رشد ۵/ ۸ درصدی معامله محصولات پلیمری در بورس کالا
حجم معامله پلیمرها در بورس کالا هفته گذشته ۵/ ۸ درصد افزایش یافت و به ۵۶ هزار و ۱۵۰ تن رسید که بالاترین میزان در ۵هفته اخیر است. به گزارش «نیپنا» افزایش قیمت پلیمرها در بازارآزاد، رشد حجم معامله محصولات پتروشیمیایی در بورس کالا و بیم و امید از تاثیرگذاری توفان هاروی بر بازار پتروشیمی ایران مواردی است که هفته گذشته دربازار داخلی و معاملات بورس کالای ایران مشاهده شد. بررسی آمارهای مخابرهشده نشان میدهد که حجم تاثیرگذاری این توفان بر اقتصاد ایالاتمتحده بهصورت خوشبینانه ۳۵ میلیارد دلار و بهصورت بدبینانه ۱۸۰ میلیارد دلار برآورد شده که همین اختلاف ارقام نشان میدهد که ابهامات این رخداد بسیار بالاست و همچنین نمیتوان اظهارنظر قاطعی در اینخصوص داشت.
حجم معامله پلیمرها در بورس کالا هفته گذشته ۵/ ۸ درصد افزایش یافت و به ۵۶ هزار و ۱۵۰ تن رسید که بالاترین میزان در ۵هفته اخیر است.به گزارش «نیپنا» افزایش قیمت پلیمرها در بازارآزاد، رشد حجم معامله محصولات پتروشیمیایی در بورس کالا و بیم و امید از تاثیرگذاری توفان هاروی بر بازار پتروشیمی ایران مواردی است که هفته گذشته دربازار داخلی و معاملات بورس کالای ایران مشاهده شد. بررسی آمارهای مخابرهشده نشان میدهد که حجم تاثیرگذاری این توفان بر اقتصاد ایالاتمتحده بهصورت خوشبینانه ۳۵ میلیارد دلار و بهصورت بدبینانه ۱۸۰ میلیارد دلار برآورد شده که همین اختلاف ارقام نشان میدهد که ابهامات این رخداد بسیار بالاست و همچنین نمیتوان اظهارنظر قاطعی در اینخصوص داشت.
وضعیت معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالای ایران
در هفته گذشته شاهد بودیم که عرضه پلیمرها در بورس کالا با ۵/ ۳ درصد کاهش روبهرو شد و به ۷۵ هزار و ۵۰۰ تن به استثنا معاملات نقدی - مچینگ و سلف - مچینگ رسید. متعاقب کاهش عرضه، تقاضا ۳۳ درصد رشد کرد که نشان میدهد بازار برای خرید گریدهای جذاب تمایلی مضاعف پیدا کرده و همچنین به کاهش عرضهها توجه بیشتری دارد. این وضعیت در نهایت موجب شد تا حجم معامله پلیمرها ۵/ ۸ درصد افزایش یافته و به ۵۶ هزار و ۱۵۰ تن برسد که بالاترین حد در ۵ هفته اخیر است. نگاهی به وضعیت معاملاتی پلیمرها در بورس کالا نشان میدهد که نزدیک به ۷۵ درصد از عرضهها مورد داد و ستد قرار گرفته که بیشترین حد در سالجاری محسوب میشود و دقیقا نشاندهنده تمایل حداکثری به خرید یا شاید نگرانی از رشد قیمتها باشد. نگرانیهای توفان و رشد قیمتهای جهانی در کنار بیم و امید از رشد قیمت دلار در بازار آزاد مواردی است که به جذابیت خرید در این بازار منجر شده، اگرچه همین رویکرد معاملاتی از برخی اهداف با محوریت سفتهبازی و واسطهگری نیز حکایت دارد. در بازار محصولات شیمیایی شاهد بودیم که حجم عرضه ۳/ ۶ درصد کاهش یافت ولی متعاقب آن تقاضای این گروه کالایی با رشدی ۳۰ درصدی روبهرو شد که نشان میدهد رخدادهای بازار پلیمرها در بازار ترکیبات شیمیایی نیز خودنمایی میکند. این تلاقی دو رخداد مشابه در دو گروه کالایی متفاوت نشان میدهد که بازار پتروشیمیها در حال تغییر شکلی جدی است ولی تا زمانی که واقعیتهای قیمتی در نرخهای پایه و رخدادهای بازار جهانی محصولات پتروشیمی شفاف نشود، شاید نتوان اظهارنظر قاطعی در اینخصوص ابراز کرد. آخرین آمار معاملاتی هفتگی در بازار محصولات شیمیایی نشان میدهد که حجم معاملات در این گروه کالایی با ۵/ ۱۰ درصد رشد به ۲۶ هزار و ۷۰ تن رسیده که بیشترین رقم در ۵ هفته اخیر است و البته خوشبینی به تقویت بنیادین این بازار را برجسته میسازد. در بازار محصولات شیمیایی نزدیک به ۷۰ درصد از عرضهها مورد معامله قرار گرفت که بیشترین رقم در سالجاری محسوب میشود.
ارسال نظر