درآستانه برگزاری دومین مجموعه دورههای آموزشی مهندسی مالی عنوان شد
ارزش معاملات «اختیار» از معاملات سهام پیشی میگیرد
موج - پاسخگویی «اختیار معامله» به نیازهای بازارهای مالی منجر شد تا معاملات آتی در دهه ۸۰ از حجم معاملات سهام پیشی گیرد. براساس این گزارش، حسین ولی قزوینی مدیر گروه مالی ایران در یک نشست مطبوعاتی اظهارداشت: دومین مجموعه از سلسله دورههای آموزشی کاربردی مهندسی مالی گروه مالی ایران برگزار میشود. وی اظهارداشت: با توجه به شرایط مالی و اقتصادی کشور و نیاز روز افزون بازار سرمایه ایران به بومی سازی ابزارهای مالی و با هدف استفاده از دانش روز دنیا در زمینه مهندسی مالی، دومین مجموعه از سلسله دورههای آموزشی کابردی مهندسی مالی توسط گروه مالی ایران در بهار سال جاری برگزار خواهد شد. وی ادامه داد: این دورهها با مشارکت برخی از شرکتها و موسسات مالی داخلی و خارجی از نیمه دوم اردیبهشت تا پایان خردادماه برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه اولین کارگاه آموزشی ایمن سازی مالی تجارت و تولید در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه برگزار می شود، افزود: رقابت در محیط کسب وکار مستلزم توانمندی شرکتهای تجاری برای جذب بهینه منابع محدود اعم از مشتری، نیروی انسانی و منابع مالی است.
اهمیت مدیریت ریسک
وی اظهار داشت: با وجود تمام برنامهریزیها و دقت نظرهایی که توسط کارشناسان و متخصصین شرکتها در این زمینه صورت میگیرد، اما هنوز بسیاری عوامل خارج از کنترل وجود دارد که با درجات مختلفی از احتمال، امکان دست نیافتن شرکتها به هریک از اهداف تجاری و تولیدی را می تواند افزایش دهد.
مدیر گروه مالی ایران ادامه داد: در این راستا احتمال عدم دسترسی به اهداف از پیش تعیین شده، تحت عنوان ریسک مطرح است و از مدیریت آن به عنوان ایمنسازی یاد می شود.
آموزش تکنیکهای ایمن سازی
وی با بیان اینکه با توجه به افزایش ریسکهای مالی و زیانهای ناشی از آن، تکنیکهای مختلفی در سالهای اخیر در کشورهای توسعه یافته طراحی و به کار گرفته شدهاند که کمتر در ایران مورد بررسی قرار گرفتهاند، هدف از برگزاری این کارگاه را معرفی این تکنیکها و ارائه راهکارهای عملی جهت حمایت از صنایع تولیدی، خدماتی، بازرگانی و دولتی درجهت کنترل زیانهای مالی ناشی از نوسانات نرخ ارز، مخاطرات جهانی شدن ومبادلات بینالمللی ونیز مدیریت پول وسرمایه ذکر کرد.
ولی قزوینی، مخاطبین این کارگاه را نیز مدیران، کارشناسان ومشاورین سازمانها و نهادهای دولتی، بانکها و صنایع تولیدی، خدماتی و بازرگانی ذکرکرد.
وی همچنین یاد آورشد: برای بار سوم، دوره کاربردی معاملات option (اختیار معامله) در بازارهای بینالمللی در دو سطح عمومی و تخصصی از ۲۲ الی ۳۰ خرداد برگزار می شود.
