گروه بنگاه‌ها: نشست هم اندیشی فعالان صنعت فولاد ویژه برگزاری نهمین نمایشگاه بین‌المللی متالورژی، ریخته‌گری، فولاد، معادن و صنایع وابسته (Metalex) با حضور مسوولان و ۷۰ نفر از چهره‌های شاخص صنعت فولاد و با همکاری مجتمع فولاد مبارکه برگزار شد.

به گزارش «دنیای اقتصاد» رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در این نشست با اشاره به اینکه یک‌چهارم اشتغال استان از صنعت فولاد تأمین می‌شود و این استان، تولیدکننده ۷۰ درصد فولاد کشور است، اظهار کرد: صنعت فولاد، صنعتی بسیار وسیع و کمک‌کننده است اما به کمک هم نیاز دارد.

اسرافیل احمدیه افزود: بیش از ۱۵۰۰ واحد مرتبط با این صنعت در استان اصفهان در حال احداث یا توسعه است که ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید را در‌بر‌دارد که این میزان سه‌چهارم کل سرمایه‌گذاری استان است و ۶۶ هزار نفر اشتغال جدید ایجاد خواهد کرد. وی تصریح کرد: تکنولوژی‌های جدیدی که صنعت فولاد به آن نیاز دارد می‌تواند مسائل زیست‌محیطی را نیز حل کند و نمایشگاه‌ها یکی از مهم‌ترین مکان‌ها برای انتقال و معرفی تکنولوژی‌های جدید است.

احمدیه به مشوق‌ها و تسهیلات وزارت صنعت و معدن برای حضور صادرکنندگان در نمایشگاه‌های خارج از کشور اشاره کرد و افزود: این موضوع به تشکل‌ها اعلام شده است تا با برنامه‌ریزی مفید، حضور بهتری در نمایشگاه‌ها داشته باشند. وی با اشاره به ظرفیت‌های وسیع صنعت فولاد در کشور گفت: نمایشگاه این صنعت باید در شأن و اندازه این صنعت باشد و به همین دلیل مجموعه‌های فعال در صنعت فولاد باید حضور قوی و مؤثری در این رویدادها رقم بزنند.

حرکت به سوی بزرگ‌ترین نمایشگاه فولاد خاورمیانه در اصفهان

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان نیز در این مراسم گفت: نمایشگاه صنعت فولاد آن‌گونه که باید مورد حمایت فعالان صنعت فولاد قرار نمی‌گیرد.

رسول محققیان با اشاره به اینکه با توجه به اهمیت و اعتبار صنعت فولاد در استان اصفهان، این نمایشگاه از سوی سازمان توسعه تجارت ایران، «نمایشگاه ملی فولاد» نام گرفته است، بیان کرد: در این مسیر دانشگاه‌های مهم کشور و استان، پژوهشکده فولاد ایران، انجمن ملی آهن و فولاد، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، انجمن صنفی کارخانجات صنعت ریخته‌گری ایران، انجمن خوردگی، انجمن مهندسی معدن ایران، اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران، این نمایشگاه را مورد حمایت قرار داده‌اند اما فعالان صنعت فولاد و مدیران مجموعه‌های خصوصی یا دولتی این صنعت، با نگاه تحقیقات بازار در نمایشگاه حضور نمی‌یابند.

وی تأکید کرد: به دلیل ویژگی‌های صنعت فولاد در استان اصفهان از نمایشگاه این صنعت، انتظارات زیادی وجود دارد و ستاد نمایشگاه تلاش دارد با همفکری با فعالان این صنعت، این انتظارات را برآورده کند. مدیرعامل شرکت نمایشگاه اصفهان با اشاره به پروژه در حال ساخت نمایشگاه بزرگ اصفهان اذعان کرد: ظرفیت‌های صنعت فولاد اصفهان می‌طلبد که این نمایشگاه به‌صورت سالانه برگزار شود و در صورتی که نتوان این رویداد را به نقطه قوت مورد انتظار رساند با حضور در گستره وسیع پروژه نمایشگاه بزرگ اصفهان، نمی‌توان انتظارات را برآورده کرد.

وی با اشاره به سفر مدیر نمایشگاه‌های خارجی هانوفر به اصفهان و اطلاع از ویژگی‌های محل جدید نمایشگاه‌های اصفهان، گفت: این فعال نمایشگاهی در این سفر اذعان داشت که در این محل می‌توان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین نمایشگاه صنعت فولاد خاورمیانه را برگزار کرد. همچنین نایب‌رئیس انجمن صنایع همگن ریخته‌گری اصفهان گفت: اصفهان، قطب صنعت فولاد ایران است و تنها در شهرک صنعتی اشترجان، ۳۵ واحد ریخته‌گری و قطعات متالورژی فعالیت می‌کنند. نصر با اشاره به ظرفیت‌های وسیع صادراتی استان در زمینه صنعت فولاد تاکید کرد: با فراهم کردن امکانات و خدمات استاندارد و بین‌المللی می‌توان این نمایشگاه را بیش از پیش رشد و توسعه داد و این صنعت، نیازمند نمایشگاهی درخور شأن و شایسته خود است. نهمین نمایشگاه بین‌المللی متالورژی، ریخته‌گری، فولاد، معادن و صنایع وابسته (Metalex) از ۱۲ تا ۱۵ مرداد ماه در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان برگزار خواهد شد.