گفتوگو
مالیات افزوده بر ارزش یا مالیات برارزش افزوده؟
اجرای قانون مالیات برارزش افزوده و مشکلاتی که درپی اجرای آن برای فعالان بازار آهن بهوجود آورد باعث شد تا به درخواست خوانندگان روزنامه با کارشناسان صنعت فولاد در این رابطه به گفتوگو بنشینیم. در این شماره از روزنامه با محمود اسلامیان مدیرعامل سابق فولاد مبارکه و رییس اتاق صنایع و معاون استان اصفهان گفتوگو کردهایم که نظرات وی را درپی میخوانید:
آزاده حسینی
اجرای قانون مالیات برارزش افزوده و مشکلاتی که درپی اجرای آن برای فعالان بازار آهن بهوجود آورد باعث شد تا به درخواست خوانندگان روزنامه با کارشناسان صنعت فولاد در این رابطه به گفتوگو بنشینیم. در این شماره از روزنامه با محمود اسلامیان مدیرعامل سابق فولاد مبارکه و رییس اتاق صنایع و معاون استان اصفهان گفتوگو کردهایم که نظرات وی را درپی میخوانید: آقای اسلامیان لطفا در ابتدا نظرتان را راجع به قانون مالیات برارزش افزوده بیان کنید.
اجرای این قانون احتیاج به کار کارشناسی بیشتر دارد. این مالیات، مالیاتی نیست که در دنیا از مصرفکننده اخذ میشود، حتی در متن ترجمه آن از انگلیسی به فارسی نیز اشتباه وجود دارد و ترجمه صحیح آن مالیات افزوده بر ارزش است.
به نظر شما قانون مالیات برارزش افزوده در ایران به درستی اجرا شده است؟
مدت زمان زیادی از اجرای آن نمیگذرد، اما نکتهای که باید به آن خرده گرفت این است که برای اجرای این قانون اطلاعرسانی شفاف انجام نشده و مردم آموزشهای لازم را ندیدهاند و معتقدم بدون اینکه بسترسازی لازم برای اجراییشدن این قانون فراهم شود، این قانون اجرا شده است.
تعویق ۲ماهه در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده را چگونه میبینید؟
بهترین پیشنهادی که میشد در این رابطه داد از سوی رییسجمهور مطرح شد و فرصت ۲ ماههای برای شناخت و آموزش بهتر این قانون به مردم داده شد، اما متاسفانه از صحبتهای رییسجمهور تعابیر متفاوتی شد و تنها به اصناف ۲ ماه مهلت داده شد و بین اصناف و سایر فعالان اقتصادی خط قرمزی کشیده شد در حالی که در یک جامعه تمامی مهرههای اقتصادی از تولیدکننده تا مصرفکننده زنجیروار به هم وصل هستند و امکان جداسازی آنها وجود ندارد. تولیدکنندگان و واردکنندگان زیادی به این قانون اعتراض دارند.
شما چه راهکاری را برای حل مشکلات آنها پیشنهاد میکنید؟
ببینید اگر قانونی تصویب شده باید همه آن را اجرا کنند یا همه برای مدتی اجرای آن را به تاخیر بیندازند نه اینکه آن را جز به جز کنیم، به هر حال اگر قرار باشد تفاوتی در این چرخه تولید تا مصرف قائل باشیم باید این بها به تولیدکننده داده شود نه فروشنده. این تولیدکننده است که در شرایط فعلی با کمبود نقدینگی و مشکلات بانکی و گشایش LC دست و پنجه و نرم میکند.
پیشنهاد شما برای اجرای صحیح این قانون چیست؟
با تشکیل یک کار گروه ویژه برای رسیدگی به این مشکل و تشکیل آن در هر استان میشود هم به یک جمعبندی مناسب رسید و هم فرصت مناسبی برای آموزش مردم به وجود میآید.
ارسال نظر