رکود در بازار فلزات رنگی عمیقتر شد
گروه بورس کالا: فلزات پایه در هفته کاری جاری از نظر قیمتی روزهای پرنوسانی را پشتسر گذاشتند و با افت نرخ مواجه شدند. از روز دوشنبه که بازار فلزات جهانی کار خود را آغاز کرد، مس و آلومینیوم با کاهش قیمت چشمگیری مواجه شدند، بهطوری که قیمت مس با حدود ۵/ ۲ درصد کاهش به ۴ هزار و ۳۵۵ دلار در هر تن رسید و قیمت دیگر فلزات نیز بهطور متوسط ۲ درصد افول کرد. این درحالی است که بسیاری از تحلیلگران معتقد بودند قیمت فلزات اساسی به کف خود رسیده و از این پس به تدریج رشد میکند یا حداقل در سطوح فعلی باقی خواهد ماند.
گروه بورس کالا: فلزات پایه در هفته کاری جاری از نظر قیمتی روزهای پرنوسانی را پشتسر گذاشتند و با افت نرخ مواجه شدند. از روز دوشنبه که بازار فلزات جهانی کار خود را آغاز کرد، مس و آلومینیوم با کاهش قیمت چشمگیری مواجه شدند، بهطوری که قیمت مس با حدود 5/ 2 درصد کاهش به 4 هزار و 355 دلار در هر تن رسید و قیمت دیگر فلزات نیز بهطور متوسط ۲ درصد افول کرد. این درحالی است که بسیاری از تحلیلگران معتقد بودند قیمت فلزات اساسی به کف خود رسیده و از این پس به تدریج رشد میکند یا حداقل در سطوح فعلی باقی خواهد ماند. یک عامل اصلی برای ضعف عمیق بازار این مواد خام، کاهش مستمر شاخص بورس چین است که سبب شده همه به این باور برسند که رشد اقتصاد این کشور کند خواهد شد. هنگامی که تصور میشود نرخ رشد این کشور کاهش مییابد طبیعی است که قیمت فلزات اساسی کاهش یابد. وضعیت بد بورس چین به کاهش شاخصهای مالی در دیگر اقتصادهای بزرگ جهان منجر شد زیرا اقتصاد چین همچنان موتور رونق اقتصاد جهان است و ضعف آن خطر رکود را بیشتر میکند. به عقیده تحلیلگران شاخص بورس چین ممکن است بیش از پیش کاهش یابد زیرا بهرغم خبرهای منفی که سال پیش از اقتصاد این
کشور منتشر شد، شاخص بورس 9 درصد رشد کرد. از سوی دیگر افت روند قیمتی فلزات پایه در بازارهای جهانی در شرایطی اتفاق افتاده است که بازار داخلی این محصولات تحتتاثیر بازارهای جهانی با افت و خیز زیادی روبهرو نبوده و همچنان روند معاملات در بازار آزاد راکد است. به گفته فعالان حوزه فلزات پایه، اعتماد تجار به بازار بسیار کم شده و آنها همچنان در انتظار تغییر مجدد مسیر بازار هستند؛ چراکه معتقدند پارامترهای تاثیرگذار به نوسانهای خود ادامه خواهند داد. از طرفی فروشندگان محصولات خود را زیر قیمت فروش عرضه میکنند اما همچنان خریداری برای آنها وجود ندارد؛ مگر تولیدکنندگانی که در حد نیاز روزانه به بازار مراجعه میکنند. به این ترتیب بنا بر پیشبینی کارشناسان انتظار نمیرود هفته آینده نیز با توجه به ادامه رکود فعلی، شاهد افزایش تقاضای جدیدی از این محصولات باشیم چراکه بلاتکلیفی این محصولات در بازار داخلی میتواند دوباره موجب افت تقاضا در روزهای آتی شود.
ارسال نظر