گروه فلزات اساسی با 9/4درصد بازدهی، پربازده‌ترین گروه بورس بود
گروه بورس- بورس اوراق بهادار تهران در حالی نخستین ماه فعالیت خود در سال جاری را پشت سر گذاشت که به دلیل تعطیلات نوروز، تنها شاهد انجام معاملات در ۱۶روز کاری بود.

هر چند به دلیل سفر نوروزی، حجم معاملات با کاهش چشمگیر روبه‌رو شد. اما قطعیت معاملات چهاربلوک 5درصدی فولاد مبارکه به ارزش 1232میلیارد تومان و قطعیت معامله بلوک 40درصدی ایرالکو به ارزش 95میلیارد تومان در کنار معامله بلوک 17درصدی معادن و فلزات به ارزش 214میلیارد تومان و جابه‌جایی بلوک‌های پارس خودرو در مجموعه سایپا، ارزش معاملات را به حدود 1800میلیارد تومان ارتقا داد.
در کنار موارد فوق، شاخص قیمت بورس نیز به میزان ۷/۰درصد رشد کرد و درنتیجه بازدهی بورس که ترکیبی از تغییرات قیمت و سود تقسیمی شرکت‌ها است، افزایش ۹/۰درصدی را ثبت کرد.
مقایسه وضعیت بازدهی بورس طی فروردین ماه سال‌جاری با زمان مشابه سال‌های قبل نشان می‌دهد، شاخص قیمت پس از نزول بازدهی طی اولین ماه سه سال گذشته، در سال جاری با افزایش نسبت به سال قبل مواجه بوده است. به بیان دیگر طی سال‌های 84 تا 86، بازدهی شاخص قیمت از 9/4 به 8/0-درصد کاهش یافته؛ در حالی که طی فروردین ماه 87، شاخص قیمت توانست بازدهی 7/0درصدی را برای سهامداران ثبت کند. وضعیتی که درمورد روند بازدهی کل بورس نیز قابل مشاهده است. همچنین بررسی روند بازدهی شاخص قیمت طی سال‌های 84 تا 86 نیز حاکی از روند نزولی این متغیر بورس تهران بوده است؛ اما بازدهی کل بورس به دلیل رشد چشمگیر سود تقسیمی شرکت ها (بازده نقدی) طی سال 86، رشد بازدهی را نسبت به سال 85 نشان می‌دهد.
اما بررسی ۸گروه بزرگ بورس تهران که در حدود ۹۰درصد ارزش بازار به خود اختصاص داده‌اند، نشان می‌دهد که گروه فلزات اساسی (شرکت‌های بزرگ فولادی و ملی مس را در خود جای داده است) با ثبت ۹/۴درصد بازدهی، عنوان پربازده‌ترین گروه بورس را از آن خود کرد. در این گروه فولاد خوزستان با ۳/۱۳درصد و آلومتک با ۷/۱۲درصد بازدهی، موفق‌ترین شرکت‌های گروه لقب گرفتند.
پس از این گروه، واسطه‌گری مالی با 1/2درصد بازدهی در جایگاه دوم ایستاد که در این گروه نیز سرمایه‌گذاری گروه صنایع بهشر با 4/11و بانک پارسیان با 3/10درصد بازدهی برترین شرکت‌های این گروه بودند.
در نهایت گروه مواد محصولات دارویی با ۲/۱درصد به عنوان آخرین گروه رشدی بورس در فروردین ماه معرفی شد و داروسازی کوثر و سینا دارو به ترتیب با ۵/۳۳ و ۶/۵درصد بازدهی، صدرنشینان این گروه شدند.
از مجموع 246نماد معامله شده نیز کاشی الوند با 4/54درصد رشد قیمت عنوان برترین شرکت طی فروردین ماه را از آن خود کرد و شرکت‌های گرانیت بهسرام و داروسازی کوثر به ترتیب با 6/33 و 5/33درصد بازدهی در رده‌های بعدی ایستادند.
به لحاظ بازدهی منفی نیز ملی سرب و روی و حق تقدم توسعه معدن روی به ترتیب با ۹/۳۹درصد افت قیمت، زیان‌ده‌ترین سهام بورس طی این ماه بودند.
هر چند بورس تهران طی فروردین ماه 87، مقطع آرامی را به لحاظ تحولات سیاسی و اقتصادی تجربه کرد، اما به نظر می‌رسد انتشار بسته سیاستی بانک مرکزی در کنار تحولات سیاسی داخلی و خارجی می‌تواند روند حرکتی بورس طی ما‌ه‌های باقی‌مانده سال را تحت تاثیر قرار دهد.