احمدی‌‌نژاد: حاکمیت دلار ریشه اصلی فساد اقتصادی در جهان است

عکس: ایسنا

رییس‌جمهور با بیان اینکه امروز دزدها و فاسدان اصلی جهان پرچم مبارزه با فساد و ناقضین اصلی حقوق بشر پرچم دفاع از حقوق بشر را بلند کرده‌اند، گفت: حاکمیت دلار ریشه اصلی فساد اقتصادی در جهان است. به گزارش فارس، محمود احمدی نژاد صبح دیروز در دیدار شرکت کنندگان در اجلاس مبارزه با فساد و اعضای نهادهای رسیدگی کننده به شکایات مردمی کشورهای عضو اکو اظهار کرد: مشکل اصلی جامعه بشری وجود حاکمان ناصالح و فاسدی است که در مراکز اصلی مدیریت سیاسی و اقتصادی جهان قرار دارند.

رییس‌جمهور نظام اقتصادی حاکم بر جهان را ناعادلانه و فساد‌آور دانست و با اشاره به عملکرد مراکز پولی جهان اظهار کرد: اگر کشورهای مستقل بخواهند از مراکز پولی جهان یک میلیارد دلار وام بگیرند، باید سال‌های طولانی در انتظار بمانند و سپس با شرایط خاصی ‌این وام را دریافت کنند؛ اما همین مراکز به کشورهای دوست و هم‌پیمان خود وام‌های ۵۰ و ۱۰۰ میلیارد دلاری می‌پردازند؛ بدون اینکه شرایط خاصی را به آنها تحمیل کنند.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه حاکمیت دلار ریشه اصلی فساد اقتصادی در جهان است، گفت: زمانی که دلار به عنوان پول حاکم بر جهان به تصویب رسید، قرار بود پشتوانه ارزی که خزانه‌داری آمریکا منتشر می‌کند، طلا باشد، اما در سال ۱۹۷۰ دولت آمریکا به طور یک‌طرفه این قرارداد را نقض کرد و این بدان معنا است که پس از آن خزانه‌داری آمریکا می‌تواند به میزان دلخواه دلار چاپ و منتشر کند و این در حقیقت تحمیل فقر و عقب افتادگی و چپاول ثروت سایر ملت‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: موسساتی هم که ریسک اقتصادی کشورها را تعیین می‌کنند، کشورهای مستقل را با ریسک بالا و در مقابل ریسک اروپا و آمریکا را صفر اعلام می‌کنند درحالی که بحران اقتصادی اخیر نشان داد که اروپا و آمریکا پرریسک‌ترین اقتصاد جهان را دارند.

رییس‌جمهور تصریح کرد: سیستم حاکم بر جهان یک‌طرفه و زورگو است و هر کشوری را که بخواهد قدرتمند شده و پیشرفت کند، از طریق این سیستم تحت فشار سیاسی و اقتصادی قرار می‌دهند.

رییس‌جمهور با اشاره به اینکه اگر در کشورهای ما هم اثری از فساد پیدا می‌شود، به خاطر مناسبات حاکم بر جهان و حاکمان ناصالح حاکم بر دنیا است، اظهار کرد: برای ریشه‌کن کردن فساد باید دست به دست هم ضعف و اشکالات احتمالی موجود در کشورهایمان را برطرف کنیم و مردم را در جریان مسائل کشورهای خود قرار دهیم؛ زیرا اگر همه مردم به طور دقیق در جریان چرخش کارها و اتفاقات کشور قرار بگیرند، به بازرسانی تبدیل خواهند شد که به واسطه آن دیگر فساد و بی‌عدالتی بستری برای ظهور نخواهد داشت.