گروه بورس کالا- کتایون دارابی: با وجود اینکه روز گذشته بازار پتروشیمی تغییرات محسوس قیمتی را تجربه نکرد، اما مبادلات به گفته فعالان بازار روان‌تر بود. البته در این روز اعلام عرضه‌های روز سه‌شنبه رینگ پتروشیمی بر قیمت محصولات بادی و BL3 در بازار داخل تاثیر گذاشت به طوری که قیمت پلی‌اتیلن سنگین بادی 0035 در بازار داخل 40 تا 50 تومان گران‌تر از هفته گذشته پیشنهاد شد. به گفته معامله‌گران این افزایش قیمت سبب شد تا فروشندگان برای فروش کالاهای ذخیره شده خود تعلل کنند.

هفته گذشته قیمت پایه تعداد زیادی از محصولات پتروشیمی با افزایش روبه‌رو شد، گر چه برخی از کارشناسان بازار سپردن نرخ‌گذاری به شرکت ملی صنایع پتروشیمی را منطقی‌تر از تعیین قیمت‌ها از سوی بازرگانی پتروشیمی می‌دانند، اما با این حال بسیاری از فعالان این حوزه معتقدند؛ باید مرجع نرخ گذاری شفاف شود تا خریداران بتوانند عکس‌العمل‌های بهتری در بازار نشان دهند. از سوی دیگر بیشتر معامله‌گران گر چه مبادلات روز گذشته را راحت‌تر از هفته گذشته عنوان می کردند، اما با این حال معتقدند که تغییرات محسوسی در روند قیمت‌ها و بازار رخ نخواهد داد، از این رو انتظار برای افت قیمت به شدت پایین آمده است. این در حالی است که روز گذشته عرضه‌های قیر هم با عدم‌استقبال خریداران مواجه شد، به طوری که حجم خرید بورسی قیر در دو هفته اخیر به گفته معامله‌گران از نصف عرضه هم کمتر بوده است. کندی اجرای پروژه‌های عمرانی، از سوی دیگر تهیه قیر از بازار داخل با نرخ‌هایی کمتر از بورس، سبب شده تا بازار قیر وارد رکود شده و به گفته معامله‌گران احتمال نمی‌رود تا پایان ماه تغییر محسوسی در بازار قیر مشاهده شود. البته در حال حاضر حجم خرید قیر در بورس متعلق به فروش تهاتری قیر است و خریداران دیگر ترجیح داده‌اند در این روزها وارد مبادلات نشوند. در همین حال روز گذشته قیمت پی‌وی‌سی هم نسبت به هفته گذشته اندکی افزایش داشت، به گفته معامله‌گران افزایش قیمت پی‌وی‌سی در بازارهای جهانی یکی از دلایل رشد قیمت پایه این کالا در بورس بود که بر بازار داخل هم تاثیر گذاشت و از این رو روند بازار پی‌وی‌سی را مثبت کرد. در شرایطی پتروشیمی‌های تولیدکننده پی‌‌وی‌سی یعنی غدیر، آبادان، بندرامام و اروند برای دومین بار از زمانی که صادرات محصولات پلیمری ممنوع شده، درخواست دریافت مجوز صادرات داده‌اند که پیش‌بینی‌ها از افزایش قیمت پی‌‌وی‌سی در بازارهای جهانی و تا مرز ۱۱۰۰ دلار خبر می‌دهد. به گفته سهلانی، مدیر بازرگانی پتروشیمی غدیر، درخواست دریافت مجوز صادرات پی‌‌وی‌سی به کارگروه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و وزارت صنعت، معدن و تجارت داده شد و پتروشیمی‌های تولیدکننده پی‌‌وی‌سی در حال حاضر در انتظار اخذ مجوز صادرات هستند. این در حالی است که درخواست دریافت مجوز صادرات که از سوی مجتمع‌های تولیدکننده پی‌وی‌سی به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شده، هنوز بی‌پاسخ مانده است. البته در ماه‌های پیش و پس از ممنوعیت صادرات، مجتمع‌های تولیدکننده پی‌وی‌سی تنها توانسته‌اند مجوز ۱۰ هزار تن صادرات را اخذ کنند.
در همین حال کارشناسان می گویند: گر چه در فصل‌های متفاوت سال تولید پی‌وی‌سی متغیر است، اما در حال حاضر تولید روزانه پی‌وی‌سی در پتروشیمی غدیر370 تن، بندرامام 500 تن، آبادان 100 تن و اروند نیز 600 تن است، از این رو بازار داخل با 30 درصد مازاد پی‌وی‌سی روبه‌رو است. از سوی دیگر واردات پی‌‌وی‌سی هم با توجه به رشد قیمت دلار برای واردکنندگان دیگر به‌صرفه نیست و تنها گرید 57 که مشتریانی خاص دارد مقرون به صرفه است. البته در حال حاضر قیمت پی‌‌وی‌سی در بازار داخل 3 هزار تا 3 هزار و 30 تومان در هر کیلو است و احتمال می‌رود رشد قیمت‌ها در بازارهای جهانی نیز ادامه دار شود.