سرمایهگذاری روسیه با برقیسازی راهآهن گرمسار
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی ایران و معاون وزیر حملونقل روسیه یادداشت تفاهم همکاریهای حملونقلی در زمینه حملونقل ریلی، دریایی، جادهای و هوایی امضا کردند. یادداشت تفاهم همکاریهای حملونقلی ایران و روسیه در پایان هشتمین اجلاس همکاریهای حملونقلی دو کشور میان مهرداد تقی زاده معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی ایران و الکسی سامبویویچ تسیدنوف معاون وزیر حملونقل روسیه در وزارتخانه راه و شهرسازی ایران امضا شد. این اجلاس در طول سه روز و در قالب چهار کارگروه حملونقلی و یک کارگروه تنظیم و تدوین اسناد باهدف بررسی و پیگیری موانع پیش روی توسعه روابط حملونقلی میان دو کشور برگزار شد.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی ایران و معاون وزیر حملونقل روسیه یادداشت تفاهم همکاریهای حملونقلی در زمینه حملونقل ریلی، دریایی، جادهای و هوایی امضا کردند. یادداشت تفاهم همکاریهای حملونقلی ایران و روسیه در پایان هشتمین اجلاس همکاریهای حملونقلی دو کشور میان مهرداد تقی زاده معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی ایران و الکسی سامبویویچ تسیدنوف معاون وزیر حملونقل روسیه در وزارتخانه راه و شهرسازی ایران امضا شد. این اجلاس در طول سه روز و در قالب چهار کارگروه حملونقلی و یک کارگروه تنظیم و تدوین اسناد باهدف بررسی و پیگیری موانع پیش روی توسعه روابط حملونقلی میان دو کشور برگزار شد.
بنابراین گزارش طبق تفاهمنامه امضاشده میان طرفین در حوزه حملونقل ریلی شرکت «راهآهن روسیه» و راهآهن ایران علاقهمندی خود را برای ادامه کارهای مشترک در پروژههای زیرساختی در جمهوری اسلامی ایران مورد تایید قرار دادند و با توجه به پیشرفتی که طرفین در بخش تهیه قرارداد برقی کردن خط راهآهن گرمسار-اینچهبرون دست یافتند، قرار شد این پروژه از محل اعتبارات دولتی روسیه تامین مالی شود و به همکاری درزمینه مطالعه پروژههای زیرساختی بعدی که از سوی راهآهن ایران پیشنهاد خواهند شد ادامه دهند. طرفین علاقهمندی خود را برای ادامه کار مشترک در زمینه بررسی چشماندازها و شرایط اجرای پروژه احداث خط آهن رشت-آستارا (ایران)- آستارا (آذربایجان) در چارچوب کریدور حملونقل بینالمللی «شمال-جنوب» مورد تایید قراردادند.
همچنین طرفین توافق کردند که ظرف سه ماه از تاریخ امضای این پروتکل شرکتهای خود را که دارای ظرفیت و امکانات مناسب برای احداث کارخانه مشترک درزمینه تولید ریل راهآهن متناسب با سطح فناوریهای روز دنیا همراه با انتقال دانش فنی هستند را به یکدیگر معرفی کنند. در حوزه حملونقل دریایی طرف ایرانی مشکلات موجود برای عبور ایمن به دلیل کاهش عمق کانال ولگا را مطرح کرد که طرف روس اعلام کرد در حال حاضر اقدامات مربوط به لایروبی کانال ولگا - دریای خزر برای تامین و نگهداری عمق عبور کشتیها با آبخور ۲/ ۴ متر در حال انجام است. طرف ایرانی مشکلی که همچنان برای کشتیهای ایرانی درخصوص لزوم دریافت روادید ازسوی اعضای خدمه و سایر مشکلات هنگام استقرار کشتیهای ایرانی در تعمیرگاههای بندر آستارا خان وجود دارد را مورداشاره قرارداد و طرف روسی علاقهمندی خود را به حل مشکلات موجود و اقدامات قابل اتخاذ در این خصوص به اطلاع رساند و اعلام کرد نتایج کار انجامشده طبق روال مقرر بهطرف ایرانی اطلاعرسانی خواهد شد.
پیگیری رفع مشکلات رانندگان ناوگان ایرانی و تسهیل تردد حملونقل مسافر میان ایران و روسیه
در حوزه حملونقل جادهای طرف ایرانی ضمن اشاره به مفاد تفاهمنامه تسهیل تردد بین اتباع دو کشور خواستار اجرای کامل آن و حذف فرآیند تنظیم دعوتنامه برای رانندگان ایرانی و ایجاد شرایط یکسان برای رانندگان دو کشور شد و طرف روس اعلام کرد طرف ایرانی اطلاعات مربوط به عدم صدور ویزا بدون دعوتنامه را بهصورت رسمی از طریق مجاری دیپلماتیک اعلام کند تا موضوع ظرف دو ماه آینده پیگیری و نتیجه آن بهطرف ایرانی اعلام شود. همچنین طرفها موافقت کردند مساعدتهای لازم برای توسعه و تسهیل تردد منظم اتوبوسهای مسافربری بین ایران و روسیه از مرزهای بینالمللی زمینی به عمل آورند. دو طرف آمادگی خود برای همکاری و تبادل تجربیات در زمینه نگهداری راهها و سایر سازههای حملونقل زمینی ازجمله اجرای پروژههای سرمایهگذاری اعلام کردند و از طرفی طرف روسی آمادگی خود را برای همکاری و انتقال تجربیات در زمینه ردیابی وسایل حملونقل جادهای اعلام کرد و آمادگی دارد در دومین کنفرانس ITS در تهران شرکت کند.
