتر روند یادشده یاری خواهد رساند.
مسوول بلندپایه سیاست خارجی و امنیت مشترک اتحادیه اروپایی تصریح کرد: ما در اینجا یک نشست بسیار سازنده داشتیم و مصمم هستیم همین مسیر را برای تداوم گفتوگوها ادامه دهیم. سولانا در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی وی از اقدام انگلیس برای تهیه پیشنویس قطعنامهای با هدف اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران در شورای امنیت و ایجاد اخلال در روند مذاکرات هستهای گفت که تاکنون در این زمینه چیزی دریافت نکرده و نظری درباره آن ندارد. وی تصریح کرد: راهحل مساله هستهای ایران، گفتوگو است و ما تاحد امکان، تلاش میکنیم که این مذاکرات ادامه یابد.
هیاتهای دو طرف پس از نشست لیسبون که بیش از چهار ساعت پشت درهای بسته به طول انجامید، در یک ضیافت شام که وزارت امور خارجه پرتغال به افتخار آنان ترتیب داده بود، شرکت کردند.
دیدار با وزیر خارجه پرتغال
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان پیش از ملاقات با خاویر سولانا، با وزیر امور خارجه پرتغال دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار لوییس آمادو، به کسانی که به دنبال انزوای ایران هستند، هشدار داد چنین امری به نفع حل مسائل منطقه خاورمیانه و جهان نخواهد بود گفت: منطقه خاورمیانه از مشکلات بزرگی در فلسطین، لبنان، عراق و افغانستان رنج میبرد و معتقدیم نقش ایران در حل این مسائل بسیار بارز و مهم است.
آمادو افزود: یک ایران منزوی نمیتواند به حل این مشکلات در حال افزایش کمک کند و از این رو، ما تاکید داریم ایران باید فعالانه در منطقه ایفای نقش کند.
وزیر خارجه پرتغال که کشورش از هفته آینده ریاست دورهای اتحادیه اروپایی را بر عهده میگیرد، تاکید کرد که لیسبون تلاش میکند تا نقش موثر و مثبتی در رسیدن سریعتر به یک راه حل صلحآمیز و عادلانه در پرونده هستهای ایران ایفا کند.
لاریجانی نیز در این نشست از میزبانی پرتغال برای مذاکرات هستهای قدردانی و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای گسترش روابط با اتحادیه اروپا از جمله پرتغال مورد تاکید قرار داد.
مخالفت رایس با تعلیق جزئی
شنبه برخی خبرگزاریها اعلام کردند متحدان اروپایی آمریکا در تحت فشار قرار دادن ایران بر سر برنامه هستهای، موضوع پذیرش «تعلیق جزئی» را بررسی میکنند. براساس این طرح ایران اجازه مییابد در ازای توقف بخشی از آبشارهای سانتریفوژ، غنیسازی را در اندازه کوچکتر از حال ادامه دهد.
اما کاندولیزا رایس در اولین موضعگیری خود این پیشنهاد را «مهمل» خواند. وزیر امور خارجه آمریکا گفت که در صحبتهایی که با همتایانش داشته است، هرگز از چنین گزینهای سخنی به میان نیامده است.رایس افزود که سردرنمیآورم «تعلیق جزئی» چیست و به نظر نمیرسد که گزینهای هوشمندانه باشد.
ارسال نظر