خبر
حذف یارانه انرژی رشد ۶درصدی قیمت مواد معدنی را به همراه دارد
ایسنا - محمدرضا بهرامن نایبرییس خانه معدن ایران، گفت: اکثر صنایع معدنی انرژیبر و تمام مواد معدنی در بخش فرآوری مصرف برق بالایی دارند که هر گونه افزایش قیمت انرژی بدون مطالعات لازم، به طور مستقیم در این بخش اثرگذار خواهد بود. وی خاطرنشان کرد: بیشتر معادن در نقاط دورافتاده قرار دارند و فاقد راههای دسترسی و زیر ساختهای لازم هستند که در این شرایط یکی از مزیتهای جذب سرمایهگذاری در این مناطق، مزیت انرژی است. او تصریح کرد: این در حالی است که در بسیاری از معادن، هزینههای ایجاد راه و برق رسانی تا معدن را که از وظایف مسلم دولت است، خود بهرهبرداران پرداخت میکنند. به گفته وی در تمام دنیا، یکی از مزیتها برای جذب سرمایهگذاری به بخش تولید، ایجاد زیرساختها توسط دولت است که یکی از آنها نیز انرژی است. نایبرییس خانه معدن گفت: با توجه به استهلاک شدید ماشینآلات و عدم استفاده بهینه از نوع ماشینآلات خاص در معادن، هزینه استخراج، فرآوری و حمل و ارسال فرآوردههای معدنی به بازار بیشتر از سایر صنایع است. وی ادامه داد: در صورت حذف یارانه انرژی، با توجه به آنکه دسترسی به راههای ریلی و آبی در بیشتر نقاط کشور مشکل و پرهزینه است، قیمت تولیدات در بیشتر معادن و صنایع معدنی افزایش یافته و شرایط رقابت پذیری در بازارهای جهانی را از دست خواهیم داد. وی خاطرنشان کرد: با حذف یارانه انرژی، عملا مزیت انرژی ارزان از بخش تولید کشور حذف شده و در این شرایط چه مزیتی برای سرمایهگذاری در بخشهای تولیدی به خصوص صنایع انرژی بر معدنی که مواد اولیه آنها در داخل کشور وجود دارد، میماند؟
در این خصوص اظهارنظرات مختلفی از سوی صاحبان صنایع و دستاندرکاران امر مطرح شده است. مدیرعامل مجتمع آلومینیوم جنوب معتقد است که مصرف برق در طرحهای جدید آلومینیومی داخل کشور نزدیک به استانداردهای جهانی است، بنابراین حذف یارانه انرژی صنعت تاثیر چندانی در کاهش مصرف برق در این بخش نخواهد داشت. به گفته طاهرپور در این شرایط حذف یارانه انرژی در صنعت آلومینیوم و افزایش قیمت برق بیش از آن که در کاهش مصرف انرژی نقش داشته باشد، موجب افزایش قیمت تمام شده تولیدات خواهد شد. دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان نیز در این باره عقیده دارد که در صورت حذف یارانه انرژی بخش صنعت، حداقل یک چهارم قیمتهای فعلی به قیمت تمام شده سیمان اضافه میشود. محمدحسن پورخلیل اظهار میکند که در حال حاضر متوسط قیمت تمام شده هر تن سیمان در واحدهای جدید ۴۶هزارتومان و در واحدهای قدیمی ۳۲هزارتومان و به طور میانگین ۳۹هزارتومان است و حذف یارانه انرژی صنعت حتی در کمترین قیمت پیشنهادی نیز موجب میشود که تولید سیمان برای واحدهای جدید، زیانده و برای واحدهای قدیمی، بدون سود و به قیمت تمام شده باشد.
به گفته وی حذف یارانه انرژی صنعت به طور قطع با قیمتهای فعلی سیمان موجب ضررده شدن صنعت سیمان و تعطیلی کارخانهها خواهد شد. مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه نیز حذف یارانه انرژی در بخش صنعت را موجب افزایش قیمت تمام شده محصولات فولادی میداند. محمد رجایی خاطرنشان کرد که با کاهش جهانی قیمت فولاد، بازار داخلی فولاد نیز وارد رکود شده و قیمت محصولات فولادی کاهش یافته است. همچنین معاون مالی اقتصادی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) عقیده دارد که در صورت رسیدن نرخ برق صنعتی به هر کیلووات ساعت ۷۷تومان، قیمت تمام شده هر کیلو آلومینیوم را حدود ۳۰درصد افزایش خواهد داد.
محمد ابراهیم رازقی با بیان این مطلب به ایسنا اظهار کرده که در حال حاضر با نرخ فعلی برق، قیمت تمام شده هر کیلو آلومینیوم حدود ۲۷۰۰تومان است که صحبتهایی درباره رسیدن نرخ برق به ۷۷تومان وجود دارد که در آن صورت قیمت تمام شده هر کیلو آلومینیوم به حدود ۳۵۰۰تومان افزایش خواهد یافت.
ارسال نظر