همچنین طرف ایرانی پیشنویس موافقتنامه بین دولت فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران در مورد تسهیل مقررات ورود، اقامت و خروج خدمه پرواز شرکتهای هواپیمایی دو کشور را بررسی و نظر موافق خود را اعلام کردند و طرف ایرانی در جهت تسریع مراتب موضوع را از طریق وزارت امور خارجه پیگیری میکند. در ادامه طرفین علاقهمندی خود را به ادامه توسعه مسیرها و افزایش حجم حملونقل از طریق کریدور حملونقل بینالمللی شمال-جنوب بهویژه درزمینه حملونقل ترکیبی و لجستیکی مورد تاکید قرار دادند و ضمن اظهار خشنودی از حمل کانتینری آزمایشی در کریدور شمال-جنوب در محور غرب دریایخزر و تجزیهوتحلیل نتایج آن تمهیدات لازم جهت کاهش زمان سیر، بهینهسازی شرایط حمل و رقابتی کردن این مسیر اتخاذ خواهند کرد.
تاسیس کمیتههای مشترک سرمایهگذاری در کریدور شمال- جنوب
در ادامه بهمنظور مطالعه ظرفیتهای موجود دو کشور برای سرمایهگذاری طرفها توافق کردند ظرف سه ماه از امضای این پروتکل کمیته مشترک سرمایهگذاری را با حضور تشکیلات مرتبط وزارتخانههای حملونقل و اتاقهای بازرگانی دو کشور تاسیس کنند.
گشایش دفتر راه آهن روسیه در ایران
گشایش نمایندگی راه آهن روسیه در ایران که برای اجرای طرحهای توافق شده صورت میگیرد در بیانیه این شرکت اعلام شده است. همچنین براساس تفاهمهای انجام شده، مقدمات ثبت دفتر نمایندگی راه آهن روسیه در ایران به زودی پایان مییابد و یوگنی چرپانوف یکی از مدیران شرکت راهآهن روسیه مسوولیت اداره آن را برعهده خواهد گرفت و دراین راستا گشایش نمایندگی راه آهن روسیه در ایران که برای اجرای طرحهای توافق شده صورت میگیرد، در بیانیه این شرکت اعلام شده است. به گزارش «ایرنا» شرکت راه آهن روسیه در قالب این همکاری چند طرح از جمله برقی کردن خط آهن گرمسار-اینچه برون را پیگیری میکند و پیش از این هم خط تبریز-آذرشهر را در سال ۲۰۱۲ برقی کرد. در این بیانیه آمده است: شرکت راه آهن روسیه همچنین موافقتنامه سهجانبهای را با شرکتهای راه آهن ایران و جمهوری آذربایجان با هدف ارتقای همکاریها در حوزههای مختلف و تبادل تجربیات امضا کرده است. شرکت راه آهن روسیه با مدیریت ۸۷ هزار کیلومتر خط ریلی برون شهری در پهنه بیش از ۱۷ میلیون کیلومتر مربعی این کشور شمار زیادی از شرکتهای صنعتی و خدماتی را تحت مدیریت خود دارد.
الکسی سامبویچ تسیدنوف، معاون وزارت حمل ونقل روسیه و مهرداد تقی زاده، معاون حملونقل وزارت راه و شهرسازی ایران در جریان هشتمین اجلاس کمیته مشترک همکاریهای حمل ونقل دو کشور در تهران، یادداشت تفاهم همکاری در بخشهای مختلف هوایی، دریایی، جادهای و ریلی امضا کردند. معاون وزیر حمل ونقل روسیه پس از امضای تفاهمنامه گفت: دو طرف توافق کردند در مدت سه ماه از امضای یادداشت تفاهم، برای ساخت کارخانه مشترک تولید ریل متناسب با فناوریهای روز دنیا اقدام کنند. با توجه به مذاکرات طرفین برای آمادهسازی قرارداد همکاری مشترک در برقی کردن خط آهن گرمسار - اینچه برون، طرفین همچنین اعلام آمادگی کردند، اقدامهای لازم برای تسریع در امضای این قرارداد را با توجه به تامین مالی آن از محل اعتبارات صادراتی روسیه انجام دهند. همچنین طرف ایرانی مشخصات پروژه ریلی محور رشت - آستارا را ارائه داد و طرف روسی نیز اعلام آمادگی کرد در مدت دو ماه نسبت به ارائه شرایط ممکن تامین مالی و اجرای پروژه اقدام کند.
ارسال نظر