گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: انجمن جهانی فولاد در آخرین گزارش رسمی خود، پیش‌بینی عملکرد کوتاه‌مدت (sro) بازار فولاد جهان را برای سال‌های 2012 و 2013 اعلام کرد.
طبق اعلام این انجمن در سال ۲۰۱۲ مصرف فولاد دنیا با ۶/۳ درصد رشد به رقم ۱۴۲۲ میلیون تن می‌رسد که این رشد پس از ۶/۵ درصد رشدی است که در سال ۲۰۱۱ به‌دست آمده در نتیجه این گزارش نشان از تعدیل درصد رشد تقاضای فولاد جهان در سال ۲۰۱۲ نسبت به تقاضای سال ۲۰۱۱ دارد.

طبق برآورد این موسسه در سال 2013 نیز رشد تقاضای فولاد 5/4 درصد رشد کرده و در حدود 1486 میلیون تن قرار خواهد گرفت.
هانس یورگن کرکوف (Hans Juergen Kerkhoff) رییس کمیته اقتصادی این انجمن گفت: اگرچه در چهارمین فصل از سال ۲۰۱۱تقاضای فولاد با ضعف روبه‌رو شده بود، اما با شرایط خوبی که در نیمه اول سال ۲۰۱۱ داشت، رشد قدرتمند ۶/۵ درصدی را برای این سال (۲۰۱۱) به ثبت رساند. به گفته وی اگرچه در سال ۲۰۱۱ با مجموعه‌ای از اتفاقات ناگوار روبه‌رو شدیم همچون زلزله ژاپن، بحران‌های سیاسی در منطقه منا و سیل تایلند، اما بحران در منطقه یورو تاثیر بیشتری در کاهش رشد تقاضای جهانی فولاد داشت که در گزارش اخیر انجمن نیز دیده شد به طوری که در مقایسه با گزارش قبلی این انجمن (اکتبر ۲۰۱۱) تقاضای کمتری را گزارش داده است.این مقام مسوول انجمن جهانی فولاد، ابراز امیدواری کرد با بهبود شرایط گزارش بهتری برای سال ۲۰۱۳ اعلام شود.
به گفته وی اگرچه تاثیر بحران منطقه یورو تاکنون محدود بوده، اما عدم‌اطمینان به آینده در میان دست‌اندرکاران بازار فولاد همچنان وجود دارد که همین امر یکی از دلایل کاهش امیدواری‌ها در گزارش اخیر انجمن شده است.
رشد قیمت نفت و کشمکش‌های ژئوپلتیک در مناطق نفت خیز فاکتور دیگری در میزان ریسک بازار فولاد است.
وی عقیده دارد از احتمال کاهش تقاضای شدید چین هم نمی‌توان چشم پوشی کرد، اگرچه این موضوع چیزی نیست که بتوان آن را در حد زیادی مد نظر قرار داد.به گفته این مقام مسوول باید به این نکته اشاره کرد که مهم‌ترین عاملی که در پیش‌بینی اخیر انجمن جهانی فولاد تاثیر گذار بوده، کاهش میزان تقاضای چین است که توسط دولت چین برای بهبود و تجدید ساختار اقتصاد این کشور اتخاذ شده است اگرچه برخی از کارشناسان نیز معتقدند بخشی از کاهش تقاضای بازار چین توسط بازارهای دیگر این کشور و بهبود بازار آمریکا جبران خواهد شد.بر اساس برآورد انجمن، انتظار می‌رود تقاضای فولاد چین در سال 2012، 4 درصد افزایش یافته و به 8/648 میلیون تن برسد و این در حالی است که برای سال 2011 رشد 2/6 درصدی برای آن پیش‌بینی شده است، البته پیش‌بینی شده که در سال 2013 تقاضای فولاد در این کشور با برنامه‌هایی که دولت در برقرار کردن توازن اقتصادی دارد، به رشد 4 درصدی برسد که در صورت تحقق این امر مصرف فولاد برای سال 2013 در این کشور به 4/674 میلیون تن خواهد رسید که این رقم 61 درصد بالاتر از سال 2007 خواهد بود.
بیشترین بهبود تقاضا برای هند بوده؛ به طوری که بر اساس برآورد انجمن، مصرف فولاد این کشور در سال ۲۰۱۲ به ۹/۶ درصد معادل ۵/۷۲ میلیون تن می‌رسد. در سال ۲۰۱۳ نیز به رشد ۹/۴ درصد خواهد رسید که علت آن افزایش تقاضای دولت در بخش شهرسازی و برنامه ۵ ساله توسعه این کشور است.
