مردم 70سال هم پس‌انداز کنند، صاحب‌خانه نمی‌شوند/ حقوق بازنشستگان تا 30درصد افزایش می‌یابد

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری امروز خود، به مشکلات جدی در زمینه مسکن و تأثیر آن بر معیشت مردم اشاره کرد. وی ابتدا یادآوری کرد که در سالروز تأسیس بنیاد مسکن در یک نشست قبل، به این موضوع پرداخته بود و تأکید کرد که مسأله مسکن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. قالیباف ضمن اشاره به تلاش‌های دولت برای افزایش حقوق کارکنان بین ۲۰ تا ۳۰ درصد در سال جاری، بیان کرد که حتی با این افزایش‌ها، قادر به جبران کامل تورم و هزینه‌های زندگی نیستیم. وی اضافه کرد که هزینه مسکن در بسیاری از خانواده‌ها بین ۵۰ تا ۷۵ درصد درآمدشان را شامل می‌شود، که فشار زیادی بر معیشت و شرایط زندگی آنان وارد می‌آورد.

رئیس مجلس به مشکلات اجتماعی و فرهنگی ناشی از مسائل مسکن نیز اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که برای بسیاری از افراد مستأجر، سختی‌های زیادی از جمله اسباب‌کشی سالانه وجود دارد. در نهایت، قالیباف از همه مسوولان خواست تا مسأله مسکن را رها نکنند و بر ضرورت رسیدگی به این موضوع تأکید کرد.

او ادامه داد: اگر یک نفر در طول عمرش یک سوم از حقوق خود در هر ماه ذخیره بکند و در دهک‌های ۱ تا ۵ هم باشد این فرد حتی پس از  ۷۰ سال هم قادر نمی شود که یک خانه زیر ۱۰۰ متر برای خودش فراهم بکند.

 حتما وعده «صادق ۳» انجام خواهد شد
قالیباف در پاسخ به سوال رسانه فلسطینی در خصوص توافق آتش بس در لبنان و اظهارات رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه «تمرکز این رژیم بعد از آتش بس، بر ایران و برنامه هسته‌ای است»، گفت: از آتش بس استقبال می‌کنیم اما اینکه نتانیاهو جنایتکار بحثش بر این است که تمرکزش بر ایران است حرف گزافی است. در سفری که به بیروت رفتم در میان دود و آتش و فشاری که بر مردم بود در آنها شجاعت، صبر و درایت دیدیم و حزب الله را زنده دیدم .در ژنو گفتم که حزب الله زنده تر از همیشه است. نتانیاهوی کثیف با ۷ لشکر به جنوب لبنان آمد اما شکست خورد و تا دیشب تل‌آویو را می‌زدند. این قدرت اسلام است.ما وعده صادق ۳ را داریم و این تصمیم ما است که البته زمان هم جزو عملیات ما است.

حقوق بازنشستگان تا ۳۰درصد افزایش می یابد

رئیس مجلس شورای اسلامی، در نشست خبری امروز به موضوع افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان و هماهنگی‌های صورت‌گرفته میان دولت و مجلس برای اصلاح بودجه جاری پرداخت. وی تأکید کرد که تمام تلاش‌ها بر این بوده که حقوق و خدمات ارائه‌شده به مردم بتواند حداقل همپای تورم حرکت کند. قالیباف همچنین به برخی اشکالات در بودجه جاری اشاره کرد و گفت که این موضوع در جلسات مشترک مجلس و دولت، از جمله در دیدار با رئیس‌جمهور، مورد بررسی قرار گرفته است.

به گفته قالیباف، در این جلسات توافق شده که اولویت اصلی، افزایش حقوق کارگران، کارمندان و بازنشستگان باشد و افزایش هزینه‌های جاری اداری بخش‌های دولتی کنترل شود. وی خاطرنشان کرد که افزایش حقوق کارکنان بین ۲۰ تا ۳۰ درصد پیش‌بینی شده و این موضوع در کمیسیون تلفیق نیز تا این مرحله به تصویب رسیده است. قالیباف بر اهمیت هم‌جهتی میان مجلس و دولت در این زمینه تأکید کرد و از تعهد مسوولان برای بهبود وضعیت معیشتی مردم خبر داد.

به فوریت لایحه مشاغل حساس رای ندادم

 قالیباف در پاسخ به سوالی در زمینه وفاق ملی و اینکه مجلس چگونه بر دولت نظارت خواهد داشت، گفت: وفاقی که با یک لایحه که یک فوریتش هم رای نیاورد برهم بخورد، نباشد بهتر است. سلایق سیاسی موافق و مخالف دولت  را باید بپذیریم.همکاری و تعامل نباید خلاف قانون باشد. من هم به یک فوریت لایحه مشاغل حساس رای ندادم. حضور آقای ظریف در دولت بر اساس قانونی که در حال حاضر جاری است،  خلاف است‌.جنس نظرات ما با نظارت سازمان بازرسی کل کشور متفاوت است. مجلس تذکر می دهد و در نظارت مچ گیری نمی‌کنیم.

 رئیس مجلس همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دولتی چین در خصوص برنامه های آینده ایران و چین تصریح کرد: چین از کشورهای دوست نزدیک و متحد ما است و کشوری است که با آن روابط عمیق راهبردی داریم و باید این همکاری را ادامه دهیم. ما امروز با چین دوست، دشمن و منافع مشترک داریم. ارتباطات ما ماندگار است. امروز فرصت های بزرگتری با چین داریم. از سوی دیگر فرصت های مهمی همچون بریکس و شانگهای داریم. باید پایه های روابط را بسازیم.

معادل ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار انرژی از دست می‌دهیم

 قالیباف در پاسخ به سوالی در خصوص ناترازی انرژی، گفت: رفع ناترازی انرژی دغدغه شخص رئیس جمهور هم هست. به واقع   ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر نفت  قاچاق می شود که تردید نکنید این قاچاق سازماندهی شده است و دولت و مجلس هم این موضوع را انکار نمی کنند. وقتی حرف از رشد اقتصادی و تورم می زنیم همه ما مسوول هستیم.انرژی در  انحصار دولت به معنای کلان است امروز در پیک مصرف ۲۵۰ میلیون متر مکعب گاز در نیروگاه‌ها مصرف میکنیم.  بیش از ۵ میلیارد لیتر سوخت مازوت در نیروگاه‌ها ذخیره می کنیم. به واقع به اندازه ای که انرژی مصرف می کنیم به همین میزان انرژی هدر می دهیم. درآمدهای ارزی ما بین ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار است و به همین میزان انرژی از دست می دهیم.

تصمیمات شوک آور به جامعه گرفته نمی‌شود

قالیباف در خصوص احتمال افزایش بنزین، اظهار کرد: حتما بنا نیست تصمیمات شوک آور به جامعه گرفته شود و این هم نگاه دولت و هم نگاه مجلس است. اولین راه جلوگیری از هدر رفت بنزین، افزایش قیمت نیست. در کل انرژی سهم بنزین ۹ درصد و سهم گاز ۷۰ درصد است و اگر چاره اندیشی بخواهیم بکنیم باید بدانیم از کجا باید باشد. اگر دولت قرار است انتفاعی ببرد مردم هم باید انتفاع آن را ببینند. ۴۸ درصد از خانوارها خودرو ندارند که بنزین به آنها تعلق گیرد. بنابراین نابرابری دردناکتر از ناترازی است و ظلم مضاعف است. باید در این مورد با مردم و نخبگان صحبت کرد.