رییس شورای شهر تهران در مورد استعفای اعضای شورای شهر برای انتخابات، ثبت اموال اعضای شورای شهر و عدم حسابرسی از شهرداری در دهه ۶۰ و ۷۰ توضیحاتی ارائه داد و متذکر شد که مجلس باید قانونی را وضع کند تا اموال اعضای شورای شهر ثبت شود. به گفته وی این کار مانع از هرگونه سوءاستفاده اعضای شوراهای شهر سراسر کشور می‌شود. چمران البته گلایه‌هایی را نیز از شهرداری مطرح کرد که عمده آن مربوط به مقاومت بدنه شهرداری با طرح تفصیلی شهر تهران است که به اعتقاد چمران مانع از سوءاستفاده‌های احتمالی می‌شود.

درخواست ثبت اموال اعضای شورای شهر

چمران در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر در پاسخ به این پرسش که چرا قانونی برای ثبت اموال و دارایی‌های اعضای شورای شهر برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی نداریم؟ گفت: در دوره دوم شورای اسلامی شهر تهران دفترچه‌هایی را که برای ثبت اموال و دارایی‌های وزرا و مسوولان توزیع می‌شود به صورت داوطلبانه به اعضای شورای شهر دادیم که یکی از آنها شخص آقای احمدی‌نژاد بود و هنوز هم این دفترچه در اختیار من است، ولی به واقع هنوز قانونی برای ثبت اموال و دارایی‌های اعضای شورای شهر نداریم.

وی افزود: به اعتقاد من باید مجلس در این مورد قانونی را وضع کند تا مانع از هرگونه سوءاستفاده اعضای شوراهای شهر سراسر کشور شود، زیرا در برخی از شهرهای تازه تاسیس به دلیل غیر بومی بودن شهروندان امکان حضور برخی سودجویان و دلالان در شوراها وجود دارد. در این زمینه می‌توان به ماجرای یکی از اعضای شورای شهر اسلامشهر یا نسیم شهر در چند سال گذشته اشاره کرد.

آمار استعفاها از اسرار است

مهدی چمران در پاسخ به این پرسش که چند نفر از اعضای شورای شهر تهران برای شرکت در انتخابات مجلس استعفا داده‌اند، گفت: این از اسرار است هر چند که برخی اخبار و شایعات در این مورد عنوان شده است.

وی افزود: اگر هر یک از اعضای شورای شهر برای کاندیداتوری و شرکت در انتخابات مجلس قصد استعفا داشته باشند باید نامه درخواست استعفا در صحن شورا مطرح و با تصویب اعضای شورا پذیرفته شود که تاکنون چنین درخواستی به بنده اعلام نشده است.

به شهرداری نمره کمی می‌دهم

رییس شورای شهر تهران در مورد این پرسش که چه نمره‌ای به عملکرد شهردار تهران می‌دهید، گفت: از من در مورد نمره به شهردار سوال نپرسید چون معمولا نمره کمی می‌دهم البته انتقادات و مشکلات را بیشتر به صورت دوستانه به شهردار و همکارانش گفته‌ام، ولی کارهای خوبی هم در شهرداری تهران انجام شده است.

رییس شورای شهر تهران از به هم ریختگی سیستم مالی شهرداری تهران در سنوات گذشته انتقاد کرد و افزود: هر چند که امروز نسبت به گذشته سیستم مالی شهرداری تهران بهتر شده ولی بازهم با چالش‌هایی روبه‌رو است.

وی افزود: شهرداری تهران در دهه ۶۰ و دهه ۷۰ به هیچ عنوان حسابرسی نشده است؛ زیرا حسابرس‌ها که سر از کارها در نمی‌آوردند و می‌گفتند به هیچ عنوان قابل حسابرسی نیست. از سال ۸۲ تاکنون موضوع اصلاح سیستم در حال انجام است.

به عنوان مثال در گذشته از صد پروژه تنها دو پروژه به مزایده گذاشته می‌شد، ولی امروز در ظرف مدت سه سال این تعداد به ۷۰ درصد رسیده و هنوز جای کار دارد.

مقاومت شهرداری در برابر طرح تفصیلی

چمران گفت: با اینکه شورای شهر تهران و شخص آقای قالیباف موافق اجرا طرح جامع تفصیلی هستند، ولی بافت شهرداری همچنان مقاومت می‌کند. زیرا آنها می‌گویند این طرح موجب کاهش درآمدهای شهرداری می‌شود. با اجرای این طرح تمام سیستم شهرداری الکترونیکی و نرم‌افزاری شده و شخص نمی‌تواند به تنهایی تصمیم‌گیری کند و راه هرگونه اشتباه و سوءاستفاده‌های احتمالی گرفته خواهد شد.

رییس شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که چرا هنوز این طرح اجرایی نشده گفت: قرار بود طرح از ابتدای سال ۹۰ اجرایی شود، ولی چون هنوز نقشه‌های GIS وارد نرم افزار نشده و سیستم‌های نرم افزاری هم آماده نیستند، زمانبر شده است.

حضور هنرمندان در شورای بعدی

رییس شورای شهر تهران در مورد این انتقاد که آیا حضور ورزشکاران خوشنام به عنوان کاندیدای عضویت در شورای شهر بدون آنکه تخصصی در امور شهری داشته باشند، موجب تضعیف شورا نمی‌شود؟ گفت: انتخاب و تعیین صلاحیت اعضای شورا بر عهده شورای شهر نیست، ولی نمی‌توان افراد را از کاندیدا شدن منع کرد هر چند که هنرمندان هم دارند آرام آرام خود را برای عضویت در شورای شهر حاضر می‌کنند.