گروه بورس کالا - سردار خالدی: قیمت سکه در بازار آتی اگر چه به دنبال انتظارات تحلیلگران کاهش محسوسی را شاهد بود، اما دامنه افت قیمت‌ها طی ده روز گذشته زیر 3 درصد ثبت شده است. فعالان بر این باورند کاهش قیمت‌ها در بازار آتی به دور از عوامل بیرونی بوده و صرفا تحت‌تاثیر نوسانات داخلی است. انتشار مجموعه‌ای از اخبار پیرامون افزایش 5/6 درصدی سطح نقدینگی در پایان ماه خردادماه سال‌جاری نسبت به سال گذشته و از سویی انتشار اوراق مشارکت با نرخ سود علی‌الحساب 20 درصد به منظور جمع‌آوری نقدینگی تا حدودی روی وضعیت بازار ارز و سکه تاثیرگذار بود. (محمود بهمنی از انتقال دغدغه‌های بانک مرکزی و حساسیت وضعیت نقدینگی در سطح جامعه به شورای پول و اعتبار خبر داده است.)

در همین حال گزارش‌های مربوط به اولویت‌بندی تخصیص ارز و تعهد بانک مرکزی نسبت به این موضوع با توجه به اولویت‌بندی‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌تواند تغییرات جدیدی در بازار ارز ایجاد کند. وضعیت طلا در بازارهای جهانی از دیگر فاکتورهای تعیین‌کننده در بازار داخلی است. با توجه به اینکه پیش‌بینی‌ها از رشد اقتصادی چین در سه ماهه سوم حاکی از کاهش بیشتر است به نظر می‌رسد تغییرات یورو و دلار می‌تواند اهرم تعیین‌کننده‌ای در شرایط فعلی بازارهای طلا باشد.
حسین هرندی، یکی از کارگزاران بورس کالا با اشاره به اینکه دادوستدهای دیروز کاهش بیشتری نسبت به روزهای قبل داشت، اظهار کرده: معاملات آتی بیشتر تحت‌تاثیر عوامل بیرونی بوده و با توجه به تعطیلی طلای جهانی و عدم تغییر زیاد قیمت دلار و سکه، اخبار و مباحث روانی بیشترین تاثیر را در دادوستدها داشته است.
هرندی تحویل سکه‌های پیش فروش در هفته ابتدایی مردادماه را مهم‌ترین عامل کاهشی در بازار قلمداد می‌کند و بر این است که ریزش قیمت‌ها تا سطح مشخصی دنبال خواهد شد و ممکن است بعد از آن به کف قیمتی برسد.
این کارگزار بورس کالا پیش‌بینی کرده اگر قیمت سکه شهریورماه از محدوده 750 هزار تومان پایین‌تر بیاید، ممکن است باز هم بیشتر سیر نزولی پیدا کند. وی موضوع غیر واقعی خواندن قیمت‌ها همچون به زور نگه داشتن سطح قیمت سکه سررسید شهریورماه در مرز 770 هزار تومان طی هفته گذشته را از جمله مواردی دانست که نشان داده روند قیمت‌ها همواره به صورت واقعی تغییر نمی‌کند. به نظر می‌رسد نباید جلوگیری از ریزش بیش از حد قیمت‌ها را برخلاف برخی معامله‌گران، هوش و رفتار درست معاملاتی کارگزاران تلقی کرد، بلکه وجود برخی اطلاعات و داده‌ها در دست برخی و نبود اطلاعات نهانی در دست برخی دیگر، باعث شده تعادل بازار تا حدودی از بین برود.
در مجموع روز گذشته قیمت سکه قراردادهای آتی در محدوده بیش از یک درصد و زیر ۳ درصد کاهش داشت؛ به طوری که سکه سررسید مردادماه با کاهش ۴۷/۱ درصدی در محدوده ۷۱۶ تا ۷۲۶ هزار تومان، سررسید شهریورماه با کاهش ۷۸/۱ درصدی در محدوده ۷۵۰ تا ۷۶۳ هزار تومان، سررسید مهرماه با ۸۹/۱ درصد افت در محدوده ۷۸۸ تا ۸۰۲ هزار تومان و سررسید آبان ماه با افت ۰۶/۲ درصدی در محدوده ۸۲۲ تا ۸۳۵ هزار تومان معامله شد.