مشایی: احمدینژاد اسفند ماه به اوباما نامه نوشت
دنیای اقتصاد - دیروز در اولین حضور خبرنگاران در سال ۸۹ در حاشیه جلسه هیات دولت بخشی از سوالات نمایندگان رسانههای گروهی به نامه محمود احمدینژاد به اوباما و نیز اجلاس واشنگتن اختصاص یافت که دولتمردان حوزه سیاست به آن پاسخ گفتند.
عکس: حمید جانیپور
دنیای اقتصاد - دیروز در اولین حضور خبرنگاران در سال ۸۹ در حاشیه جلسه هیات دولت بخشی از سوالات نمایندگان رسانههای گروهی به نامه محمود احمدینژاد به اوباما و نیز اجلاس واشنگتن اختصاص یافت که دولتمردان حوزه سیاست به آن پاسخ گفتند. ثمرههاشمیاز مفاد نامه اظهار بی اطلاعی کرد، اما مشایی گفت که این نامه اسفند ماه و قبل از سخنان اخیر اوباما نوشته شده است. اسفندیار رحیم مشایی، مشاور و رییس دفتر رییسجمهور در خصوص نامه اخیر احمدینژاد رییسجمهور کشورمان به اوباما گفت: نامه آقای احمدینژاد به رییسجمهور آمریکا قبل از تهدید اوباما بود و اسفند ۸۸ رییسجمهور کشورمان نامهای را به آقای اوباما نوشتند و در آن نامه بر اساس ادعایی که وی برای اصلاح سیاستها در هیات حاکمه آمریکا مطرح کرده بود، سوالاتی را از اوباما در مورد عملکرد دولت آمریکا، در خصوص حادثه ۱۱ سپتامبر که بر اساس آن حمله آمریکا به افغانستان اتفاق افتاد، پرسید.
از جمهوری اسلامیایران یاد بگیرید
وی با بیان اینکه یکی از موارد دیگر در نامه احمدینژاد به اوباما نتایج عملکرد آمریکا که موجب توسعه ناامنی و بیثباتی بیشتر در منطقه شده، مورد سوال قرار گرفته است، اظهار کرد: از موارد دیگر این نامه حمایت از تروریسم توسط آمریکا و کارهایی که در قبال ریگی انجام دادند، بود که بعد هم آقای احمدینژاد در نامه بیان کردند برخورد با تروریسم راه خودش را دارد و روشهایی که دولت آمریکا در پیش گرفته در جهت مبارزه با تروریسم نیست. بلکه ایجاد فضای بیشتر برای فعالیت تروریستها است و نشان دادند وقتی بنا شد، به طور جدی با تروریسم برخورد شود از جمهوری اسلامی ایران یاد بگیرند که چه طور با تروریستها برخورد میکند و با قدرت و قاطعیت در عین حالی که تروریستی مثل ریگی تحت حمایت عوامل دیگری بوده برخورد صورت گرفته است.
رییسدفتر رییسجمهور تاکید کرد: ما منتظر هستیم که آقای اوباما توضیح بدهند و این سوال شخصی آقای احمدینژاد نیست، بلکه سوال ملت ایران و ملتهای منطقه است و باید توضیح دهند که چرا ادعای تغییر سیاست عملی نشده است و چرا همان روشهای گذشته ادامه پیدا میکند. مشایی ادامه داد: حالا که این بیان تهدید گونهای که اوباما در توجیه داشتن سلاح هستهای و مجاز بودن استفاده از آن را مطرح کرده است به موضوعات قبلی اضافه شده است.
منتظر پاسخ اوباما هستیم
وی با بیان اینکه ما منتظر هستیم اوباما به نامه احمدینژاد پاسخ دهد، گفت: نامهای که آقای احمدینژاد چه به بوش، اوباما یا برخی نامههایی که اصولا در این مقیاس نوشته میشود در واقع دیپلماسی عمومی است و تاثیرگذاری روی افراد بینالمللی را به دنبال دارد، برای اینکه سیاستهای جمهوری اسلامی ایران را خوب درک کرده و نقدی باشد نسبت به سیاستهایی که قدرتها در منطقه و جهان اعمال میکنند.
ثمرههاشمی: اجلاس واشنگتن فقط یک شوی تبلیغاتی است
مجتبی ثمرههاشمی، مشاور ارشد رییسجمهور نیز در حاشیه جلسه دولت در پاسخ به سوالی درخصوص اجلاس واشنگتن که اخیرا انجام شد، گفت: برگزاری این اجلاس از طرف کسانی که خودشان منشاء تولید سلاح هستهای بوده و از ابتدا دنبال انرژی هستهای برای تولید سلاح رفتند و بعد دیگران را به حمله اتمی تهدید میکنند، یک شوی تبلیغاتی است. وی ادامه داد: این کشورها که دارای زرادخانههای هستهای بوده و آن را حفظ میکنند و برای سلاحهای هستهای خود هدف بازدارنده تعریف میکنند و مفهوم آن کشاندن سایر کشورها به سمت سلاح هستهای است، اینکه یک جلسهای بگذارند و میگویند که میخواهند با تروریسم هستهای مقابله کنند منطقی
نیست و مزورانه است.
