20 شرکت پتروشیمی در نوبت واگذاری‌ها است

شانا- شرکت ملی صنایع پتروشیمی در فهرست‌های واگذاری امسال ۲۳ شرکت گروه یکی داشته است که از این تعداد سه شرکت با درصدهای متفاوت به بخش خصوصی واگذار شده‌اند. پتروشیمی‌های تبریز، بیستون، هگمتانه، باختر، کاویان، ممسنی، گچساران، لردگا، زنجان، گلستان، داراب،‌ فسا، جهرم، دهدشت، کازرون و بروجن و شرکت‌های کالای پتروشیمی، خدمات کیفیت آریا scs، توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، بازرگانی پتروشیمی بین‌الملل، پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی، پژوهش و فناوری پتروشیمی (پویش) و منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در فهرست اولیه واگذاری‌ها قرار داشتند که از میان آنها ۱۰۰ درصد بازرگانی پتروشیمی بین‌الملل، ۲۰ درصد پتروشیمی ممسنی و ۲۰ درصد پتروشیمی بروجن از طریق فرابورس واگذار شده‌اند. همچنین قرار بود پتروشیمی‌های تبریز و بیستون به منظور تکمیل زنجیره تولیدات هلدینگ خلیج فارس به جمع شرکت‌های حاضر در این هلدینگ بپیوندند که درظاهر این پیشنهاد مورد پذیرش سازمان خصوصی‌سازی قرار نگرفته است، هر چند سال گذشته تعداد شرکت‌های هلدینگ با پیوستن پتروشیمی‌‌های اروند و تندگویان و شرکت ره‌آوران فنون از ۱۳ به ۱۵ شرکت افزایش یافت.

شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گروه دو واگذاری‌ها نیز هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس را دارد که قرار است سهام آن و ۱۵ شرکت زیرمجموعه‌اش از طریق بورس واگذار شود. ارزش اسمی این هلدینگ و شرکت‌های زیرمجموعه ‌آن حدود ۲۴ هزار میلیارد ریال برآورد شده است و پیش‌بینی‌ می‌شود با ارزیابی‌های مجدد به بیش از این رقم برسد.

این هلدینگ که قرار بود سال گذشته واگذار شود، به دلیل مطالبات ۶۰ هزار میلیارد ریالی شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنان در انتظار عرضه سهام است، هرچند که نوری، معاون وزیر اقتصاد و دارایی و رییس سازمان خصوصی‌سازی چندی پیش اعلام کرده بود که سال مالی هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس سی و یکم خرداد ماه است و براین اساس باید صورت‌های مالی تلفیقی آن تا پایان مرداد به سازمان خصوصی سازی ارائه تا هلدینگ تا پایان شهریور ماه در بورس پذیرش شود.