بازار فولاد کماکان در رکود
پایان انتظار نوید رونق معاملات را میدهد؟
گروه بورس کالا- حدیث موسوی: هفته گذشته برای بسیاری از بازارهای کالایی همچون فولاد با ثبات و افت نسبی قیمتها سپری شد. این در حالی است که معاملهگران هم در هفتهای که گذشت کمکم به پایان روزهای صبر و انتظار برای روی کار آمدن دولت منتخب نزدیکتر شدند. به هر طریق روز گذشته با برگزاری مراسم تنفیذ ریاست جمهوری بخشی از بار سنگین انتظارات در چند ماه گذشته تخلیه شد و حال باید دید روند معاملات به زودی از وضعیت فعلی خارج خواهد شد یا خیر. فعالان بازار خود این روزها تحلیل مشخصی از جریان دادو ستدها در روزهای پیش رو ندارند؛ چرا که معتقدند افت بهای آهنآلات که در طول بیش از یک ماه گذشته رقم خورده است به نوعی عادت پرهیز از خرید را حتی برای تامین نیازهای انباری در بین تجار دامن زده است، به همین جهت معلوم نیست تکاپوی خرید کردن چه زمانی در بازار رخ خواهد کرد.
گروه بورس کالا- حدیث موسوی: هفته گذشته برای بسیاری از بازارهای کالایی همچون فولاد با ثبات و افت نسبی قیمتها سپری شد. این در حالی است که معاملهگران هم در هفتهای که گذشت کمکم به پایان روزهای صبر و انتظار برای روی کار آمدن دولت منتخب نزدیکتر شدند. به هر طریق روز گذشته با برگزاری مراسم تنفیذ ریاست جمهوری بخشی از بار سنگین انتظارات در چند ماه گذشته تخلیه شد و حال باید دید روند معاملات به زودی از وضعیت فعلی خارج خواهد شد یا خیر. فعالان بازار خود این روزها تحلیل مشخصی از جریان دادو ستدها در روزهای پیش رو ندارند؛ چرا که معتقدند افت بهای آهنآلات که در طول بیش از یک ماه گذشته رقم خورده است به نوعی عادت پرهیز از خرید را حتی برای تامین نیازهای انباری در بین تجار دامن زده است، به همین جهت معلوم نیست تکاپوی خرید کردن چه زمانی در بازار رخ خواهد کرد. یکی از فعالان صنف آهن میگوید: مصرفکنندهها، وقتی آهنآلات در رکود و سراشیبی قیمت به سر میبرند اقدام به معامله نمیکنند، ولی هنگامی که قیمتها در مسیر صعود است التهاب خرید در بازار موج میزند به گونهای که در اوج قیمت آهن اکثرا شروع به پیشخرید محصولات فولادی میکنند. از این رو مرکز خدمات فولاد ایران به بررسی بازار آهن در هفته گذشته پرداخته است که در ادامه میآید:
بیلت ثابت ماند
بهرغم تعطیلات و رکود، قیمت بیلت در هفته گذشته تقریبا ثابت ماند. از اول هفته شمش ۱۵۰ میلیمتر در انزلی هر کیلو ۱۷۷۵ تا ۱۷۸۰ تومان روی تریلی پیشنهاد میشد که تا آخر هفته در همین میزان باقی ماند. اواسط هفته یک عرضه کننده مقدار محدودی بیلت را در قیمت ۱۷۴۰ تومان در انزلی فروخت ولی از آنجا که بازار در حالت نیمه تعطیل قرار داشت و مقدار این پیشنهاد هم کمتر از ۵ هزار تن بود، بازار عملا تکان نخورد. به نظر میرسد قیمت بیلت به کف خود رسیده است و اکثر دستاندرکاران اعتقاد دارند که فضای کاهش قیمت برای شمش وارداتی وجود ندارد، چون امکان جایگزینی کالای فروش رفته با سفارشات جدید به سادگی مقدور نیست. اما نباید فراموش کرد که قراضه داخلی در خلال سه هفته گذشته تا ۱۵۰ تومان در هر کیلو تنزل کرده است که این امر میتواند قیمت شمش داخلی را کاهش دهد. در این میان رفتار فولاد خوزستان بسیار مهم است؛ چرا که میتواند تاثیر زیادی روی قیمت شمش و مقاطع بگذارد.
