به دلیل محدودیت ارز اتاق مبادلاتی و واردات شمش رخ داد
رکورد قیمتی در بازار فولاد
گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: در شرایطی که فروش برخی کالاها از جمله شمش و برخی سایزهای کلاف به شدت کاهش پیدا کرده، واردکنندهها از عدمتوزیع مناسب ارز در اتاق مبادلاتی نگران هستند و تداوم این شرایط را برای بازار فولاد به جهت تاثیری که در روند واردات شمش دارد، نامناسب میدانند. بر اساس این گزارش روز گذشته همچنان محمولههای بسیار کمی برای شمش فولاد با قیمت ۱۸۸۰ تومان پیشنهاد میشد و به دنبال ثبت این قیمت و در پی رشد قیمت ارز، میانگین قیمت میلگرد در انبارهای تهران نیز از مرز ۲ هزارو ۸۰ تومان گذشت.
طبق برخی گزارشها موجودی شمش ۱۵۰ در بندر انزلی تا تاریخ یکم بهمن ماه در محدوده ۸۸ هزارو ۱۹۲ تن است ضمن اینکه موجودی شمش ۱۰۰ و ۱۲۰ و سایز ۱۲۵ هم در مجموع به ۱۴۵ هزارو ۵۶۳ تن رسیده که این رقم در مقایسه با سالهای گذشته بسیار محدود است و این انگیزه را که قیمت میلگرد باید بالاتر باشد ایجاد و تقویت کرده است.
البته با وجود رشد قیمتها در بازار آزاد و در انبارهای تهران، برخی کارخانهها همچنان میلگرد خود را با قیمتهای قبلی و در محدوده ۲۰۴۰ تا ۲۰۵۰ تومان به فروش میرساندند که علت آن پایین بودن تقاضاهای واقعی است و از آنجا که کالاها در بازار دست به دست میشود؛ بنابراین تولیدکنندهها نگران هستند در صورت عدمتوافق با خریدار، موفق به قطعی کردن معامله نشوند.
زوایای رشد قیمتها در بازار
اما در طرف دیگر این جریان، واقعیتهایی باعث شده تا تنها علت رشد قیمت محصولات فولادی در بازار و کاهش واردات شمش و همچنین نوسان قیمت ارز باشد.
یکی از این واقعیتها، عدموجود تقاضاهای عمده و زیاد در بازار است. اگرچه در هفتههای گذشته برخی از سازندگان اقدام به تامین محصولات مورد نیاز پروژههای سال بعد کردند، اما واقعیت این است که تقاضا همچنان پایین است.
به گفته تجار در حال حاضر بیشتر درخواستهایی که در بازار مطرح میشود چه برای کالاهای انباری و چه کالاهای کارخانه ای، با هدف انبار کردن دوباره صورت میگیرد و اصولا تمامی معاملات بازار با هدف مصرف انجام نشده و عملا معاملات تنها در قالب دست به دست شدن کالا صورت میگیرد.
یکی از معاملهگران در این خصوص میگوید: در سالهای قبل روزانه هر معاملهگری حداقل یک هزار تن کالا خرید و فروش میکرد، اما امسال این حجم خیلی محدود شده و عملا معاملات بازار به نصف رسیده است در نتیجه با وجود رشد قیمتها و پیشبینی تداوم این جریان از سوی تمامی معاملهگران، اما در عین حال این نگرانی هم وجود دارد که آیا بازار توان ماندن در این قیمتها را دارد یا خیر.
یکی دیگر از نکاتی که باعث شده تا جریان بازار آهن به خصوص در بخش واردات کند شده و میزان نقدینگی در گردش بسیار کمتر از سالهای قبل باشد، نوسان زیاد قیمتها در بازارهای ارز و سکه است که جذابیتهای بازار آهن را کم کرده، برای مثال در مقایسه با بازارهای سکه و ارز، سرمایه گذاری در بازار فولاد در شرایطی اتفاق میافتد که در ازای سرمایههای زیادی که باید در این بازار هزینه کنند سود زیادی نصیبشان نمی شود؛ هم در بخش بازار و هم تولید.
نکته دیگری که رشد قیمتها در بازار ایران را توجیهناپذیر کرده است عدمرشد قیمتها در بازارهای جهانی است برای مثال یکی از تجار به موضوع قیمتها در بورس لندن اشاره کرده و میگوید: در شرایطی که بیلت در بورس لندن در پایینترین حد قیمتی قرار دارد در مقابل قیمت محصولات فولادی در ایران روند عجیبی را در پیش گرفته است و واقعا نمی توان ارتباطی بین جریان بازارهای جهانی و بازار داخلی پیدا کرد.
ارسال نظر