ثبات قیمت فلزات پایه طی یک هفته گذشته
گروه بورس کالا- سحر نمایشی: رکودی که در حال حاضر دامن بازار فلزات پایه را گرفته، در بازار داخلی علاوه بر ماه مبارک رمضان، به دلایلی همچون افت شاخص اعتماد در این بازار و کاهش شدید تقاضا بوده است. سایه سنگین رکود درهفته گذشته بیش از هفتههای قبل بر بازار فلزات پایه احساس شد؛ چراکه همچنان بازار با کاهش تقاضا دست و پنجه نرم میکند، این در شرایطی است که فروشندگان بعد از چند هفته همراهی با روند بیرمق بازار، با این وضعیت کنار آمدهاند و معتقدند این روند تا پایان این ماه نیز ادامه خواهد داشت.
گروه بورس کالا- سحر نمایشی: رکودی که در حال حاضر دامن بازار فلزات پایه را گرفته، در بازار داخلی علاوه بر ماه مبارک رمضان، به دلایلی همچون افت شاخص اعتماد در این بازار و کاهش شدید تقاضا بوده است. سایه سنگین رکود درهفته گذشته بیش از هفتههای قبل بر بازار فلزات پایه احساس شد؛ چراکه همچنان بازار با کاهش تقاضا دست و پنجه نرم میکند، این در شرایطی است که فروشندگان بعد از چند هفته همراهی با روند بیرمق بازار، با این وضعیت کنار آمدهاند و معتقدند این روند تا پایان این ماه نیز ادامه خواهد داشت. به این ترتیب رکود حاکم بر بازار فلزات پایه داخلی منجر به ثبات قیمتها در این مدت شد؛ اما با این وجود این ثبات طی یک هفته اخیر نتوانست کمکی به رونق بازار کند. البته این در حالی است که فلز قلع که تا روز دوشنبه افت قیمت را تجربه کرده بود از روز سهشنبه به دلیل افزایش قیمت جهانی این فلز در بورس لندن با رشد قیمت اندکی در بازار داخلی مواجه شد؛ اما همچنان معاملهگران تمایل چندانی به خرید این فلز از خود نشان نمیدهند.
از سوی دیگر بازارهای فلزات پایه جهانی طی یک هفته گذشته شاهد نوسانات نامنظمی در بورس لندن بودند؛ به طوری که قیمتها طی این هفته جهت مشخصی را دنبال نکردند. با این حال درست است که قیمتها روند نزولی در پیش گرفته بودند؛ اما همین روند نزولی با نوسانات زیادی رو به رو شد.
در عین حال در بازارهای جهانی، برای سرمایهگذاران بهخصوص در آسیا و اروپا اگرچه قضیه توافقات نهایی در سیاستهای مالی و پولی ایالات متحده مهمترین خبر برای رشد بازارها به خصوص بازار فلزات بود، اما اوضاع منطقه یورو و استفاده از ابزارهای مالی و پولی برای تغییر شرایط موجود اقتصادی این منطقه از دیگر دغدغههایی است که سرمایهگذاران به شدت آن را در ملاحظات خود لحاظ میکنند؛ زیرا با توجه به شاخصهای اقتصادی همچون میزان نرخ رشد اقتصادی به تناسب بالا ماندن نرخ تورم و نرخ بیکاری احتمال اینکه شرایط رکودی در اروپا به سرعت از بین رود و در سال جاری حل شود غیرممکن است، به همین دلیل امسال نیز همچنان تردیدها باقی خواهند ماند و برای بازارهای کالایی اروپا همچون فلزاتپایه تغییرات منفی خواهد بود. البته این در شرایطی است که در صورت تداوم تردیدها در خصوص راه حل بحران یورو افت قیمت فلزاتپایه تداوم پیدا میکند.
تحلیلگران جهانی معتقدند تغییرات کاملا به اتفاقات و تصمیمگیری سیاستمداران وابسته است؛ اما همچنان بازارهای مالی و کالایی غیرسرمایهای به شدت از آینده وحشت دارند، زیرا تکلیف آنها مشخص نیست؛ بههمینخاطر پیشبینیها برای کوتاهمدت نیز به تاثیر از اخبار و گزارشهای منتشرشده ممکن است تحقق پیدا نکند.
از طرفی نیز وضعیت برای بازارهای آسیایی تا حدودی متفاوت بوده است، در شرایطی که نرخ رشد اقتصادی در چین بهعنوان یکی از بزرگترین کشورهای مصرفکننده و ژاپن به عنوان یکی از قطبهای اقتصادی آسیا دغدغه اصلی سرمایهگذاران است ، نباید از تداوم تنشها در خاورمیانه بهراحتی گذشت؛ زیرا بر شاخص امنیت سرمایهگذاریها و افزایش تردید سرمایهگذاران بسیار تاثیرگذار است.
البته در صورتی که سیاستمداران چین در ایجاد شوک به خارج شدن از وضعیت فعلی و کمک به سرعت نرخ رشد اقتصادی با استفاده از ابزارهای پولی همچون سیاست تسهیل کمی یا تزریق نقدینگی در برخی بازارها موفق شوند، میتوان به بهبود بازارهای مالی و ترغیب سرمایهگذاران به حضور در سرمایهگذاریهای جدید امیدوار بود. در بازارهای فلزاتپایه اگر چه رگههایی از مثبت شدن بازارها به چشم میآید و امیدواریها به تناسب افزایش سطح تقاضا دیده میشود، اما همچنان نمیتوان به یقین از وضعیت فعلی دفاع کرد. در هر صورت باید در انتظار خبرهای مثبت بود.
ارسال نظر