ایانا - نامه سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به همه مبادی وارداتی کشور در خصوص جذب و توزیع کلیه نهاده‌های دامی به خصوص کنجاله سویا توسط شرکت پشتیانی دام کشور باعث شده معامله‌گران رینگ کشاورزی با نگرانی‌هایی مواجه شوند. مدیر کالایی یکی از کارگزاری‌های بورس در رابطه با دلایل رکود در بورس کشاورزی گفت: معاملات رینگ کشاورزی بورس کالای ایران در سه ماهه ابتدایی سال، رشد مناسبی را تجربه کرد تا جایی که امیدهایی برای خروج این بورس از رکود و حضور فعالان بخش کشاورزی در این رینگ ایجاد شده بود.

به گفته محمود حسینی پور با ارسال نامه سازمان حمایت از روزهای ابتدایی تیرماه، امیدها به حمایت از بورس کشاورزی برای شفاف شدن بازار کالاهای کشاورزی و خروج دلالان از این بازار، به ناامیدی تبدیل شده است.

وی در تشریح این نامه افزود: در روز هفتم تیرماه سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان نامه‌ای را به رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها ارسال کرد که بر اساس آن اعلام شده بود آخرین تصمیم‌های وزارت متبوع و ستاد تنظیم بازار داخلی در مکاتبه با معاونت بازرگانی داخلی در جهت ساماندهی اقلام علوفه بر این اساس است که همه نهادهای دامی به خصوص کنجاله سویای وارداتی فقط از طریق شرکت پشتیبانی امور دام کشور جذب و توزیع شود. همچنین تاکید شده است با عرضه هرگونه محصول به خارج از شبکه رسمی تعریف شده برخورد تعزیراتی خواهد شد.

این کارشناس بورس کالا با اشاره به نگرانی معامله‌گران از توقیف محصولاتشان به نفع شرکت پشتیبانی دام خاطرنشان کرد: از همان تاریخ به بعد بود که رینگ کشاورزی متاثر از این نگرانی راکد شد؛ چرا که عرضه‌کنندگان و خریداران محدود این بازار نگران بودند با معامله محصولات خود در این رینگ، با قوانین تعزیراتی و مصادره محصولاتشان به نفع شرکت پشتیبانی دام مواجه شوند.

حسینی پور با اشاره به اینکه در این شرایط عرضه کننده و خریدار نگران توقیف کالای خود خواهند بود، در نتیجه معامله‌ای صورت نمی‌گیرد، ادامه داد: این بورس همیشه با این جنس مشکلات مواجه است؛ هرچند در خصوص مشکل اخیر، مسوولان مربوطه در تلاش برای رفع این مشکل هستند.

وی تصریح کرد: در هر صورت این بازار با محدودیت‌های قانونی زیادی مواجه است و تا زمانی که این محدودیت‌ها برطرف نشود، رینگ کشاورزی رونق نمی‌گیرد و تا آن زمان این بازار با رکود مواجه خواهد بود.