مجتمعهای پتروشیمیدر آستانه زیاندهی قرار دارند
عرضه محصولات پلیمری همچنان با نرخ فوب مرداد
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: رینگ پتروشیمیروز گذشته شاهد تغییر نرخهای پایه برخلاف اظهارنظر آگاهان نشد.
عدم اعلام نتایج جلسه هیات دولت در خصوص تعیین نرخهای پایه
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: رینگ پتروشیمیروز گذشته شاهد تغییر نرخهای پایه برخلاف اظهارنظر آگاهان نشد. روز دوشنبه عرضههای پتروشیمیامیرکبیر و مارون به دلیل احتمال تغییر نرخهای پایه محصولات پلیمری لغو شد، اما معاملات روز گذشته بدون تغییر نرخ پایه محصولات به کار خود ادامه داد.
اگر چه بسیاری از آگاهان روز دوشنبه از جلسه هیات دولت در خصوص تعیین نرخهای پایه محصولات پلیمری با فوب آبان ماه خبر میدادند، اما روز گذشته همچنان نرخها ثابت ماند و بهاین ترتیب رینگ پتروشیمیدستخوش تغییر نشد. با این حال شنیدهها حاکی ازاین است که حمزهلو، مدیرعامل بازرگانی پتروشیمی نامهای برای نکویی مهر، رییس سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ارسال کرده و در آن مقایسهای از نرخهای پایه با فوب مردادماه و فوب آذرماه ارائه کرده است. دراین نامه میانگین تمامینرخهای ثبت شده با فوب آذرماه بیشتر از فوب مردادماه بوده است. در خصوص نرخ پلی اتیلنها نیز اختلاف نرخ فوب مردادماه با آذرماه ۲۰ درصد عنوان شده است.
اگر چه بسیاری از مجتمعهای پتروشیمیبه روال حاکم بر بورس کالا در خصوص فروش محصولات پلیمری با نرخ فوب مردادماه اعتراض دارند و مجتمعهای خود را در آستانه ورشکستگی عنوان میکنند، اما تاکنون تغییری در نرخهای پایه محصولات پتروشیمیداده نشده است.
البته پیشتر ازاین که مجتمعهای پتروشیمیبه خرید خوراک با نرخ روز و فروش محصولات پتروشیمی با فوب مردادماه در بورس کالا اعتراض داشتند، دولت اعلام کرده بود که به مجتمعهای پتروشیمی تسهیلاتی داده خواهد شد و آنها با ضررهای احتمالی مواجه نخواهند شد. اما پس از گذشت هفتههای متوالی و عرضه محصولات با نرخ فوب مردادماه بسیاری از مجتمعهای پتروشیمی دچار مشکلات فراوانی شدهاند و انتظار دارند تعیین نرخ پایه محصولات عادلانه و با توجه به نرخهای جهانی باشد.
این در حالی است که طی هفتههای گذشته که محصولات پتروشیمیبا فوب مردادماه عرضه شده بود، بیشتر مجتمعهای پتروشیمیاز ضررهای مالی طیاین مدت خبر داده و میگویند: فروش محصولات با توجه به رشد نرخ جهانی کالاها در بورس به صرفه نیست.
آگاهان بازار میگویند: در خصوص تعیین نرخهای پایه هنوز هیات دولت نظر خود را به بورس کالا اعلام نکرده است.
با این حال، در این روز رینگ پتروشیمی برای دومین هفته متوالی شاهد کاهش محدودیتها بود و محصولات پلیمری توسط ناظر تالار با تسهیم به نسبت عرضه شدند و تنها انبساطی ۳۰۰ و ۴۰۰ به دلیل عرضه اندک آنها با محدودیت زمانی برای رقابت روبهرو شدند.
عرضه محصولات پلیمری با فوب مردادماه به چه قیمتی؟
شنیدهها حاکی از این است که در حال حاضر پتروشیمی مارون و تندگویان با مشکلات بزرگی به دلیل عرضه محصولات با فوب مردادماه
دست و پنجه نرم میکنند و اگراین روند باز هم ادامهدار شود، زیانده خواهند شد. این موضوع نیز روز گذشته سبب شد تا پتروشیمیمارون عرضههای خود را از تابلوی خرید حذف کند. به گفته فعالان بازار، نگرانی مسوولان پتروشیمیمارون از ورشکستگی این مجتمع تنها دلیل حذف کالاها از تابلوی بورس کالا بود. برخی از فعالان اقتصادی، میگویند: فروش محصولات مارون با فوب مردادماه، این مجتمع را تا مرز ورشکستگی پیش خواهد برد. این در حالی است که گفته میشود خریداران محصولات مارون حاضر هستند به دلیل بقای خود واین مجتمع، کالاهای پتروشیمیمارون را با نرخهای بالاتر خریداری کنند.
فروش EX۳ به خریداران دارای پروانه
دراین روز پتروشیمی امیرکبیر اقدام به عرضه محصولات خود با نرخ پایه هفتههای گذشته کرد. البته فعالان بازار، از صدور پروانه برای خرید محصولات مارون، اراک و امیرکبیر خبر میدهند. عبدالله زاده، مدیربازرگانی پتروشیمیامیرکبیر دراین باره به خبرنگار دنیای اقتصاد میگوید: با توجه بهاینکه در روزهای اخیر مصرفکنندگان پلی اتیلن سنگین گرید لوله (EX۳) به دلیل سهمیهبندیها نمیتوانستند این کالا را در حد نیاز کارخانههای خود خریداری کنند، پتروشیمی امیرکبیر تصمیم گرفته است از این پس EX۳ را در اختیار مصرفکنندگانی بگذارد که پروانه بهرهبرداری دارند. به گفته عبداللهزاده، این روند تا پایان تشنج در بازار و حذف تقاضاهای کاذب ادامه خواهد داشت.
ارسال نظر