مشاور ارشد رییسجمهور در خصوص همزمانی اجلاس خلع سلاح تهران و اجلاس واشنگتن نیز خاطرنشان کرد: این تقارن اتفاقی است و ایران از مدتها قبل در تدارک آن بود. ثمرههاشمی با بیان اینکه ایران با برگزاری کنفرانس خلع سلاح در تهران میخواهد از نظرات دولتهای مستقل و صاحبنظران به راهکاری برای خلع سلاح در دنیا برسد، اظهار داشت: کشورهایی که دارای سلاح هستهای بوده و دیگران را تهدید میکنند، نمیتوانند پرچمدار خلع سلاح هستهای باشند؛ چرا که در این صورت باید اول خودشان را خلع سلاح کنند.
وی درخصوص قانون هدفمند کردن یارانهها و زمان اجرای آن نیز یادآور شد: همانطور که رییسجمهور گفتند تفاهماتی در مجلس در حال انجام است و انشاءالله این تفاهمات زمینه اجرای دقیقتر آن را رقم خواهد زد. مشاور ارشد رییسجمهور در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اظهارات اخیر مشاور اوباما مبنی بر تفاهم آمریکا و چین بر سر تحریم بیشتر ایران خاطرنشان کرد: آنها همیشه چند گام به جلو نسبت به واقعیتی که وجود دارد حرکت میکنند و درصدد فشار تبلیغاتی هستند. از همین رو باید واقعیتها را دید و سنجید.
متکی: حرکت اخیر اوباما بازی با آتش بود
منوچهر متکی، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در حاشیه جلسه هیات دولت با بیان اینکه اوباما در حرکت جدیدش در صحنه جدید بینالمللی به سوی کیش و مات میرود، عنوان کرد: در کنفرانس خلع سلاح تهران اراده جدی جامعه جهانی را مبنی بر نیاز امروز جهان برای خلع سلاح هسته ای نشان خواهیم داد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آخرین وضعیت ایرانیان دستگیر شده در خارج از کشور چگونه است، اظهار کرد: در مورد معصومینژاد در رابطه با شرایط و وضعیتش در زندان پیگیریهایی به عمل آوردیم و تماس تلفنی در این رابطه انجام شد و با آقای دمیرچی لو که در زندان میلان به سر میبرد امروز گفتوگوی تلفنی صورت خواهد گرفت. وزیر امور خارجه ادامه داد: همچنین با آقای کاکاوند که در فرانسه دستگیر شده است قبلا تماس تلفنی صورت گرفته است که از زبان خودشان وضعیتشان را پیگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه برای بررسی و پیگیری وضعیت این اتباع ایرانی از سوی دستگاههای ذیربط هماهنگیهایی انجام شده است، گفت: معصومینژاد سالهای طولانی در رم به خبرنگاری مشغول بوده است و من از جامعه خبری تشکر میکنم و امیدوارم مجموعه تلاشهای سیاسی، اجتماعی و رسانه ای کشور موجب بازگشت ایشان به کشور شود. متکی در مورد نامهنگاری نماینده ایران در سازمان ملل به دبیر کل سازمان ملل در مورد تهدیدات اخیر اوباما که گفته بود این تهدیدات یک باجگیری اتمی است، عنوان کرد: اوباما در آغاز کار به نظر میرسید در صحنه شطرنج بینالملل با عنوان اینکه مهره تغییر را میخواهد به حرکت در آورد وارد شد، اما حرکت اخیر وی کاملا نادرست و ناپخته بود، وی در این حرکات جدیدش در صحنه جدید شطرنج بینالمللی به سوی کیش و مات پیش خواهد رفت، البته در صورتی که دقت نکند.وی در پاسخ به سوالی در مورد ارزیابی وی در مورد نامه رییسجمهور به رییسجمهور آمریکا گفت: شخص رییسجمهور در موقع مقتضی در این مورد اعلام نظر خواهد کرد.
صالحی: کنفرانس تهران زمینهای برای بازنگری ان.پی.تی است
علیاکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی کشوردیروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: امیدوارم نتایج کنفرانس خلع سلاح تهران بتواند زمینهسازی خوبی از طرف جنبشهای عدم تعهد به کشورهای درحال توسعه در بازنگری NPT باشد.وی در ارزیابی خود از اجلاس واشنگتن اظهار کرد: با توجه به اخبار رسیده ظاهرا به نتیجهای رسیدهاند و از ابتدا نیز مشخص بود که این اجلاس خیرخواهانهای نبوده، بلکه برای فشار آوردن به برخی از کشورها از جمله ایران است. وی در خصوص کنفرانس خلعسلاح در روز شنبه تصریح کرد: در خصوص کنفرانس خلع سلاح تهران میتوان گفت که این اجلاسی خیرخواهانه است.
رییسسازمان انرژی اتمی کشور ادامه داد: برخی کشورها در بخش NPT یا معاهده عدم انتشار سلاحهای هستهای که براساس سه رکن خلع سلاح، عدم اشاعه و استفاده صلحآمیز از فنآوری هستهای است به دو رکن خلع سلاح و استفاده صلح آمیز از فناوری هستهای توجه نکردهاند؛ در حالی که فقط به یک رکن آن بسیار توجه داشتند و آن نیز عدم اشاعه بود که دائما به کشورها از جمله ایران فشار آوردند؛ اما در خلع سلاح که بیش از ۴۰ سال از NPT میگذرد هیچ توجهی نکردند. صالحی در این زمینه گفت: در آخرین اقدامات خود تحویل یک سوم از سلاح هستهای بود که البته زمان بهرهبرداری خود را از دست دادهاست.
ارسال نظر