27 میلیارد و 812میلیون دلار سپرده ارزی ایران نزد بانک‌های خارجی

جدیدترین گزارش بانک تسویه‌حساب‌های بین‌المللی نشان می‌دهد تراز مبادلات ارزی ایران در بانک‌ها و موسسه‌های مالی خارجی در پایان سه ماه دوم سال ۲۰۰۶ میلادی (۹ تیر ۱۳۸۵) همچون سه ماه قبل مثبت باقی مانده و میزان سپرده‌های ارزی کشورمان به ۲۷میلیارد و ۸۱۲میلیون دلار رسیده است. به گزارش خبرگزاری فارس، در گزارش مفصل بانک تسویه‌حساب‌های بین‌المللی که دوشنبه منتشر شد، میزان تعهدات پولی ایران را در همین مقطع به بانک‌ها و موسسه‌های مالی خارجی ۲۷میلیارد و ۱۲۱میلیون دلار نشان می‌دهد.

بر پایه این گزارش، تراز مثبت مبادلاتی ارزی ایران در بانک‌ها و موسسه‌های مالی خارج از کشور در پایان ژوئن سال‌جاری میلادی ۶۹۱میلیون دلار بوده است.

گزارش‌های بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی که مقر اصلی آن در شهر (بازل) سوئیس است تحت عنوان (بانکداری بین المللی و تحولات بازار مالی) سالانه چهار بار منتشر می‌شود.

در این گزارش‌ها، سپرده‌ها و تعهدهای مجموعه‌ای از بانک‌ها و موسسه‌های مالی غیر بانکی متعلق به ۳۹ کشور دنیا به تفکیک کشورهای مختلف عرضه می‌شود.

در گزارش‌های فصلی این بانک اطلاعاتی در خصوص محل هزینه کردها و پرداخت‌ها عرضه نمی‌شود.

بر پایه گزارش‌های قبلی بانک، تراز مبادلاتی ارزی ایران در سال ۲۰۰۳ میلادی مثبت بود به‌گونه‌ای که سپرده‌ مبادلاتی مالی کشورمان در پایان این سال ۱۷میلیارد و ۷۴۱میلیون دلار بود که در مجموع سه میلیارد دلار بیشتر از تعهداتمان بود.

اما به تدریج از سال ۲۰۰۴ تراز مبادلاتی ارزی ایران در بانک‌ها و موسسه‌های مالی خارجی منفی شد به‌گونه‌ای که در پایان سال ۲۰۰۴ تعهدات ایران ۳۸۷میلیون دلار بر سپرده‌هایش فزونی گرفت و در پایان دسامبر ۲۰۰۵ (۱۰ دی ۱۳۸۴) در ادامه این روند فزونی تعهدات بر سپرده‌های ارزی به دو میلیارد و ۱۰۴میلیون دلار رسید.

گزارش حاضر نشان می‌دهد، تراز مبادلاتی ارزی ایران در بانک‌ها و موسسه‌های مالی خارجی در پایان مارس سال ۲۰۰۶ (۱۲ فروردین ۱۳۸۵) برای نخستین بار در سه سال گذشته مثبت شد و میزان سپرده‌های ارزی کشورمان به ۲۸میلیارد و ۱۵۰میلیون دلار رسید که ۵۹۷میلیون دلار بیشتر از تعهدات ارزی کشورمان بود.

از مجموع تعهدات ارزی ایران در پایان سه ماه دوم سال ۲۰۰۶ میلادی ۱۶میلیارد و ۲۳۹میلیون دلار آن به بانک‌های اروپایی بوده است و بیشترین مقدار نیز همچون فصل‌های گذشته به بانک‌ها و موسسه‌های فرانسوی با ۶میلیارد و ۷۲میلیون دلار و سپس آلمانی با ۳میلیارد و ۲۰۴میلیون دلار تعلق داشت.

در این مقطع بیشترین تعهدات ارزی ایران در مراتب بعدی به بانک‌ها و موسسه‌های بلژیکی، ژاپنی و انگلیسی تعلق داشت که به ترتیب یک‌میلیارد و ۶۸۶میلیون دلار، یک‌میلیارد و ۶۳۲میلیون دلار و یک میلیارد و ۴۸۳میلیون دلار از تعهدات ارزی ایران را در اختیار داشتند.

در این گزارش مجموع تعهدات و سپرده‌های کشورهای منطقه خاورمیانه و آفریقا به بانک‌های خارجی به ترتیب یک هزار و ۶۱۶میلیارد دلار و یک‌هزار و ۹۳۵میلیارد دلار اعلام شده است.

میزان تعهدات مبادلاتی ارزی مصر در این گزارش برای پایان ماه مارس ۲۰۰۶ میلادی ۱۲میلیارد و ۱۳۲میلیون دلار و سپرده‌های ارزی این کشور ۳۶میلیارد و ۴۴۰میلیون دلار اعلام شده است.