معامله محصولات وارداتی اتحادیه مرکزی تعاونیهای روستایی در بورس کالا
در پی موافقت اتحادیه مرکزی تعاونیهای روستایی و کشاورزی ایران، از این پس کلیه محصولات کشاورزی خریداری شده توسط این نهاد از طریق تالار بورس کالا به فروش خواهد رسید.
منیژه حیاتی
در پی موافقت اتحادیه مرکزی تعاونیهای روستایی و کشاورزی ایران، از این پس کلیه محصولات کشاورزی خریداری شده توسط این نهاد از طریق تالار بورس کالا به فروش خواهد رسید.
بنابراین گزارش، این اتحادیه که علاوه بر واردات، سالانه دهها هزار تن انواع محصولات کشاورزی شبکه تعاونیهای اتحادیههای روستایی و کشاورزی ایران را به صورت توافقی خریداری کرده و در بازار به فروش میرساند، از هفته گذشته، عرضه برخی محصولات وارداتی خود را که قابلیت معامله در بورس دارد آغاز کرده است.
عدس وارداتی کانادا، نخود لپهای (رنگی) استرالیا، برنج زعفرانی هند و برنج وارداتی پاکستان از جمله این محصولات است که از هفته قبل در بورس عرضه شده که روز گذشته ۱۴۰تن برنج هندی به فروش رسید.
یکی از کارشناسان بورس کالا در خصوص این اقدام اتحادیه گفت: ساختار بازار محصولات کشاورزی بهگونهای است که تعداد زیادی فروشنده در یک بازار سنتی فعالیت میکنند که شناساندن بورس و مکانیزم آن به تمامی این افراد بسیار سخت است، اما اتحادیه مرکزی تعاونیهای روستایی و کشاورزی ایران و سازمان تعاون روستایی، مکانیزم و سیستمی که در اختیار دارند میتوانند به راحتی محصولات را در سراسر کشور خریده و در بازار به فروش برسانند. بنابراین این دو نهاد میتوانند در جهت عرضه محصولات خود در بازار، از بورس کالا استفاده کنند.
در همین راستا قرار بر این شده تا اتحادیه مرکزی تعاونیهای روستایی و کشاورزی ایران محصولات وارداتی و خریدهای توافقی خود را که از شبکه تعاونیهای روستایی خرید کرده در بورس عرضه کند. وی در این خصوص گفت: هر چند هنوز استقبال چندانی از این محصولات نشده، اما امید میرود با گذشت زمان به زودی بازار خوبی برای این کالاها ایجاد شود ضمن اینکه اتحادیه به طور مستقل به کار بازاریابی خود ادامه میدهد و نهایتا معاملات خود را در بورس به ثبت خواهد رساند.
کارشناسان بورس کالا معتقدند در صورت موفقیت این طرح در بورس کالا و فروش محصولات اتحادیه مرکزی تعاونیهای روستایی و کشاورزی، راه برای ورود محصولات سازمان تعاون روستایی نیز هموار میشود.
اخیرا طرحی در کارگروه تخصصی مرکز مطالعات وزارت کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته که بر اساس آن مکانیزم فروش خریدهای تضمینی سازمان تعاون روستایی در بورس کالا به جای مزایدههایی که در حال حاضر صورت میگیرد طراحی شده است. فعالان بورس کالا با توجه به اینکه محصولاتی که از این طریق خریداری شدهاند اگر در بورس عرضه شوند قطعا نتایج قابل قبولی همچون شفافیت قیمتها در قالب نظام عرضه و تقاضای بورس و جلوگیری از ضایع نشدن محصولات را به دنبال خواهد داشت، امیدوارند دولت و مسوولان وزارت کشاورزی هر چه زودتر در خصوص این مکانیزم تصمیمگیری کنند.
به گزارش خبرنگار ما، این طرح که فروش محصولات تضمینی از طریق بورس کالا در محوریت آن قرار دارد جهت تایید مراجع بالاتر وزارت کشاورزی ارسال شده است.
فعالان بازار انتظار دارند با اجرایی شدن این روش کشاورزان با اطلاع از قیمتهای بورس، از فروش محصولات خود به واسطهها خودداری کرده و از این طریق علاوه بر کوتاه شدن فاصله بین تولید و بازار مصرف، در جهت رشد و توسعه معاملات رینگ کشاورزی بورس کالا گام مهمی برداشته شود.
ارسال نظر