تقاضای آمریکا نیز برای سال 2012 با رشد 7/5 درصدی برآورد شده و برای سال 2013 نیز انتظار می‌رود مصرف این کشور با رشد 7/5 درصدی به 5/99 میلیون تن برسد که این رقم شاخص مصرف آمریکا را 92 درصد به مصرف سال 2007 نزدیک خواهد کرد. در منطقه نفتا نیز مصرف فولاد پیش‌بینی می‌شود در سال 2012 به رشد 2/5 درصدی و در سال 2013 به رشد 1/5 درصد برسد.
همچنین پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۱۲ در منطقه آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی مصرف فولاد با رشد ۸/۶ درصدی به رقم تاریخی ۱/۴۹ میلیون تن برسد که این رقم با برگشتن برزیل به رشد ۵ درصدی در بخش مصرف، امکان‌پذیر خواهد شد. برای سال ۲۰۱۳ نیز پیش‌بینی می‌شود با ۷/۶ درصد رشد مصرف در این منطقه، مصرف فولاد به ۵/۵۲ میلیون تن برسد که در صورت تحقق این امر ۲۸ درصد بالاتر از سال ۲۰۰۷ خواهد بود. اما پیش‌بینی‌هایی که در خصوص منطقه اروپا شده کاهشی است.
کاهش سرعت رشد تقاضا از تداوم اثرگذاری بحران بدهی اروپا بر میزان تقاضای فولاد در اروپا خبر می‌دهد که از نظر انجمن فولاد بر میزان تقاضای جهانی فولاد اثرگذار خواهد بود.
برآورد شده مصرف ظاهری فولاد در سال ۲۰۱۲ در اروپا ۲/۱ درصد کاهش یافته به ۹/۱۵۰ میلیون تن برسد، البته برای سال ۲۰۱۳ پیش‌بینی بهبود شرایط مطرح شده و انتظار می‌رود تقاضای فولاد در این قاره به ۳/۳ درصد رشد برسد البته در صورتی که بحران بدهی اروپا در سال‌جاری برطرف شود.
طبق اعلام انجمن جهانی فولاد با توجه به زلزله ژاپن در مارس 2011 و بالارفتن نرخ ارز و هزینه بالای تامین انرژی تقاضای فولاد ژاپن در سال 2012 با 6/0 درصد افت 7/63 میلیون تن خواهد شد و سال 2013 نیز با 2/2 کاهش به 3/62 میلیون تن می‌رسد که این رقم 77 درصد تقاضای سال 2007 است.
در منطقه سی‌ای اس، پیش‌بینی می‌شود مصرف فولاد در سال ۲۰۱۲، ۱/۵ درصد رشد کرده و پس از آن در سال ۲۰۱۳، ۴/۱درصد رشد کند که این پیش‌بینی نشان می‌دهد مصرف فولاد در این منطقه در سال ۲۰۱۳ به ۱/۵۹ میلیون تن خواهد رسید.
در منطقه منا انتظار می‌رود رشد مصرف فولاد 7/5 درصد در سال 2012 رشد کند که 2 درصد پایین تر از سال 2011 است که این موضوع به دلیل تحولات سیاسی این منطقه و اثراتی که بر اقتصاد آن داشته رخ خواهد داد.
البته پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۱۳ رشد مصرف فولاد در این منطقه بیشتر شده و به ۴/۸ درصد برسد که این رشد برآورد می‌شود مصرف فولاد را در این منطقه به ۶۸/۵ میلیون تن در سال ۲۰۱۳ برساند که این میزان مصرف ۲۶ درصد بالاتر از میزان سال ۲۰۰۷ است.
بر اساس اعلام انجمن فولاد، مصرف فولاد در سال 2013 در کشورهای توسعه یافته 14 درصد پایین‌تر از سال 2007 باشد در حالی که در قدرت‌های نوظهور اقتصادی و در حال توسعه 45 درصد بالاتر خواهد بود.
در سال ۲۰۱۳ اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه تقاضای ۷۳ درصدی فولاد را به خود اختصاص خواهند داد در حالی که سال ۲۰۰۷ ،۶۱ درصد تقاضا را به خود اختصاص داده بودند.