کارخانه سیمان آبیک در سال 1348 احداث و بهره‌برداری از خطوط تولیدی شماره 1 و 2 آن در سال‌های 1352 و 1357 آغاز شده است. این واحد تولیدی تا قبل از سال 1381 یکی از واحدهای تابعه شرکت سیمان فارس و خوزستان (سهامی عام) بوده که به موجب سیاست‌های آن شرکت، کارخانه سیمان آبیک در تاریخ 14/11/81 به یک شرکت مستقل تبدیل شده است.

سیمان آبیک در تاریخ ۲۵/۱۱/۸۳ به شرکت سهامی عام تبدیل شده است. در پی تقاضا برای پذیرش سهام شرکت در فهرست نرخ‌های بورس اوراق بهادار در مورخ ۰۳/۰۲/۱۳۹۱، در بخش ساخت محصولات کانی غیرفلزی و طبقه سیمان، آهک و گچ با نماد «سابیک» پذیرفته و درج شد. در حال حاضر شرکت سیمان آبیک جزو واحدهای تجاری فرعی شرکت سیمان فارس و خوزستان (سهامی عام) است.
سرمایه و ترکیب سهامداران
سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال منقسم بر تعداد ۱۰۰ هزار سهم به ارزش اسمی هر سهم ۱.۰۰۰ ریال بود که طی چندین مرحله، به مبلغ ۱.۸۰۲.۰۴۰ میلیون ریال در پایان سال مالی ۱۳۹۰ افزایش یافته است. مالکیت ۹۸ درصدی سهام این شرکت در اختیار سیمان فارس و خوزستان است.
ارزش‌گذاری
برای ارزش­‌گذاری شرکت از روش گوردن استفاده شده است، برای استفاده از این روش ابتدا باید سودهای آتی را برآورد کرد. سودهای آتی شرکت به دو بخش قابل تقسیم است: بخش اول شامل پیش­‌بینی پنج سال اول شرکت است که با توجه به بهره برداری رسیدن خط سه تولیدی شرکت، انتظار می‌­رود رشد یابد. بخش دوم شامل سودهای سال‌های دورتر است که برای این سال‌ها نرخ رشد سودآوری ۳ درصد در نظر گرفته شده است.
1- صورت سود و زیان سال 1391 با توجه به اطلاعات واقعی شش ماهه شرکت برآورد شده است. با توجه به اینکه خط تولیدی سوم شرکت در بهمن ماه سال جاری راه‌­اندازی می‌­شود، مقدار تولید سال‌های 1392 به بعد افزایش می‌­یابد. در این پیش­‌بینی فرض شده که در سال 1392 خط تولیدی جدید با 80 درصد ظرفیت خود فعالیت کند. برای سال‌های 1393 تا 1395 شرکت در ظرفیت کامل تولید خواهد کرد. فرض بر این است که نرخ فروش محصولات و نرخ مواد خریداری شده­ شرکت هر سال 10 درصد رشد داشته باشد.
۲- مقدار مواد خریداری شده متناسب با تولید شرکت متغیر فرض شده است.
3- فرض بر این است که هزینه‌های حقوق و دستمزد به طور متوسط سالانه 25 درصد رشد داشته باشد. انتظار می‌‌رود هزینه‌­های سربار (برق مصرفی، سوخت مصرفی، مواد غیرمستقیم) برای سال‌های 92 و 93 رشد بیشتری از سال‌های 94 و 95 داشته باشد به همین منظور برای سال‌های 92 و 93 نرخ رشد 25 درصد و برای دو سال آخر این رشد 10 درصد در نظر گرفته شده است.
۴- درصد سود تقسیمی شرکت در کلیه سال‌ها ۷۵ درصد پیش‌بینی شده است.
5- نرخ تنزیل سود سال‌های 91 تا 95 معادل 30 درصد و برای سال‌های بعد 35 درصد در نظر گرفته شده است. نرخ رشد سود شرکت از سال 95 به بعد 3 درصد است.
با توجه به مفروضات فوق قیمت هر سهم شرکت براساس مدل گوردون معادل ۲۲۳۸ ریال به دست می‌آید. بدیهی است کارشناسان با تغییر مفروضات می‌توانند به نتایج متفاوتی درخصوص ارزش‌گذاری سهام شرکت دست یابند.