رییس مجلس به ترکیه رفت
تحرک دیپلماتیک جدید برای حل بحران غزه
لاریجانی در دیدار با نخست وزیر ترکیه خواستار قطع رابطه گسترده جهان اسلام با اسرائیل شد.
عکس: خبرگزاری مهر
لاریجانی در دیدار با نخست وزیر ترکیه خواستار قطع رابطه گسترده جهان اسلام با اسرائیل شد.
لاریجانی به ترکیه رفت و یک هیات از سازمان کنفرانس اسلامی وارد تهران میشود
دور تازه تحرکات دیپلماتیک ایران برای حل بحران غزه
دنیایاقتصاد- دور تازه تحرکات دیپلماتیک ایران برای حل بحران غزه با سفر علی لاریجانی رییس مجلس به ترکیه برای حضور در نشست فوقالعاده رییسان مجالس کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی و میزبانی تهران از هیات بلند پایه این سازمان که به زودی به ایران سفر خواهند کرد، آغاز شد.
در حالی که بیش از سه هفته از حملات ارتش اسرائیل به نواز غزه گذشته است، قرار است نشست فوقالعاده رییسان مجالس کشورهای اسلامی به منظور حل بحران غزه و بررسی راههای پایان دادن به حملات اسرائیل امروز در استامبول برگزار شود. از سوی دیگر منوچهر متکی وزیر خارجه خبر داده است که به زودی هیاتی از سوی سازمان کنفرانس اسلامی برای تشکیل جلسهای به منظور یافتن راهی برای حل بحران غزه به ایران سفر میکند و وزارت خارجه مشغول هماهنگی زمان اعزام این هیات به تهران است.
به گزارش ایسنا، رییس مجلس شورای اسلامی پیش از عزیمت به ترکیه ابراز امیدواری کرد که موضوع بحران غزه به طور جدی از طریق مجالس اسلامی مورد توجه قرار گیرد و فشارها بر روی رژیم صهیونیستی افزایش یابد.
لاریجانی افزود: در بینالمجالس اسلامی، کمیته اجرایی وجود دارد که در مواقع حساس جلساتی را برگزار میکند که پیگیریهایی صورت گرفت و با روسای مجالس چند کشور صحبت و مقرر شد که این نشست در ترکیه با حضور روسای مجالس انجام شود. رییس مجلس شورای اسلامی، گفت: خوشبختانه به دلیل حساسیت موضوع و مشکلات حادی که در غزه وجود دارد و رفتار سبعانه رژیم صهیونیستی تعداد زیادی از روسای مجالس کشورهای اسلامی که حتی عضو کمیته اجرایی هم نیستند، به دلیل اهمیت موضوع در این اجلاس حضور مییابند و بیش از نیمی از روسای مجالس عضو، در این اجلاس شرکت خواهند کرد. وی یادآور شد: در کنار این اجلاس گفتوگوهایی نیز با روسای مجالس که در بخشهای دیگر فعال هستند، انجام خواهد شد.
لاریجانی افزود: با توجه به اینکه تروئیکای بینالمجالس در دمشق اجلاس داشتهاند در این نشست نیز حضور خواهند داشت و احتمالا یک تحرک دیگری نیز در برنامه خواهد بود و بستگی به شرایط صحنه و رایزنی با دیگران دارد.
از سوی دیگر، وزیر خارجه پس از نواختن زنگ غزه در مدرسه متقین تهران در جمع خبرنگاران از آغاز دور جدید گفتوگو با سازمان کنفرانس اسلامی در خصوص غزه خبر داد و اظهار داشت: قرار است هیاتی از سازمان کنفرانس اسلامی وارد تهران شود که هماکنون در حال هماهنگی زمان آن هستیم.
وی با بیان اینکه توقف عملیات نظامی رژیم صهیونیستی، عقبنشینی از غزه، باز شدن گذرگاهها و قطع موشکپرانی چهار عنصر مورد بحث اتحادیه اروپا و کشورهای منطقه در خصوص غزه است، افزود: در حال حاضر در منطقه تحرکات سیاسی گستردهای آغاز شده و روز گذشته برخی وزرای خارجه کشورهای غربی و منطقه مسائل مربوط به غزه را پیگیری کردند.
وزیر امور خارجه با اشاره به تماسها و ارتباطاتی که بین این کشورها بوده، اضافه کرد: در این تماسها آرامسازی شرایط کنونی با توجه به استفاده از همان چهار عنصر مورد تبادل نظر قرار گرفت که میتواند به عنوان اولین گام در خاموش کردن آتش فتنه رژیمصهیونیستی و گام نهادن در مراحل بعدی باشد.