استقبال از «اختیار معامله»
وی با بیان اینکه این یک قرار داد الزامی برای فروشنده ولی یک اختیار و نه الزام برای خریدار option می باشد، اظهارداشت: گرچه در ابتدا در کارآیی و میزان استقبال از option تردید وجود داشت ولی با بالا رفتن تقاضای سرمایهگذاری و مدیریت ریسک با استفاده از آن، حجم معاملات آن در دهه ۸۰ از حجم معاملات سهام پیشی گرفت که این واقعیت، میزان پاسخگویی option به نیازهای بازارهای مالی را نمایان ساخت. وی در ادامه به برگزاری دومین دوره آموزشی بهکارگیری مدیریت درآمد در بنگاههای مالی وصنعتی در ۲۶ و ۲۷ خرداد ماه اشاره کرد.
مدیر گروه مالی ایران اظهارداشت: با توجه به اجرایی شدن قرار دادهای آتی در بورس کالای کشور از چند ماه آینده، سومین کارگاه آموزشی قرار دادهای آتی(Futures) در بازارهای بینالمللی در دو سطح مقدماتی و پیشرفته از چهارم تا نهم خرداد ماه تشکیل می شود.
به گفته وی، منافع حاصله برای گروههای مختلف در بازار قرار دادهای آتی شامل مدیریت ریسک مالی ناشی از نوسانات قیمت ارز، نرخ سود و کالاهایی از جمله فلزات ومشتقات نفت، کسب اطلاعات فوری از قیمتهای نقد و آتی داراییها، کسب اطلاعات برای تولید کننده جهت تولید یا عدم تولید محصولات، تصمیم فروش برای صاحب کالا در بهترین موقعیت زمانی فروش ونیز امکان ایجاد نظام برنامه ریزی نقدی با درجه اطمینان بالاتر است.
اهمیت تامین منابع مالی
وی در پایان به برگزاری اولین مجموعه کارگاههای تخصصی مدیریت سرمایهگذاری بینالمللی در اواخر اردیبهشت ماه اشاره کرد.
در ادامه این نشست، دکتر اسفندیار کریم زادگان مدیر عامل شرکت ایدرو فاینانس با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی روشهای تامین منابع مالی طرحهای توسعه ای در روزهای اول و دوم خردادماه، اظهارداشت: موضوع تامین منابع مالی طرحهای توسعهای در سالهای اخیر مورد توجه دستاندرکاران و متولیان برنامههای توسعه اقتصادی و صنعتی ایران قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در این زمینه به جز معدود دستاندرکاران و کارشناسان بازارهای مالی و بخشهای نفت، گاز، پتروشیمی و نیرو در کشور اصولا آشنایی کمتری با مفاهیم واصول تامین منابع مالی در بنگاههای اقتصادی اعم از بخشهای دولتی و یا غیر دولتی وجود دارد.
ضرورتهای امنیت منابع مالی
وی اضافه کرد: برنامههای گسترده توسعه اقتصادی در بخشهای مختلف، محدودیت تامین منابع مالی( از طریق روشهای متعارف) ومشارکت سرمایه گذاران خارجی در توسعه بخشهای مختلف اقتصادی، ضرورت رویکرد به روشهای تامین منابع مالی را ایجاب می کند. کریم زادگان محتویات این کارگاه آموزشی را کلیات تامین منابع مالی، روشهای عمده تامین منابع مالی طرحهای توسعهای از منابع بینالمللی، انواع تسهیلات اعتبار، وصول وکلیات قرار دادهای تامین اعتبار، هزینههای قابل پوشش تامین اعتبار، تهیه جداول و نمودارهای نقدینگی تامین اعتبار (پرداخت و بازپرداخت) و تجزیه و تحلیل ریسک از دیدگاه تامینکنندگان اعتبار ذکر کرد. علاقهمندان جهت ثبتنام در دورههای آموزشی مهندسی مالی میتوانند جهت کسب اطلاعات دقیقتر در رابطه با زمان و هزینه آنها به وبسایت گروه مالی ایران به آدرسWWW. financialgroup. irمراجعه نموده و یا با تلفنهای ۸۸۵۷۳۲۰۵ و ۸۸۰۷۶۶۴۳ و ۸۸۳۶۲۳۵۶ تماس حاصل کنند.
ارسال نظر