گروه بنگاه‌ها - ایران در شرایط کنونی تا افق ۱۴۰۴ نیازی به واردات سنگ‌آهن ندارد و این در حالی است که طرح‌های توسعه فولاد پیشرفت شتاب‌گونه ندارند.

پروا سلطانی نایب رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران با بیان مطلب فوق به ایرنا اظهار کرد: ایران از نظر تولید سنگ‌آهن در بین ۱۰ کشور نخست جهان جای دارد و تاکنون میزان ذخایر قطعی شده این ماده معدنی در کشورمان ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن و میزان ذخیره سنگ‌آهن تخمین زده شده بیش از پنج میلیارد تن است.

وی میزان سنگ‌آهن استخراج شده در سال گذشته را ۴۰ میلیون تن ذکر کرد که از این میزان ۲۳ میلیون تن در داخل کشور به مصرف رسیده و ۱۷ میلیون تن آن نیز صادر شده است.

سلطانی با بیان این که، سال گذشته میزان محصولات تولیدی فولاد به رقم ۱۳ میلیون تن رسید، گفت: برای دستیابی به رقم مذکور، یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن ضایعات نیز مصرف شده است.

به گفته وی، بر اساس سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ میزان تولید فولاد کشور به رقم ۵۵ میلیون تن خواهد رسید.

نایب رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران تصریح کرد: ایران اکنون دارای ذخایر مناسبی از سنگ‌آهن است و با روند فعلی برداشت و ذخیره قطعی شده کنونی بیش از نیم قرن از این ماده معدنی برخوردار خواهیم بود و در عین حال فعالیت‌های اکتشافی در این بخش تداوم دارد.

وی از استان خراسان رضوی در کنار استان‌های یزد، کرمان و زنجان به عنوان قطب‌های سنگ‌آهن کشور نام برد و گفت: عیار سنگ‌آهن از ۳۴ تا ۳۵ درصد بیشتر مورد مصرف کارخانه‌های سیمان است و در عین حال عیار ۵۰ تا ۶۲ درصد نیز مورد تقاضای واحدهای فولادسازی که به شکل گندله این عیار به ۶۶ درصد می‌رسد. گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد که طی ۱۰ ماه سال‌جاری میزان تولید سنگ‌آهن بالغ بر ۲۵ میلیون و ۴۵۱ هزار تن بود که نسبت به مدت مشابه خود در سال ۱۳۹۰ رشد ۶/۹ درصدی داشته است. بر اساس آمارهای منتشر شده از شهریور ماه سال گذشته تا نیمه بهمن‌ماه سال‌جاری بالغ بر دو میلیون و ۶۰۰ هزار تن سنگ‌آهن

دانه‌بندی شده از طریق بورس به بازارهای جهانی صادر شده است. مجموع سنگ‌آهن صادراتی در دوره مذکور نشان می‌دهد یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آن متعلق به معدن گل گهر کرمان واحد دو و چهار و بقیه مربوط به معادن میشدوان (استان یزد) و جلال آباد (استان کرمان) بوده است.

محموله‌های سنگ‌آهن عرضه شده در بورس کالا دارای قیمت پایه ۹۵ دلار برای هر تن بوده که در نهایت با قیمت‌های ۱۲۸، ۱۳۰ و ۱۳۶ دلار به فروش رسید.