وی افشای جنایات رژیمصهیونیستی و تشریح اهداف پشتپرده این رژیم را مهم ارزیابی کرد و گفت: هیاتهای ویژهای از سوی رییسجمهور به کشورهای مختلف اعزام شده است که وزارتخارجه تمهیدات لازم برای این مسائل را انجام میدهد.
متکی با اشاره به نامه خود به وزیرخارجه مصر و اینکه تاکنون پاسخ مثبتی در این خصوص دریافت نکرده است، اظهار کرد: در آن نامه خواسته بودیم که امکان انتقال مجروحین غزه به ایران یا احداث بیمارستان صحرایی ایران در نزدیکی مرز مصر و غزه فراهم شود.
وزیرامورخارجه با بیان اینکه بخشی از کمکهای ایران توسط هواپیما منتقل شده است، تصریح کرد: البته هنوز با ادامه ارسال کمکها موافقت نکردهاند، ضمن اینکه کشتی اعزام شده از طرف ایران در آبهای بین مصر و غزه است و دیروز بندر سعید را ترک کرده است و این کشتی تلاش میکند که در بندر غزه پهلو گرفته و کمکها را مستقیما به مردم غزه ارائه دهد که این مساله از دیروز در حال پیگیری است.
متکی با بیان اینکه ستادی قوی در وزارتخارجه به ریاست قائم مقام وزیر ایجاد شده که هماهنگی با بخشهای ذیربط را پیگیری مینماید، گفت: یک گروه ارکستر ایرانی طراحی سمفونی غزه را از روز گذشته آغاز کرده که در مناطق مختلف کشور به اجرا در میآید و عواید آن به مردم غزه ارسال میشود.
وی افزود: تمام اقشار ایران نمایش خوبی را از حمایت از غزه به جهانیان از آغاز عملیات ارائه دادند و ما از ابتدا مردم غزه و فلسطین، حماس و مقاومت فلسطین را پیروز میدان میدانستیم که این پیروزی محقق خواهد شد.
متکی همچنین با سخنرانی درجمع دانشآموزان، گفت: غزه باریکهای کوچک از سرزمین فلسطین است که بسیاری نام آن را قبل از تجاوز رژیم صهیونیستی به آن نمیدانستند.
نام غزه سمبل ایستادگی، مقاومت، حقطلبی، عدالتخواهی، مبارزه با زورگویی و زورگویانی است که به زور وارد فلسطین شده و آن را اشغال کردند. وزیرامورخارجه تصریح کرد: آتشبس یا آرامسازی با هدف حمله نکردن اسرائیل به غزه بود تا گذرگاهها را باز نگاه دارد اما وقتی گذرگاهها بسته شد توافق نقض شد و سازمان ملل و شورایامنیت نیز که هرجا جنگ باشد باید تصمیم بگیرد ۱۴ روز در این خصوص صبر کرد و آمریکاییها جلوی هرگونه تصمیم شورای امنیت را گرفتند چرا که فکر میکردند ظرف یک یا دو هفته کار حماس تمام است.
وی تاکید کرد: البته پس از دو هفته متوجه شدند که اینگونه نیست که این رژیم جعلی و غیرقانونی چون اراده کرد بتواند بیاید و غزه را اشغال کند و ملتی در برابر آن مقاومت میکند که تا اینجا اسرائیل شکست خورده و پس از آن نیز شکست خواهد خورد.
متکی با انتقاد از اقدام کانادا مبنی بر دادن رای منفی به قطعنامه نقض حقوق بشر توسط رژیمصهیونیستی در مقر اروپایی سازمان ملل، گفت: روز گذشته قطعنامهای در ژنو و در دفتر اروپایی سازمان ملل علیه اسرائیل در مورد نقض حقوق بشر با اکثریت قاطع به تصویب رسید تا کمیتهای حقیقتیاب تشکیل شود و موضوع را بررسی کند اما تنها کانادا به آن رای منفی داد.
متکی رای منفی کانادا را به معنای نادیده گرفته شدن شهید و زخمی شدن بیش از ۵۰۰۰ نفر در غزه که ۱۰۰ نفر از آنها زن و ۳۸۰ نفر از آنها کودک هستند، دانست. وزیر امور خارجه، اظهار داشت: حمایت دانشآموزان ایرانی از کودکان و نوجوانان غزه قویترین حمایتی است که به عمل آمده و این حمایت از طرق مقتضی به غزه منتقل خواهد شد.
ارسال نظر