مقاطع باز هم سیاست انتظار را در پیش گرفت
هفته گذشته بازار مقاطع بسیار آرام،
نیمه تعطیل و پر از انتظار بود. از روز شنبه بهای مقاطع روند نزولی داشت به گونهای که این روند تا آخر هفته ادامه یافت. عدهای از تجار بر این باورند که روحانی سیاست کاهش قیمتها را در پیش خواهد گرفت؛ بنابراین سعی میکنند کالای خود را، برای جلوگیری از ضررهای بیشتر بفروشند. فعالان بازار معتقدند همین عده باعث تنزل بازار شدهاند. میلگرد فروخته شده در بورس کالا به قیمت ۱۷۸۵ تومان با اضافه شدن ۶ درصد مالیات بر ارزش افزوده با قیمت ۱۸۹۳ تومان به دست تاجر رسیده است؛ حال چطور همین میلگرد در ۱۹۱۰ تا ۱۹۱۵ تومان در بازار معامله میشود؟ با توجه به محدود شدن عرضه کارخانهها، موجودی انبارها به کف خود رسیده بنابراین بازار نیازمند یک حرکت است. تحت این شرایط یا باید قیمت پایه در بورس دوباره کاهش یابد، در این صورت بازار یک هفته صبر خواهد کرد، یا باید امیدواری به بازار برگردد که این امر هم زمانبر است. در هر حال اکثر تجار ترجیح میدهند موجودی کمتری در انبارها داشته باشند. در حال حاضر جو روانی بازار حالت خوشایندی ندارد و دلیلی برای امیدواری برای تغییرات سریع نیست. میانگین قیمت میلگرد که اول هفته در اهواز تقریبا ۱۹۴۴ تومان بود در پایان هفته به ۱۹۳۲ تومان کاهش یافت. قیمت متوسط میلگرد اصفهان هم با ۵۰ ریال کاهش به ۱۹۲۹ تومان افت کرد. متوسط قیمت تیرآهن ۱۴ تا ۱۸ اصفهان هم با ۵۰ ریال افت قیمت به ۲۰۲۳ تومان در هر کیلو رسید.
هفتهای کاهشی برای بازار ورق
قیمت ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر رول در انزلی اول هفته ۱۸۷۵ تومان در هر کیلو اعلام میشد که قیمت این کالا در طول هفته تقریبا ثابت ماند. از سوی دیگر حجم معاملات هم بسیار پایین بود به گونهای که بهای آن به کف خود رسیده است. حداقل قیمت وارداتی از کره ۶۲۵ دلار و از سیآیاس ۵۹۰ دلار تحویل بنادر ایران است. با توجه به هزینههای تبدیل پول، خواب طولانی سرمایه و نرخ اتاق مبادله، واردات ضخامت ۲ میلیمتر سود چندانی برای واردکننده باقی نمیگذارد. این در حالی است که ورقهای گرم ضخامت ۵/۲ تا ۱۵ میلیمتر هم در طول هفته گذشته با کاهش قیمت مواجه بودند. متوسط قیمت از ۱۸۱۰ تومان به ازای هر کیلو در اصفهان به ۱۷۸۰ تومان رسید. واردات ضخامتهای ۱۵ میلیمتر به بالا هنوز سود خوبی دارد به همین دلیل ماه قبل شاهد ورود بیش از ۴۰ هزار تن از آن بودهایم. به علاوه قیمتهای ورق کارخانههای کاویان و اکسین هم با افت تا کیلویی ۲۰ تومان روبهرو شدند البته ظاهرا قیمتها به کف خود رسیدهاند به همین دلیل کسی تمایلی به خرید ندارد؛ چرا که حجم خرید در بورس در تیرماه ۲۳۸ هزار تن بوده در حالی که در خردادماه ۳۱۱ هزار تن بوده است.
در خلال هفته گذشته ورق سرد همچنان با تنزل قیمت روبهرو بود ولی این تنزل ناشی از افت تقاضا به دلیل تعطیلی فصلی واحدهای مصرفکننده است و نباید فراموش کرد که بخشی از ۱۰۸ هزار تن ورق سرد فروخته شده در بورس کالا در اردیبهشت ماه هنوز در انبارهای بسیاری از کارخانهها قرار دارد.
از سوی دیگر ورق گالوانیزه هم در انتظار تقاضا است و در حالی که موجودی این کالا هر روز کمتر میشود امیدی به تغییر قیمت نیست.
ارسال نظر