با ادامه افزایش نگرانیها نسبت به بهبود اقتصاد جهانی
حجم مبادلات سکه در بازار آتی به ۸۸۰ میلیارد ریال رسید
گروه بورس کالا - سردار خالدی: هفته گذشته قیمت طلا در بازارهای جهانی تحتتاثیر انتشار گزارشهای افول شاخصهای مهم رشد اقتصادی در ایالاتمتحده و تردید در رفع نگرانیها نسبت به بحران بدهیهای مستقل در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، نوسان رو به بالایی را تجربه کرد.
در بازار داخلی هر چند قیمتها همپای بازارهای جهانی نوسان داشت، اما حجم مبادلات قراردادهای سکه در بازار آتی بورس کالای ایران رشد ۳۳ درصدی را تجربه کرد و به بالای ۸۰۰ میلیارد ریال رسید.
طلا در بامداد روز شنبه هفته جاری در بازارهای جهانی با سطح قیمتی بالای یک هزار و 540 دلار معامله شد.
در مبادلات بازارهای جهانی، طلا با وجود اینکه در هفته گذشته از نوسان قیمتی برخوردار بود، در طول دادوستدها با شیب افزایشی در سطح بالایی باقی ماند. تداوم نگرانیها درباره بحران بدهیهای مستقل در حوزه یورو همچون یونان و اسپانیا که با کسری بودجه شدید همراه بوده است، یکی از دلایل مهمی عنوان شد که طی هفته گذشته روی شاخص قیمتهای کالایی تاثیر گذاشته بود.
روند قیمت تسویه سکه در بازار آتی طی هفته گذشته
با وجود کمک مالی برخی از کشورهای اروپایی به یونان و اسپانیا و اعطای تسهیلات از سوی صندوق بینالمللی پول و برگزاری جلسه سران اتحادیه اروپا، اما به نظر میآید که نگرانیها در این باره همچنان وجود دارد. این در شرایطی است که گزارشهای شاخص اقتصادی ایالاتمتحده از افزایش نرخ بیکاری و برآورد نشدن برخی از پیشبینیها درباره رشد اقتصادی این کشور حکایت دارد، از سوی دیگر براساس گفته تحلیلگران، افزایش قیمت مواد غذایی و بنزین میتواند روی حرکت اقتصاد این کشور تاثیر بگذارد و احتمال تداوم افت بازارهای سهام نیز در روزهای پیش رو وجود دارد، اما برخی بر این باورند که افت قیمتها در بازار سهام طبیعی است، زیرا بازار به یک دوره استراحت نیاز دارد، و پس از دو سال رشد مداوم، این افت قیمت مشکلی ندارد. همچنین علاوه بر کند شدن رشد اقتصادی و تردید درباره بهبود روند اقتصادی جهان، بحران سیاسی کشورهای شمال آفریقا و کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس در بالا رفتن قیمت کالاهای اساسی همچون نفت و طلا تاثیرگذار بوده است، به همین خاطر سرمایهگذاران و بانکهای مرکزی جهان همچنان نسبت به بهتر شدن آینده بازارها تردید دارند و در تلاش هستند تا ذخایر و
پشتوانه خود را با خرید هر چه بیشتر طلا و دیگر فلزات گرانبها ایمن کنند، زیرا که فلزات گرانبها همچنان به عنوان ذخیره مطمئن دولتها به حساب میآیند.
اما در بازار داخلی روند دادوستدها همراه با بازارهای جهانی از نوسان قیمتی برخوردار بود. با وجود اینکه خبر میرسید احتمال اصلاح بسته پولی وجود دارد و این اصلاح میتواند روی کاهش التهاب بازار ارز و سکه تاثیرگذار باشد، اما شورای پول و اعتبار با این درخواست موافقت نکرده و به نظر میرسد که با بی ثباتی بازار ارز داخلی و دو نرخی شدن قیمتها، بازار سکه نیز بهرغم احتساب مالیات 4 درصدی روی آن، همچنان شاهد نوسانات قیمتی هم در بخش سکه دولتی و هم در بخش سکه بازار آزاد باشد.
در همین حال قیمت سکه در بازار آتی بورس کالای ایران تحتتاثیر نوسانات بازار نقدی و بالا ماندن میزان حجم تقاضاها نوسان قیمت متفاوتی را طی مبادلات هفته گذشته پشت سر گذاشت، به طوری که در قراردادهای تیر و شهریورماه قیمت تسویه به ترتیب کاهش ۷ هزار و ۶۳ تومان و ۵ ریال و یک هزار و ۹۲۰ تومان و ۹ ریال را شاهد بود، اما قیمت تسویه قراردادهای سکه تحویل آبانماه رشد یک هزار و ۷۱۲ تومان و ۷ ریال را تجربه کرد.
همچنین حجم مبادلات در بازار طی هفته منتهی به 12 خردادماه در مجموع شاهد معامله 18 هزار و 447 قرارداد به ارزش 880 میلیارد و 782 میلیون و 210 هزار ریال بود تا نسبت به هفته ماقبل از لحاظ حجم و ارزش به ترتیب رشد 74/27 و 93/32 درصدی را تجربه کند. البته معامله گران بازار نیز بر این باورند که با توجه به وضعیت بازار ارز داخلی و وضعیت بازارهای جهانی و تداوم نگرانیها درباره بیثباتیها، حجم مبادلات بازار سکه و طلا همچنان در سطح بالایی باقی خواهند ماند که بازار آتی بورس کالا نیز با توجه به تاثیرپذیریاش مجزا نخواهد بود و با افزایش تقاضای سرمایهگذاران روبهرو شده است. خیلیها معتقدند در بازار تنها سرمایهگذاران واقعی باقی ماندهاند، اما در همین حال به نظر سفتهبازان همچنان علاوه بر اینکه در بازار ارز وجود دارند در روند بازار سکه و طلا نیز تاثیر خود را میگذارند. مجموع قراردادهای سکه تیرماه با بیشترین حجم قرارداد به 7 هزار و 54 قرارداد به ارزش 321 میلیارد و 845 میلیون و 860 هزار ریال رسید. برای سکههای مبادلاتی شهریورماه نیز 5 هزار و 550 قرارداد به ارزش 266 میلیارد و 523 میلیون و 840 هزار ریال بسته شد، این در شرایطی
بود که قرارداد سکههای آبانماه 5 هزار و 843 قرارداد به ارزش 292 میلیارد و 412 میلیون و 510 هزار ریال بود.
ارسال نظر